Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Имам голям фризер и стар конвенционален климатик. Когато някое от тях се включва, особено климатика, токът премигва и оборотите остават малко по-ниски. Много по-зле става когато включа бойлера на ток, или хайде фурната, болера не е включван на ток от месец - оборотите падат. На свечеряване волтажът спада без да сме пускали нещо на ток (с изключ. на ТВ, РС, енергоспест. крушки), личи си по лампата в мазето, която е на 14 години от тези с жичка. Колко нещо умрЕ като тази крушка, но купувани през последните 3-4 години, не е истина. Един чувал сигурно... Писна ми и минах на едни от 5-8 лв. Гори 12 вата свети кат 120... Оборотите не бива да се копират на сляпо. Зависи от тягата, от пелетите, от количеството пелети (дозичката) ...
vesonp1 - специалист
filmatoplo написа:
Тези цифра не са константа ,те се менят и от тягата на комина .Да не си сравнявате сега оборотите на вентилаторите .
:-D :-D :-D :-D
АААА.....щом работи не барам :wink: При мен си е 187 осветеност
filmatoplo - майстор
Осветеност да искаш ,правиш още две 4 мм отворчета близо до отвора от който гледа клетката ,това го практикувам при горелки Фероли р12 че страдат от това клетката да не види огън при палене .
Rumen89 - специалист
Вентилатора как го почиствате от прахоляка?
vallko - помощник
Здравейте колеги по отопление :yawinkle: !
Имам няколко въпроса за свързването на безжичен термостат salus rt500rf към greyko rb 20.Предварително се извиняван че не съм много наясно с тоците.На приемника клемите са четири;фаза,нула,NO и COM.Първия ми въпрос е има ли значение фазата и нулата защото мисля да използвам стар кабел с капсолован щепсел и не съм сигурен кой кабел е нулев и кой фазов.Второто ми питане е за клемите COM и NO.До колкото разбрах те трябва да се свържат с клемите на платката на горелката които са означени с RT,но не знам дали има значение къде се свързват COM и NO.Благодаря предварително!
filmatoplo - майстор
Свързвай термостата смело няма да гръмне . :)
Най сетне котлето ми дойде след 1 месец чакане ,струва си . :supz:
Поръчалите днес ще го получат с шейната на Дядо Мраз ако слушкат - ще изпитат един незабравим миг както в детството. :supz:
vallko - помощник
[quote="filmatoplo"]Свързвай термостата смело няма да гръмне . :)
Мерси за отговора. Това означава ли че няма значение къде ще включа фазата,нулата и No и Com
filmatoplo - майстор
Няма значение ,само в горелката има да направиш две отметки .
vallko - помощник
Благодаря за помощта
filmatoplo - майстор
Захранваш термостата от тока на клемите L фаза и N нула ,до тук трябва да свети червената лампичка на приемника .От клеми NO и COM караш кабел до платката на RT.По натам махаш отметката в менюто на горелката Термостат NO ,а на другото место поставяш отметка на Термостат. За да задейства термостата трябва да го нагласиш по описанието му и да зададеш по висока температура за да сработи ,светва и зелената лампичка ,дава и индикация на дисплея на термостата .Сигнала на термостата се проверява през 5-10 минути ,за да пести енергия ,да не се шашкаш ако не сработи на секундата .първо се появява сигнал на дисплея после цъка лампичката .Ако не го свържеш за 5 мн няма да подсказвам повече. :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: