• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vlado852 - напреднал
Ами и аз взех един такъв, безжичен. Малко ми е странна работата му. Няколко пъти изключва котела до достигане на зададената температура.
Исках да разбера, така ли си работи или нещо му има?
LazarGanev - "Велик майстор"
Принципно не, защо ще спира :? ? Освен по темпеатура на водата. Дал ли потенциометъра до край вдясно? Какъв е котела, каква е мощността на радиаторите? Преди как го управляваше и как работеше?
Vlado852 - напреднал
Не отговорих веднага, за да дам точна информация...
Котелът го изключва термостата, не по Т водата. /поне в това отношение, проблеми нямам/
Та:
07:30 при Т 20,3 градуса в стаята включи - 07:38 при същата Т спря.
07:44 при Т 20,6 градуса в стаята отново включи - 07:52 при Т 20,7 спря.
07:58 при Т 20,9 градуса в стаята включи - и аз тръгнах на работа ...
Сигурен съм, че е спрял след около 10 мин. на около 21,2...3
Съмнява ме, че пуска за малко и спира по-често, защото има да навакса температура по-малка от 1 градус. Ако трябва да навакса повече от 2-3 градуса, няма спирания.

П.П.
RADIO TYBOX 810
Последна промяна от Vlado852 на вт фев 05, 2013 7:48 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Tybox 710 се държи по същия странен начин. Монтирал съм и радиоварианта, ама не са се оплаквали. Нищо чудно и той така да прави.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не съм забелязал и не са ми споделяли. Тази зима монтирах 2-3 такива, докато чакам Теси да се снабдят с техния. По принцип монтирам доста на Теси, а този много прилича на него и по външен вид и по начин на управление и си мислех дали не са еднакви, защото и двата са италиански. При този на Теси също не съм забелязал такъв ефект
Vlado852 - напреднал
При това положение май се очертава, че така си работи...
ESPACE - майстор
Определено безжичния на Теси (мисля че е френски) според мен е по добрия вариант. Tybox е на DeltaDore и ги правят в Испания.
marinmnm - специалист
Проблем , открих си от къде тече системата. Това е точно от кранчетата на колекторите.Като им махам врътките си проличава ,че сълзят под тях.
Кажете мнения какво да правя ? Да ги сменя с нови такива /тези старите караха 5 години/ , да сложим тръбите само с преходи без кранчета или да търся нови по надеждни АМА КАКВИ?
Старите сферични кранчета бяха от тези с черните въртоци.
Нека опита си каже думата. :drinkers:
mirix - специалист
Здравейте колеги,
нека малко подновим темата. Скоро и аз се газифицирах с екзотичен тип двуконтурен кондензен газов котел DAEWOO 9-24 kW. Ще ви излъжа за точния модел, но скоро щр споделя какъв е. Към котела са включени комина и седмичен програматор.
Основно избора ми се спря на тази марка поради няколко причини- цена, сервизно обслужване, мнения на познати макар и с по стари модели котли.
Като цяло отоплителната ми система е с алуминиеви радиатори 9 бр. х 1360 W което прави 12,2 KW отопляема мощност.
От начало няколко дни засичах с къпане и отопление вечер сутрин и 1 включване през нощта ми гори около 3 м3 на 24 часа.
Термостата работи на малко по странна система от колкото очаквах ,но ще му хвана цаката.
Като цяло може да се зададе по колко време максимално да работи на час от 15-60 мин. Следователно ако в 10:00 часа включи работи 15 мин. за това време ако не е достигнало желаната температура и котела изключва ще се включи чак в 11:00 часа , а при мен я достигна за 5 мин. след което включва не следващия час. Таймера е така направен че през 1 час може да се зададе да включва котела или не. Доколкото разбрах котела автоматично си модулира мощността.
Топлата ми вода тръгва в порядъка на 20-30 сек. Пътят от котела е около 3-4 м.
Здравейте,
Застудя и котлите ни започнаха да ни топлят. Но дали сме ок от гледна точка на инсталации, мощности, профилактика и т.н.??? Всеки да се замисли и да се подготви. Както и аз разбира се.
Изчетох цялата тема, защото и аз имам проблем с месечните сметки (или поне така си мисля) и колкото/каквото зависи от мен съм направил, а именно:
1. Седмичен програматор (дистанционен, имах си го от самото начало);
2. Увеличаване на броя глидери до достигане на минималната мощност на котела, която е 9.3кВт;
3. Увеличаване на температурата на водата;
4. Намаляване на температурата в помещенията/помещението, където е програматора (особено през нощта), когато спим;

Сега остава единствено (евентуално) да намаля максималната мощност на котела, защото има такава възможност. Например от 24 кВт да го сваля на 14 кВт. За целта обаче съм подготвил специален анализ за LazarGanev, който бих искал да споделя с него.
Lazar-e, приемаш ли предизвикателството да ми посочиш грешките и/или да дадеш съвети? :wink:

Желая на всички топла и "евтина" зима!
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: