Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobi Arnaudov - специалист
Най-вероятно е от датчика или вентилатора, понеже един комшия на брат ми си купи и той същата горелка като нас и при него на 42% са около 1200 оборота /вързани са към един трафопост/. Както и да е. На брат ми самият огън гореше напред, сега го направих да гори нагоре както е при мен, което се получи при еднакви обороти на вентилатора с единствената разлика, че при мен процентите са 46 / 44 /40, а при него са 65 / 60 / 55. Дано не се замоизгася вече горелката, понеже и осветеността се дигна с 20 пункта и вече си е в нормите - 165-180. Довечера ще замеря и напрежението в нас и в тях за да можем да си направим някакви изводи от случващото се. Ако не се окаже голяма разликата в напрежението единственото обяснение е, че вентилатора му е различен.

Поздрави :partyman:
Bobi Arnaudov написа:
Най-вероятно е от датчика или вентилатора, понеже един комшия на брат ми си купи и той същата горелка като нас и при него на 42% са около 1200 оборота /вързани са към един трафопост/. Както и да е. На брат ми самият огън гореше напред, сега го направих да гори нагоре както е при мен, което се получи при еднакви обороти на вентилатора с единствената разлика, че при мен процентите са 46 / 44 /40, а при него са 65 / 60 / 55. Дано не се замоизгася вече горелката, понеже и осветеността се дигна с 20 пункта и вече си е в нормите - 165-180. Довечера ще замеря и напрежението в нас и в тях за да можем да си направим някакви изводи от случващото се. Ако не се окаже голяма разликата в напрежението единственото обяснение е, че вентилатора му е различен.

Поздрави :partyman:
А комина му не е същия. Там как са нещата?
Bobi Arnaudov - специалист
Съмнява ме комина да му прави номера, както казах пробвах при отворена/затворена клапа на комина, отворена/затворена клапа на котела, с и без турболатори и няма никаква промяна при оборотите на вентилатора. Свалях тръбите на котела и имаше съвсем малко сажди. При мен е същото - оборотите на вентилатора не се менят при отваряне/затваряне на клапи. В началото си мислех, че сигурно е от тягата на комина, но явно не е така.
Ясно, остава да е напрежението.
Пиши, като или ако замериш.
tihomir123 - специалист
Защо ми прави буци от изгорели пелети в горивната камера от там и осветеността е само 30,35
tihomir123 написа:
Защо ми прави буци от изгорели пелети в горивната камера от там и осветеността е само 30,35
Кофти пелети, малко кислород.
Докато ги превъртиш през горелката, чисти по често, така и осветеността няма да пада толкова. Като я гасиш, чисти и нагара по главата
andy_forresite - майстор
Трифонов, при мен тягата е почти постоянна. Няма значение вее ли, вАли ли, земетръс ли има, магнитни бури ли има и т.н. От фукса сложих редукция 150/130 и догоре 8 метра е 130 мм вътрешен комин. На този котел тази бурия от 150 мм е напълно излишна. Става за комбинираните и навярно затова е останал този голям фукс. Затова го редуцирах както прецених.
Пуша при котела че навън ми ладно, седнал съм на табуретка, облегнал съм се на чувалите с пелети, пафкам си и оттук навъртам часовете наблюдение. Не седя изрично там да гледам как се цопват бонбоните из гофрето. Щом лампата в мазето понижи осветеността, поглеждам към оборотите на дисплея и те винаги, ама винаги падат. Обратно, когато лампата светне по-силно, оборотите се увеличават. Ще си взема волтметър и ще направя клип за да докажа какво съм забелязал.
Давам ти пример отпреди час. 59 градуса в казана, 43% - 1140 оборота. Вдигнах ги до 1200. Сипах пелети, отидох за 5 мин. да проветря, върнах се и запалих една. Най-големият радиатор 4200 вата студен щото майка е пекла некви месчинки, още не съм видял к`ви и вътре топло от фурната. Топло, ама и влажно и затова отворих да проветря. Та след няма 5 минути проветрение и 5 минути пушенье, при все че и радиатора се e отворил, температурата в котела стана от 59 на 61 и след още пет минути на 62. Осветеността се закерпи на 176-185. Волтовете в мрежата се увеличиха и от 1200 станаха 1340. Съответно пламъчето за няма минута време замря. Самата осветеност гледам през една фабрична дупка 5 мм в горния ляв край странично на вратата. Свети ли в жълто-оранжево - осветеността е много добра; не се ли вижда нищо или има някакво мъждукане, значи е ниска.
filmatoplo - майстор
Стига с тези обороти ,беля че сложиха датчика .Как мислите че е при другите горелки .
bmahob - майстор
При моята камина също не държи зададените от мен винаги има колебание с 10-30 оборота :drinkers:
andy_forresite - майстор
filmatoplo написа:
Стига с тези обороти ,беля че сложиха датчика .Как мислите че е при другите горелки .
Ще ти хареса ли ако се връцна из вас и без да ме видиш ти вдигна въздуха на първата степен като за втора :lol:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: