• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
Та тези 15 килограма са минимумът, който може да се постигне за 24 часа, без гасене, в постоянна модулация.
Сподели настройките колега-пелети-въздух.
Както и инсталираната мощност(радиатори,лири,серпентини)?

Поздрави.
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
10 лв ли :? 100 по може .
Колега тая година ми взеха толкова 10лв. за да дойде инсталатора и да преподпечата гаранцията.
Миналата година след като си монтирах инсталацията и камината-инсталатора дойде вкара настройките и си тръгна-FREE.

Поздрави.
Здравейте колеги,

до сега само четох в този форум, но от вчера съм собственик на пелетна камина 15kw която ми я монтираха, но нещо не се оправям с настройките, включване изключване и т.н. излиза ми от вчера до сега два пъти грешка "Alt ( на горния дисплей) и Ер02 (на долния ред).
Моля за помощ, от Русе съм и книжката с която разполагам е за друг модел, т.к. е визуализиран друг модел на дисплейа и нищо не се разбира.

Благодаря предварилтено.

Прикачен файл

12190141_10206833921479376_1162621985_o.jpg
Прикачен файл:
image.png Най важното
Прикачен файл:
image.png
Цялата книжка е има малко по назад ...
благодаря за бързия отговор, от този снимков материал разбрах, че трябва да се изключи вентилаторът..... той не е ли автоматичен, аз поне не съм го пускал каму ли да знам как да го спра :)
Koko_t - напреднал
vladeto8610 написа:
благодаря за бързия отговор, от този снимков материал разбрах, че трябва да се изключи вентилаторът..... той не е ли автоматичен, аз поне не съм го пускал каму ли да знам как да го спра :)
Влез в сервизното меню. В подменю ТР05 промени параметър Т10 от 20 на 60 и няма да ти дава тази грешка.
да де ама в това сервизно меню така и до сега прочето почти 30 от страниците тук не намерих как се влиза, а и повечето коментари е явно за по-нови модели, защото дисплейа е различен, говори се и за датчик на въздуха(аз не го намирам)

п.с. а и инструкцията не я намерих почти преполових менията :(
ivoto - специалист
benimm8808 написа:
ivoto написа:
Та тези 15 килограма са минимумът, който може да се постигне за 24 часа, без гасене, в постоянна модулация.
Сподели настройките колега-пелети-въздух.
Както и инсталираната мощност(радиатори,лири,серпентини)?

Поздрави.

9.1.01 = -7
9.2.01 = -4

на първа степен съм задал:

9.6.06 =0.6 сек.
9.6.18 =1500

С горните настройки печката модулира 24 часа и ми прави разход 15 кила румънски пелети.
Изолацията ми е добра (тухла единичка+5 санта стиропор отвън и 5 санта вата вътре), а температурата не пада под 23 градуса в цялата къща (към 140 квадрата на два етажа).

В резюме, на сегашните 12 градуса денем и 6 градуса вечер, дори и да ми е много топло, не мога да горя по-малко от 15 кила пелети на денонощие.

При горните параметри, съм пробвал 9.6.06 =0.5 сек. - изгасна два пъти в денонощието.
Пробвал съм и 9.6.06 =0.4 сек. - изгасна към 5 пъти в денонощието. Но с 9.6.06 =0.4 сек. съм постигал 12 килограма, без да се гаси печката 24 часа. Това е някакъв минимум на минимумите, и трябва да има човек около печката, за да я пали като гасне. Под това съм убеден, че не може да се падне.
Печката просто не може да се поддържа горяща, с по малко от 600 грама пелети на час. И с уговорката, че горя пелети от 500 лева тона.
borkata99 - специалист
ivoto написа:
500 лева тона.
от магазина ли ги взе тия schweighofer ?

Прикачен файл

20150929_165345(1)_resize.jpg
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: