• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Добре де защо им плащаш като не са си свършили работата? Нали след като ти го настроят се тества и си показва как работи. Ако след това нещо се скапе т.е. качеството на пелетите се смени виж какво е писал Лазар по този въпрос няколко поста по-нагоре.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако сервиза не може дълго време да се оправи се обадете на производителя на горелката или на вносителя за да ви препоръчат друг сервиз в района, те също като вас са заинтересовани да няма проблем, защото това вреди на имиджа. Разбира се първо трябва да сте сигурни, че пелетите ви са качествени. Пак казвам - горелките работят само с качествени пелети клас А, ако са калпави пелетите и Супермен не може да накара горелката да работи добре. Скъпите котли като Пелетерм могат да горят всякакви пелети.
turistak - специалист
Всички настгройки и проблеми са при пелетите http://www.schweighofer.at/en/products- ... -fuel.html

Май се водят най-качествени и съответно най-скъпи :-)
Не разбрах - това ли са твоите пелети? Ако са това - значи проблемът не е в пелетите, ако и коминът ти е добър, имаш нужда от добра настройка на горелката. Тя каква беше, Фероли ли?
turistak - специалист
Да това са пелетите, коминът е неръждавейка с височина 8 - 10м, фи 160
Тези чупки ме притесняват ама като идваха сума ти пъти, нищо не казаха.

Шефът на сервизът твърди, че не е нужен газ анализатор и настройки се правели само на око. Даже като дойде пак щял на място да ми покаже защо не е нужен.

Горелката е фероли.

Прикачен файл

DSC00137 (Small).JPG
DSC00137 (Small).JPG (38.77 KиБ) Видяна 3715 пъти
buritoo - напреднал
Щом с тези пелети имаш проблем направо сменяй сервиза, имам протокол за тези пелети и смея да твърдя, че по-добри от тези на нашия пазар няма да намериш. За малко и аз да почна да работя с фероли, но май изобщо няма да се занимавам с тях.
batspetar - напреднал
Виках хора от сервиза, взеха ми 120 лева за настройката на горелката и казаха че проблема е от пелетите.Но не мога да взема други,купил съм 4 тона от тези и кво да ги правя,а и нямам място вече къде да ги слагам.Казаха че са ми направили горелката да пуска пелети на 15 сек да можели по добре да изгарят,но пак остават твърди въгленчета и се пълни пепелника,та си мислех ако може още малко да увелича времето на пускане дали няма да изгарят напълно.
batspetar - напреднал
Купил съм всичко от Софи Терм Пловдив Котела е Bosh Solid 2000 Горелката е червена Фероли от фирмата ми дадоха телефона на майстор който е за региона и подържа гаранцията на горелката .Тuristak ще съм благодарен ако ми пратиш настройките да пробвам.
batspetar, настройките са индивидуални, ако бяха универсални щяха да ги правят в завода :)
turistak, какво казва шефа на фирмата - къде е причината? Така ли трябва да работи горелката? Всъщност какви са ти оплакванията?
batspetar - напреднал
Казаха че проблема е в пелетите били калпави и правили много шлака,та търся вариант да я намаля по някъкъв начин.А и много не ми вдъхна много доверие този който дойде,тук гледам че пишете за някъв уред дето мерили,газанализатор или нещо такова а той я настрой на око,въобще нямаше такъв уред.Може наистина проблема да е в пелетите но искам да пробвам,та ако някой знае дали параметъра е t07 който трябва да променя за да увелича времето за подаване на пелети,ще съм благодарен.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: