• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Yordan_Angelov - помощник
Хайде бе хора, пуснете едно ръководство за BURNit Comfort PM 23(за по старите камини).
Кажете поне кои е параметъра за първоначално пускане на пелети че ми се препълва потата и пелетите падат в пепелника при първоначално запускане.

jlangelov@yahoo.com
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
Хайде бе хора, пуснете едно ръководство за BURNit Comfort PM 23(за по старите камини).
Кажете поне кои е параметъра за първоначално пускане на пелети че ми се препълва потата и пелетите падат в пепелника при първоначално запускане.

jlangelov@yahoo.com
Колега писал съм ти по горе 9-4-03 е първоначалната доза за пълнене.

Имаш и настройките на Е-майла.
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
benimm8808 написа:
ivoto написа:
Та тези 15 килограма са минимумът, който може да се постигне за 24 часа, без гасене, в постоянна модулация.
Сподели настройките колега-пелети-въздух.
Както и инсталираната мощност(радиатори,лири,серпентини)?

Поздрави.

9.1.01 = -7
9.2.01 = -4

на първа степен съм задал:

9.6.06 =0.6 сек.
9.6.18 =1500

С горните настройки печката модулира 24 часа и ми прави разход 15 кила румънски пелети.
Изолацията ми е добра (тухла единичка+5 санта стиропор отвън и 5 санта вата вътре), а температурата не пада под 23 градуса в цялата къща (към 140 квадрата на два етажа).

В резюме, на сегашните 12 градуса денем и 6 градуса вечер, дори и да ми е много топло, не мога да горя по-малко от 15 кила пелети на денонощие.

При горните параметри, съм пробвал 9.6.06 =0.5 сек. - изгасна два пъти в денонощието.
Пробвал съм и 9.6.06 =0.4 сек. - изгасна към 5 пъти в денонощието. Но с 9.6.06 =0.4 сек. съм постигал 12 килограма, без да се гаси печката 24 часа. Това е някакъв минимум на минимумите, и трябва да има човек около печката, за да я пали като гасне. Под това съм убеден, че не може да се падне.
Печката просто не може да се поддържа горяща, с по малко от 600 грама пелети на час. И с уговорката, че горя пелети от 500 лева тона.
На коя степен си задал камината(max) като пали 5;4;3?
И на колко градуса тръгва помпата?
На колко градуса модулира?

Поздрави
ivoto - специалист
Пали на трета, но това няма значение, защото веднага минава в модулация.

Задал съм 21 гр. на въздуха, обаче неговата температура не пада под 22, защото времето е топло. И 18 градуса да сложа на печката, пак ще имам 22-23 на въздуха.
Тези 15 кила разход са сега, при топлото време. Става въпрос за минимален разход, а не за някакви неземни настройки. Просто печката е в модулация 24 часа...Държа я включена постоянно. На 4 дни я спирам да почистя...

Иначе, помпата я направих да се се включва на 65, защото имам точен термометър на изхода на ризата, който показва 10 градуса разлика с контролера. Реално помпата включва на 55.
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
Пали на трета, но това няма значение, защото веднага минава в модулация.

Задал съм 21 гр. на въздуха, обаче неговата температура не пада под 22, защото времето е топло. И 18 градуса да сложа на печката, пак ще имам 22-23 на въздуха.
Тези 15 кила разход са сега, при топлото време. Става въпрос за минимален разход, а не за някакви неземни настройки. Просто печката е в модулация 24 часа...Държа я включена постоянно. На 4 дни я спирам да почистя...

Иначе, помпата я направих да се се включва на 65, защото имам точен термометър на изхода на ризата, който показва 10 градуса разлика с контролера. Реално помпата включва на 55.
Ти модулираш по температура на въздуха,тва го бях пропуснал!!!
Аз съм по вода и докато започне да модулира минава поне час-а през това време си бачка на 4 степен( и там е намалена дозата),но пак си заминават доста килограми.После съм я засичал в модулация-около 1-1.1 кг.
Прецених,че е безмислено да работи в модулация постоянно-24 часа колега,защото след 10-12 час радиаторите се изключват от термоглавите и топлината отива през комина.А разликата от 23:00-6:00ч. в градусите е от 24 пада на 22.
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
9.2.01 = -4
Тва за кво служи(превеждам си го),но не мога да му хвана принципа.
Yordan_Angelov - помощник
Благодаря колега но това е за по-новите камини, моята е от старите.
grants - специалист
Здравейте колеги , вчера най-сетне я пуснах каминката BURNiT PM Comfort 13 Plus , за тест :)
Всичко мина супер - от 17 градуса на водата до 60 вдига за около 3-40 минути , като това е на 2 радиатора по 3кВ , 2 600х600 и една лира пак 600х600. Остава да вържа и най-големия радиатор (който и ще работи на мин) - 4кВ.
В това състояние каминката работи снощи за два часа и днес от 8 до 15:00 следобед , температурата в стаите беше 25 градуса , а разхода е около 1 чувалче(15кг.).
Предполагам , че по-нататък като е готов апартамента изцяло и я пуснем да работи нонстоп разхода ще намалее. И това беше на режим А.
Някой с новия модел 13+ ако има желание може да ми пусне настройките на мейл - don_gori@abv.bg , да ги сравня с моите , ще съм много благодарен :partyman:
Shark04 написа:
Колеги помоооощ :x Имам въпроси относно сервизно обслужване на камините Burnit:
1. Дали се заплаща "на ръка" първоначалното пускане на камината?
2. Дали фирмата-дистрибутор е длъжна да предостави сервизно обслужване в случай на некоректна работа на камината /и колко време трябва да ги чакаме???/ и този разход от кой се поема?

Че нещо почва да ми писва от цяла тази "българска" работа!!! :? Купуваш нещо не толкова евтино за едно семейство, радваш се на придобивката...и когато се застуди "умираш" от студ в къщи и се молиш някой от сервиза да дойде да ти обърне внимание!!!! :evil:

И някой, ако може, и на мен да изпрати инструкция за работа на Burnit Comfort 23kw, но с новия контролер
Да се похваля - най-после ни настроиха камината :rock: След две седмици "ходене по мъка", след няколко опита от страна на оторизирания техник да настрои правилно камината, след позвъняване в Сън Систем - у нас вече е топло!! :rolleyes:

Сега следва да си изберем най-подходящи настройки за нас :partyman: . За сега сме на режим "А", вода 65 гр., пелети +2, и вентилатор +2.
plastkomfort - специалист
Пуснах ти старото ръководство
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: