gnt69 написа:Гори ама с клизма за да гори по нормално подавам повече пелети но тогава мн често е в съспендgunpowder написа:При 40% на ве тилатора се държи по добре поне не пада под 90 осветеноста но сега е мн често в подържанеСега да питам не ще да гори или не иска да излезе от поддържане. Кажи си всичко и ще ти се даде съвет.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gnt69
- майстор
Уфф явно ти едва голяма горелката. Колега на който също му е голяма е задал таймери 2-3 часа топли после 1-2 часа не гори. Като захладнее ще се нормализира всичко. Според мен вдигни въздуха, слънчогледа при повече въздух гори по добре и по добре вижда огъня . Извади го пак и го почисти.
Другия вариант ако ти идва голяма е буфер ама още кинти.
Гледам че си писал още а тока как е. Моята горелка е от старите и нямам обороти, но при промяна на напрежението с 10 - 15 волта се усеща по шума на вентилатора че оборотите падат осезателно.
Другия вариант ако ти идва голяма е буфер ама още кинти.
Гледам че си писал още а тока как е. Моята горелка е от старите и нямам обороти, но при промяна на напрежението с 10 - 15 волта се усеща по шума на вентилатора че оборотите падат осезателно.

andy_forresite
- майстор
Моята на 40% по принцип е почти 1000 об/мин. Значи, gunpowder, не гледай въобще колко % ще зададеш. Гони оборотите както ти казах и засега остави ламарините, но да знаеш че прекаленото душене на котела пречи на доброто горене.
Ти досега си утежнявал положението с увеличаване на подаването с тези ниски обороти. Горяло е през зъби...
Ако пак не ще да гори, може тогава да махнеш един турболатор да видиш как е без него като качество на горене.
Ти досега си утежнявал положението с увеличаване на подаването с тези ниски обороти. Горяло е през зъби...
Ако пак не ще да гори, може тогава да махнеш един турболатор да видиш как е без него като качество на горене.
tihomir123
- специалист
n.ganev написа:Най-вероятно защото е настроил мах работа на 50Не настроен е на 60 гр. но до към 40,45 гр. не разхлажда бойлера но по надолу вече е кофти. Работя с стаен термостат. И проблема е във времето на хистерезиса от 1гр.
gunpowder
- специалист
Брат ми махна ламарините и изчисти котела тъй като съм извън страната. Без тях оборотите се вдигнаха с 20- на на 42% 820-830 само дето буриите се стоплят вече много , разлика в горенето каза че имало , държало осветеност над 150 по късно ще запише неговите обороти на 3- те степени и ще настрои процентите спрямо тях. Забелязъл е че неговия пламък гори нагоре, а на моята гори по напред , ще замери и напрежението в тях и в нас ( живеем на две пресечки един от друг , но сме на различен траф)
andy_forresite
- майстор
Напрежението варира, а в нас много варира. Задал съм нагревател и вентилатор на 41%, разгаряне 42%. Виждам оборотите след като тръгне вентилатора с нагревателя. 860-890 оборота. След това разгаря с 900-920. И то е едно разгаряне ... Друг път пали при 1100 об/мин и разгаря с 1160, което е друго нещо.
След това, прибирам се от работа и към 17:00 ч отивам при котела да видя дали всичко е нормално. Оборотите при 43% на мощност 1 са 1180-1220 - екстра. Към 17:40 вече са 1380. Огънят съответно го нема никкъф. Какво да се прави, намалявам на 40-41%, като се е случвало вечер към 22 часа и на 39 да тръбват.
Прикарал съм един Стабор 120 и точно се канех да видя колко вата може да поддържа. На мен ми се ще да пали със стабилизатора, ама
Чета някакъв стар мануал. Пише за телевизори: София, Кристал, Опера-3, Пирин, Стадион, Лвов, Рекорд... има и по-съвременни - Мургаш, Преслав ... Ставаше и за Темп-714
. Е, да ама не пише колко вата най-много може да е консуматорът. Също това едно- и двуполупериоден изправител на мен нищо не ми говори. На RB-то какъв й е изправителя - едно- или дву 
Ферорезонансен, работи с определен товар. 250W много несигурни вата. Видех ги в сайт за скрап. Страх ме е да включа горелката в тая антика.
След това, прибирам се от работа и към 17:00 ч отивам при котела да видя дали всичко е нормално. Оборотите при 43% на мощност 1 са 1180-1220 - екстра. Към 17:40 вече са 1380. Огънят съответно го нема никкъф. Какво да се прави, намалявам на 40-41%, като се е случвало вечер към 22 часа и на 39 да тръбват.
Прикарал съм един Стабор 120 и точно се канех да видя колко вата може да поддържа. На мен ми се ще да пали със стабилизатора, ама

Ферорезонансен, работи с определен товар. 250W много несигурни вата. Видех ги в сайт за скрап. Страх ме е да включа горелката в тая антика.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература