Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobi Arnaudov - специалист
gnt69 даде една добра идея. При проверката се оказа, че на брат ми горелката е 1.7 /1.4 , а моята е 1.8 / 1.4 . Но тъй като вие се занимавате по-дълго с горелки и т.н. да ви попитам само софтуерна ли е разликата или има и хардуерни подобрения и може ли тази разлика в оборотите да е заради това ?
andy_forresite - майстор
Има и хардуерни. Шнековете открай време също са различни. На по-новите "главата" е различна и няма вентилаторче за охлаждане. По-тихо работи без.
По принцип при версия 1.7 съм чул, че не прави всеки път това, което си му задал по параметри. Кое, какво, що ... не знам. Моята е 1.8/1.4. Волтаж не съм измервал, но се сменя често. Не съм забелял цял час да не замижи поне 2 пъти. Сутринта на трета 48% въртеше по една време с 1280. Без да пипам нищо станаха 1440... крушката светна осезаемо по-силно. После пък наобратно и така.
Аз не съм забелязвал такова мъждукане при мен. Интересно, може би напрежението ми си е константно по-ниско от колкото трябва. Но друг е въпроса, защо при мен при по-ниско напрежение вентилатора ми работи на по-високи обороти, а при брат ми при по-високо напрежение работи на по-ниски :? Единственото, което остана е да се съмнявам в софтуера или хардуера. Някой има ли с версия 1,7 / 1,4 да го помоля за няколко замера ?
gnt69 - майстор
Никой няма с тая версия още миналата година я смениха. Обади се на инсталатора той ще я смени. Пишеше някъде в темата че версия 1.7 нещо е сбъркана и горелката прави проблеми.
filmatoplo - майстор
Нямал ядове до сега ,даже горелка 1 още работи.Софианци ли нещо са каръци.
АА филм ние не сме от София :D :mrgreen: както и да е вече минах на слънчоглед и аз като на брат ми от Сливен и горелката бачка супер при мен. Единственото което промених е първоначалното пълнене, всичко друго само с по 1-2 десети дигнах нагоре. Засега и тази на брат ми работи добре, просто самите % на вентилатора са повече вдигнати, но важното е да бачка и да е топло, другото **** съм му майката :partyman:
filmatoplo - майстор
Това за Софианците го пиша за шега . :wink: не знам какво ровят по управлението че нещо им се случва и търсят там някакви софтуери .
andy_forresite - майстор
Трифоне, помогнахме на братя Арнаудови. Не беше напразно посветеното на оборотите мастило :partyman:
Добре има оборотите, бгв, таймерите и т.н. Само една ламбда му липса. Може да си сложа интернет управление, може да вържа механизма за чистене с ел. мотор и да ползвам функцията за почистване на опр. период от време... кюнецът може да се гушка и целува по всяко време... И аз като софиянци ще взема още малко електроника защото без нея наистина не става. Все едно имам рали автомобил и нещо мени настройките ту за асфалт, ту за макадам. Катастрофа.
Неска си напрайх експеримент.
Натиснах пуск, зариди, запали, разгоря са и баш кат мина на 3та, симулирах, чи на стайния му е топло.
Разместих първоначалното зареждане с малко, както и подаването на сичките степени.
Сичко по малко.
Изчаках да изгаси. При мене процедурата е дъъъъълга, ма е тайна що не остават черни въгленчета и нагар.
Махнах стайния, стартира горката и са почна
-кофти лумпени на дисплея, мърчей му нещо.
-ахаааа да земат да преливат пелетки отстрани.
-пушляви нещо, та чак издиша.
-термоградусите на фукса пирфектни- стотя ни мож стигна.
.......после
-подковата-кренвирш сачи ли, сатленка някаква.
-пламъка-брейк денс.
-гори ма ни фърля топло като да ги е смятала таблицата.
...............
И те така.
След като премина първоначалния стрес от неправилните първоначални настройки, последвалите корекции и около час и половина-два време, видях слънчогледа да прави 189 слънце, пламъка да звучи като Йошимура и градусите в буфера да растат како си требе.
С никого няма да споделя настройки, щото те са си за еди кой си котел, комин, буфер, къща, вътрешна-външна температура......... и е.а ли го ко още.
Няма как да са случват перфектно нещата в модулация, че и изчакване. Компромис.
Просто си трябва усет.
На Дряновския му са чудих някога, като казваше, че е въпрос на десета от секундата, понякога.

Въйййй Анди, верно ли?!! По скоро ..........аз нямам заслуга тука, ма черпя сички виртуално и кот си поръчат. Неска ми възстановиха девоенизирания пагон, дето нашето правителство намали и си върнах статута от предната ми служба. Тва, дето Бай Добри ми даде лично, не могат ми го зе. Да са жуви и здрави!
Пък ний дваж по толкова!
bedamusa - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Неска си напрайх експеримент.

Изчаках да изгаси. При мене процедурата е дъъъъълга, ма е тайна що не остават черни въгленчета и нагар.

С никого няма да споделя настройки, щото те са си за еди кой си котел, комин, буфер, къща, вътрешна-външна температура......... и е.а ли го ко още.
Веднага да убаждаш тайната за гасене, че моята горелка на вратичката и като отворя да чистя и често имам въгленчета и усмърдява света, а котеля ми е в къщи и .... може да споделиш и на лично. Евентуално ша почерпа някоя домашна ракия.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: