• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Ямбол далеко ли е , имат и техен транспорт -200 лв. тона. #-o Тези също изглеждат впечатляващо , от Павликени , ама не знам добри ли са . Само помагам. http://kerpi.bg/bg/sunflowerkernels/pel ... et-fuel.20
Последна промяна от egomen66 на ср апр 08, 2015 2:28 pm, променено общо 2 пъти.
jabata - специалист
200 лева за тон звучи много добре, стига да не са някое 110 качество, където съдържат предимно пясък и пръст, малко кори, и съвсем малко дървесина за цвят. Сложи една проба във вода, и ще видиш какво съдържат. Аз съм попадал на такива където след разлагане във вода, се утаява пясък. Явно са замели плаца и са направили пелети със остатъците :-D
filmatoplo - майстор
:wink: Хем и аз да помогна -аз знам за слънчогледови в Харманли 150 лв тон но в биг бег ,едва ли има някъде пакетирани де .Също знам слънчогледови в Карнобат 220 лв тон насипно .Ете тази цена е скъпа -иначе ги пробвах горят супер .Как да му изврънкам по тънка цена . :?
klintan - специалист
filmatoplo написа:
:wink: Хем и аз да помогна -аз знам за слънчогледови в Харманли 150 лв тон но в биг бег ,едва ли има някъде пакетирани де .Също знам слънчогледови в Карнобат 220 лв тон насипно .Ете тази цена е скъпа -иначе ги пробвах горят супер .Как да му изврънкам по тънка цена . :?
Не дават по тънка цена от 220 в Карнобат ,как ли не сме ги пробвали това е цената,миналата зима бяха по евтини но сега ги вдигнаха.
шоп - майстор
Единственият начин за намаляване на цената е увеличаване на количеството. Комбинирайте се няколко човека от един град и си поръчайте един тир 25-30 тона.

С един приятел през две години си правим така поръчка за дърва метровици. 45-50 кубика и си ги делим.
egomen66 - майстор
При такова търсене да не вземат да вдигнат цената...... весело да е :lol: Иначе има логика. :yawinkle:
шоп - майстор
Ами нормално, пазар. Саморегулира се. Има търсене-цената скача. Нама търсене-цената е надолу.

Според мен пелетите са една пирамида. Много хора ще се набълбукат със скъпи пелетни котли, горелки и камини. Пелетите ще станат с нереално високи цени и ще има рев от потребителите.

Успехи, аз предпочитам да съм черната овца и да не съм със стадото което върви за масова стрижба:-)
fbr - майстор
Напротив, суровинната база за производството на пелети постепенно ще се разширява към оползотворяване на всякакъв селскостопански отпадък. А сигурно няма да е далеч времето и на пелетите от въглищен прах. Това ще засегне и теб сигурно.
Christo - майстор
Миналата година и аз се полакомих за евтини пелети от далече. Имам предвид от Попово до Троян. Намерихме ТИР, четири човека по пет тона. После търсихме къде да го разтоварим, съответно мотокар, друго по-малко камионче но пък със падащ борд, за да стане разтоварването по-лесно, после транспалетна количка, за да не мъкна пелетите от далече.... Накрая, като ударих чертата излезе, че кярът е символичен. Сега плащам само на един, кара ми ги у дома, стоварват ги чувал по чувал и всичко е ОК. В процес съм на изработка на устройство за механизирано стоварване и пълнене на бункера на котела, но още не съм готов. Ще има и снимки, "като му дойде времето"
шоп - майстор
Със сигурност ме засегна.
То и в момента брикети се правят от въглищен прах :-)))

Брикетите винаги са били скъпи. За съжаление и въглишният прах поскъпна. От 0 лева стана 50 лв тон.

Затова и го игнорирах и минах на други видове гориво:-)

Дори суровината за производство на пелети да е селскостопански отпадък и да струва стотинки, производството е енергоемко, транспорта скъп, а печалбите на производителите серозни. Факт 150 лв/тон сл. пелет при сл. люспа 40-50 лв/т.

Не, благодаря! Не се качвам на този клон!
Успехи!
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: