Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз имам ламбда наблюдение и си глася въздуха с него.
В момента е на 3-та степен 54 за 4 кила пелети на час.
На 2-ра 47 за 2,5 кила на час.
на 1 ва 42 за 1,2 кила.
Това при напрежение 210-220 волта. Ако падне под 210 UPSа компенсира и се вижда.
Прикачен файл:
kemot.jpg
Боби 65 се пробваше вместо ламбда наблюдение да го направи ламбда управление и да командва вентилатора ама не знам докъде стигна, гледам отдавна не е писал.
Добре Анди, съгласявам се.
Мойта няма обороти на дисплея, само веднъж я забелязах, как вихрушката вън се чува в димоотвода в мазето и пламъка е се едно на 100%. Намалих на 8 ли беше 9% и си стана готян. След като турих регулатора, такос чудо ни съм видял. Секи ден си играя с мултицета. Мога да симулирам пад на напрежението и ши глеам ко става, ма утри, чи сига бачкам.
Следствения експеримент ши бъди субективно окомерен.
Ма пък и ко толкос да са вторачваме. Аз поне не съм намерил проблем до сега, вече трети сезон подкарвам. Навъдихти са новобранци тука и оривахти орталъка.
Ади, със здрави и да ви са упрай огиня!
Rumen72 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Добре Анди, съгласявам се.
Мойта няма обороти на дисплея, само веднъж я забелязах, как вихрушката вън се чува в димоотвода в мазето и пламъка е се едно на 100%. Намалих на 8 ли беше 9% и си стана готян. След като турих регулатора, такос чудо ни съм видял. Секи ден си играя с мултицета. Мога да симулирам пад на напрежението и ши глеам ко става, ма утри, чи сига бачкам.
Следствения експеримент ши бъди субективно окомерен.
Ма пък и ко толкос да са вторачваме. Аз поне не съм намерил проблем до сега, вече трети сезон подкарвам. Навъдихти са новобранци тука и оривахти орталъка.
Ади, със здрави и да ви са упрай огиня!
Раута има ,ясно -плащани има ли, чи при мен нещо плащането куца и май ша сменям раутата?!?
andy_forresite - майстор
Мисля си че и ти, Трифоне, ако имаше същите проблеми с горенето като нас, щеше да "оревеш орталъка". Отивам - 58 градуса. Направих се на ламбда управление - резултатът за цигара време 60 градуса. Пилиетитьи все в един ритъм към горелката. И те така.
Bobi Arnaudov - специалист
andy_forresite написа:
Мисля си че и ти, Трифоне, ако имаше същите проблеми с горенето като нас, щеше да "оревеш орталъка". Отивам - 58 градуса. Направих се на ламбда управление - резултатът за цигара време 60 градуса. Пилиетитьи все в един ритъм към горелката. И те така.
Аз моята я държа на 55 градуса /според Рt100-то на горелката/ или 60° спрямо котела. Изчислих я така, че да не изпада в съспенд по време на горене, а да гори на първа. Държи 53-54 градуса спрямо горелката и засега е добре. Като се застуди ще вдигаме градусите няма как. И аз ходя при "бебето" когато искам да пуша, но не човъркам нищо по настройките, а само съм като мониторинг хахаха
Последна промяна от Bobi Arnaudov на вт ное 21, 2017 8:33 pm, променено общо 1 път.
Rumen72 написа:
Раута има ,ясно -плащани има ли, чи при мен нещо плащането куца и май ша сменям раутата?!?
Сменяй, щом ти нещо не аресва, голям си вече, пък аз съм и курназ. На няколко помогнах, на по отворените, няма как.
Зими си два дена, ши ти платя загубата, шта фкарам в котелното, ши та зема и на работа 24 часа.
Горе пише от къде съм, а там сички ма познават.
Анди, аз не рева. Никога. И нямам нищо общо с Грейко, освен, че едно ми е дома. Доволен съм, щото са разбираме.
Пожелавам ви успех!
Rumen72 - специалист
Rumen72 написа:
Сменяй, щом ти нещо не аресва, голям си вече, пък аз съм и курназ. На няколко помогнах, на по отворените, няма как.
Зими си два дена, ши ти платя загубата, шта фкарам в котелното, ши та зема и на работа 24 часа.
Горе пише от къде съм, а там сички ма познават.
Анди, аз не рева. Никога. И нямам нищо общо с Грейко, освен, че едно ми е дома. Доволен съм, щото са разбираме.
Пожелавам ви успех!
Малко ми е далечко Аксаково ,има нама 85 км, ма инак благодаря за предложението, то аз работя в съвсем друга сфера сега - горелките са ми хоби!
224 волта вкъщи, 230 в брата и при мен са по-високи стойностите. Единственото, което ми остава да мисля е, че понеже неговата е една година по-стара, което пак довежда до мисълта за ъпдейт на вентилатора от страна на производителя ...
gnt69 - майстор
Като влизаш в настройки пише коя е версията на софтуера, да не сте с 1.7
gnt69 написа:
Като влизаш в настройки пише коя е версията на софтуера, да не сте с 1.7
Май само това не съм гледал. Мерси за инфото утре ще погледна, че сега вече стана късно ...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: