• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vlado852 - напреднал
И аз да се включа с една питанка.
За да се намали потока виждам препоръчвате да се притвори секретния кран, който е на изхода на радиатора. Това обаче за всички радиатори ли важи или за тези на които са монтирани термо глави. И по-конкретно, ако съм с обикновени кранчета от къде да намаля радиатора?
2v6 Не съм, идваха преди време някакви "специалисти" и казаха да не пипам копчето , обаче никой не ме пита на колко градуса изключва .
2v6 - майстор
vili369 написа:
2v6 Не съм, идваха преди време някакви "специалисти" и казаха да не пипам копчето , обаче никой не ме пита на колко градуса изключва .
Завърти го 10-на градуса към "MAX" :idea:
2v6 написа:
vili369 написа:
Завърти го 10-на градуса към "MAX" :idea:
Ок , ще пробвам. А налягането колко трябва да е ? И кога да го гледам при студена вода или при гореща ?
2v6 - майстор
vili369 написа:
Ок , ще пробвам. А налягането колко трябва да е ? И кога да го гледам при студена вода или при гореща ?
1-2 бара е нормално.
marinmnm - специалист
Лазаре,Лазаре дойде човека и се оказа ,че е родом от моя град.Направи професионален оглед и ми каза ,че първо трябва да си направя изолация. Да видим как ще се държи сегашния котел , и тогава вече може да се монтира :Condens 7000 W ZSBR 16-3 Топлозагубите ми в момента са големи и наистина този котел няма да ми е достатъчен от гледна точка на мощност. Така , че започвам да действам в посока изолация.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами радвам се - огледът на място не може да се замени. Ти пишеш някакви квадратури, но аз си ги представям изолирани, друго е като се види. Действай, изолацията е най-важното! :wink:
marinmnm - специалист
Благодаря ти Лазаре. Радвам се ,че човека е от моя град и по нататък ще го използвам за да направим системата с новият котел.
Това което ми каза за тези котли на бош е много интригуващо.От толкова много инсталирани от негова страна просто няма да казвам консумацията
защото няма да ми повярват. Но без изолация няма как да стане.

Успехи на всички съфорумци.
Vlado852 - напреднал
Колеги, някой ползва ли стаен термостат RADIO TYBOX?
LazarGanev - "Велик майстор"
Монтирал съм такива, какво те интересува?
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: