• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
Все пак не слагайте всички потребители в един кюп.

Това което аз продавам е не по-малко капризно и отговорно като техника.

Да ама аз обяснявам подробно, ако стане това глдай тук, ако стане това се прави така. И не забравям да спомена, че ако настройките се "омажат" пробелмът е на тоя дето ги е омазал.

Много е странно отношението "тук са нема да пипаш щото не разбираш", ако изобщо някой нещо обясни - най-честият случай.

Инсталираш, пускаш, взимаш кинтите бегаш. Що да се обяснява на клинта? Ко има нещо да чака и да плаща :-)
syncho - майстор
turistak точно за това имаме проблеми после... щото много обясняваме и после клиента си мисли, че е спец и почва да човърка. На него не му трябва да пипа настройките! Също така реално не го интересува и шнека вътре с къв ток, обороти, мощност и т.н. работи... Като си купувам хладилник не ме интересува компресора в какво налягане работи - важното ми е бирата вътре да е студена! :partyman:
Christo - майстор
Здравейте и от мен. Въпросът е сложен. Не бих искал да имам нещо от което нямам никакво понятие, а то да трябва да работи безотказно. Ами ако майсторът го няма? Щото той е обикновено сам, или най-много да са двама трима. Нали всичките велики фирми имат(нямят) някякви смешни сервизни мрежи. Не можеш да имаш локално парно и да нямаш хабер от него. Да седя и да чакам, като мишка в телевизор, пък и на студено? Като оплескам нещо, то се знае, че аз съм си виновен и ще си понеса финансовите последствия. Хубаво е производителят, като иска една торба с пари, да е така добър да напише читаво ръководство за потребителя, пък който е грамотен и има желание да го прочете и да е в състояние да се оправя. Котелът все пак не е космически кораб! То е ясно, че има набедени майстори и ощипани клиенти, дето не знаят какво искат, ама много го искат.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз пък не виждам какво толкова те притеснява - това са едни настройки на гориво-въздушната смес, от които зависи правилната и икономична работа на котела. Получаваш протокол от принтера на газанализатора, подобен на касов бон, в който са отпечатани показанията от замерванията. С гаранционната карта получаваш чеклиста в която са дадени препоръчителните стойности в табличен вид - имаш черно на бяло какви настройки са ти направени и че са в нормите, като копие от всичко остава и у сервиза. Ти след това си свободен да се бъзикаш колкото си искаш, но си предупреден, че това не е препоръчително, защото бърка в твоя джоб. Ако по някое време решиш, че май наистина ония от сервиза са излезли прави, може пак да извикаш и да ти направят настройките наново, срещу съответната сума, която хич не е малка. Другия вариант е да си купиш газанализатор - струва няколко К и да си правиш всеки ден настройки :) . Третия вариант е на око, което е много по-неточно
Christo - майстор
Лазар Ганев, не искам да споря с теб и уважавам мнението ти по много въпроси. Ако настройките се правят според качеството на пелетите, излиза, че всеки нов отоплителен сезон, след като се купят пелетите трябва да се направи пренастройка. Щото кой гарантира, че пелетите са със същото качество. Пак казвам, не споря, питам как е правилно да се постъпи. Поздрави!
Ами производителят трябва да гарантира, кой друг? Все едно да си поръчаш вратна пържола, да платиш за такава, пък да ти дадат кебапче от 30ст. Ако вместо клас А ти дадат пелети клас F, големият проблем са не променените показатели на СО, а това че тези пелети изобщо не стават за горелката - образуват шлака, пепел и трябва да чистиш на 2-3 часа. В същото време СО може да си е в норми или близко до нормата. Казах и преди - притежателите на горелки трябва да избират производители, които гарантират доброто качество на пелетите, докато скъпите котли са много по-всеядни и техните притежатели могат да експериментират и с по-неутвърдени производители с променливо качество на продукцията.
batspetar - напреднал
Здравейте,от скоро и аз се сдобих с котел на пелети с горелка фероли Sun P7 .Взехме едни велинградски пелети но правят много шлака в пепелника.Искам да попитам ако някой е настройвал такава горелка параметърът t07 ли трябва да променя за да променя паузата между подаването на пелети.В инструкцията която ми дадоха t07 пише - Период(Време за включване+изключване)на винта в режим.Настроено е на 10 секунди и не съм сигурен дали е точно това което искам да променя.Благодаря предварително.
Нищо не променяй, дай пелети за изследване - ако са добри - викай сервиза за настройки, ако са зле - сменяй пелетите или си купи и хубави и ги смесвай. Мисля, че от много въздух също правят шлака, но това е работа на сервиза.
syncho - майстор
За вълка говорим, а той... :)

Както Лазар каза не пипай нищо най-добре. В най-добрия случай съвсем ще объркаш настройките. Най-добре викни или фирма, която да ти го настрои. Ако съм преценил правилно си в добър регион и трябва да има доста такива на които можеш да се спреш.
turistak - специалист
syncho написа:
За вълка говорим, а той... :)

Както Лазар каза не пипай нищо най-добре. В най-добрия случай съвсем ще объркаш настройките. Най-добре викни или фирма, която да ти го настрои. Ако съм преценил правилно си в добър регион и трябва да има доста такива на които можеш да се спреш.

А какво правим когато сервиза не може да си свърши работата? Един сезон не могат да се оправят? Как да си потърся правата?

Дайте съвет!!!
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: