• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Трябва да се почиства няма как , какъв ти е разхода за каква площ .
maistora1965 - специалист
filmatoplo написа:
Трябва да се почиства няма как , какъв ти е разхода за каква площ .
Площа е 100 квадрата къща масивна в процес на изолация външните стени са много дебели тухли еденички два реда разхода не мога да го кажа със сигурност защото пелетите са насипни и чувалите съм ги пълнил както дойде. Утре имам още малко работа при котлето и ще ги премеря по описаният по напред във форума начин.Котлето е БОШ 16 но инсталацията ми е преозмерена и ми прави проблеми ще трябва да слагам термоглави на радиаторите.
alex_serviz - специалист
geniya написа:
... нещата си дойдоха със съспенда в BMG.Така или иначе в съспенд е около 10-15мин.
Защо Съспенда ти е само 10-15 мин.? Защото ти гасне горелката ( Flame Loss ), или ти се включва отново от стайния термостат ( ако си с такъв, де )? За варианта BMG пишеше, че е ограничен по времетраене ( въпреки, че аз не видях в описанието къде му се ограничава времетраенето ), за разлика от варианта High Power.
geniya - специалист
Съспенда не е 10-15мин., ами прави 5-6 зареждания през 2мин. и показанията падат до 0 и оттам flame loss и така нататък.При BMG максимално време е 240мин. като се настройва все едно е четвърта мощност.В смисъл сега мощността съм я направил още по-слаба от Р1.В съспенд работи на Load 1.9s, цикъл 55сек, вент. 33%, само че максималното време е 240мин.Явно тягата е малка и оттам са проблемите.
plamenmaistora - специалист
geniya написа:
Точно така направих, вентилатора на 35% и стана.Когато отидох до горелката тъкмо беше влезнала в съспенд и започнаха да падат показанията и забиха на нула.Отворих да видя дали има тлеене на пелетите и хоп запали пламъка, усетих се че няма въздух поради притворената клапа, турбулаторите и тогава като увеличих нещата си дойдоха със съспенда в BMG.Така или иначе в съспенд е около 10-15мин.

Това 10-15 мин неели малко?
geniya - специалист
Еми малко е, като не може да поддържа огъня!
plamenmaistora - специалист
geniya написа:
Еми малко е, като не може да поддържа огъня!
моята е самоделка 90 мин суспенд без ядове.

някеде бьркате сьс настройките.

Прикачен файл

Снимка0032.jpg
filmatoplo - майстор
При Бурнит горелката Суспенда е като още 1 степен , пуща пелети по малко през 140 секунди , и си гори колкото да поддържа .Помня веднъж като я регулирах една такава горелка 70 клв , заводско беше настроена без въздух ли или без достатъчно подаване в суспенд и гаснеше -след това се усетих и оправих нещата .
geniya - специалист
В моментa съм я нaглaсил точно кaто Бърнитa.Зaсегa зaдържa съспендa.
alex_serviz - специалист
Понеже бях обещал да снимам преградата на бункера при Дакон дор ( Бош, Юнкерс ):
Между другото това е след една седмица работа със слънчогледови пелети!
Изображение
Това е отдолу, откъм вратичката:
Изображение

Изображение
За тези, които до скоро са работили с въглища и от скоро са преминали на пелети - това е състоянието на котел, работил 10 год. на въглища и от една година на пелети. Видно е, че всичките остатъци/мизерии от въглищата вече ги няма и стените са чисти.
Изображение

Не забравяйте от време на време да отваряте и капачето отпред и отдолу на огнището ( разхлабва се съвсем леко десния винт, не гледайте от мен, аз го отвих целия! ):
Изображение
Аз не го бях отварял от 1 месец, имаше половин шепичка пепел.
За тези, които работят със слънчогледови пелети, когато си почиствате котела, почиствайте и тези две места в огнището:
Изображение
Натрупва се нагар!
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: