Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
gnt69 написа:
gunpowder написа:
При 40% на ве тилатора се държи по добре поне не пада под 90 осветеноста но сега е мн често в подържане
Сега да питам не ще да гори или не иска да излезе от поддържане. Кажи си всичко и ще ти се даде съвет. :partyman:
Гори ама с клизма за да гори по нормално подавам повече пелети но тогава мн често е в съспенд
gunpowder - специалист
Ламарини да искаш , два турбулатора има, но преди работеше с тях и с тези пелети нормално
gunpowder - специалист
Дали заради тях оборотите и осветеноста са ниски на 58% едвам стигам 1060 rpm.У тре ще бъдат премахнати за да видя разликата
gnt69 - майстор
Уфф явно ти едва голяма горелката. Колега на който също му е голяма е задал таймери 2-3 часа топли после 1-2 часа не гори. Като захладнее ще се нормализира всичко. Според мен вдигни въздуха, слънчогледа при повече въздух гори по добре и по добре вижда огъня . Извади го пак и го почисти.
Другия вариант ако ти идва голяма е буфер ама още кинти.

Гледам че си писал още а тока как е. Моята горелка е от старите и нямам обороти, но при промяна на напрежението с 10 - 15 волта се усеща по шума на вентилатора че оборотите падат осезателно. :partyman:
andy_forresite - майстор
Моята на 40% по принцип е почти 1000 об/мин. Значи, gunpowder, не гледай въобще колко % ще зададеш. Гони оборотите както ти казах и засега остави ламарините, но да знаеш че прекаленото душене на котела пречи на доброто горене.
Ти досега си утежнявал положението с увеличаване на подаването с тези ниски обороти. Горяло е през зъби...
Ако пак не ще да гори, може тогава да махнеш един турболатор да видиш как е без него като качество на горене.
tihomir123 - специалист
n.ganev написа:
Най-вероятно защото е настроил мах работа на 50 :?
Не настроен е на 60 гр. но до към 40,45 гр. не разхлажда бойлера но по надолу вече е кофти. Работя с стаен термостат. И проблема е във времето на хистерезиса от 1гр.
n.ganev - майстор
За да не изстива бойлера помпата на 50*
gunpowder - специалист
Брат ми махна ламарините и изчисти котела тъй като съм извън страната. Без тях оборотите се вдигнаха с 20- на на 42% 820-830 само дето буриите се стоплят вече много , разлика в горенето каза че имало , държало осветеност над 150 по късно ще запише неговите обороти на 3- те степени и ще настрои процентите спрямо тях. Забелязъл е че неговия пламък гори нагоре, а на моята гори по напред , ще замери и напрежението в тях и в нас ( живеем на две пресечки един от друг , но сме на различен траф)
gunpowder - специалист
Голяма колко да е голяма 120-130 квадрата топля и 80 лтр.бойлер. По късно ще се провери напрежение и ще се пипа пак въздуха няма как.
andy_forresite - майстор
Напрежението варира, а в нас много варира. Задал съм нагревател и вентилатор на 41%, разгаряне 42%. Виждам оборотите след като тръгне вентилатора с нагревателя. 860-890 оборота. След това разгаря с 900-920. И то е едно разгаряне ... Друг път пали при 1100 об/мин и разгаря с 1160, което е друго нещо.
След това, прибирам се от работа и към 17:00 ч отивам при котела да видя дали всичко е нормално. Оборотите при 43% на мощност 1 са 1180-1220 - екстра. Към 17:40 вече са 1380. Огънят съответно го нема никкъф. Какво да се прави, намалявам на 40-41%, като се е случвало вечер към 22 часа и на 39 да тръбват.
Прикарал съм един Стабор 120 и точно се канех да видя колко вата може да поддържа. На мен ми се ще да пали със стабилизатора, ама :? Чета някакъв стар мануал. Пише за телевизори: София, Кристал, Опера-3, Пирин, Стадион, Лвов, Рекорд... има и по-съвременни - Мургаш, Преслав ... Ставаше и за Темп-714 :rolleyes: . Е, да ама не пише колко вата най-много може да е консуматорът. Също това едно- и двуполупериоден изправител на мен нищо не ми говори. На RB-то какъв й е изправителя - едно- или дву :lol:
Ферорезонансен, работи с определен товар. 250W много несигурни вата. Видех ги в сайт за скрап. Страх ме е да включа горелката в тая антика.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: