• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
Barbutko82 написа:
ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]Това е горелката на моя кумец(стария модел РМ13 от 2013г)Айде сега някой ако има логично обяснения,защо тези недуразомения от Сънсистем,са я променили в тази негативна насока.Ходил в Бг Терм тук в Плевен да ги питал нещо за неговата,и видял случайно горелката на новия модел.Питал ги,защо са я променили така,а те казали,за да му било по леко на вентилатора за повече въздух :o :o :o . Кумеца каза,че за тези години експлоатация,никога не е имал проблеми със задръстването на кошницата.Наподобява Екоспарската мисля.
Не съм сигурен в това, което ще кажа, но имам приятел който има същата камина и монтажника, който му я е слагал му казал, че е късметлия, защото неговата била Македонска, а след това почнали да ги правят в България и почнали проблемите. Та може след побългаряването /понеже всички сме много умни/ да сложени тези странични дупки и кво стана - ПРОБЛЕМ!!! :?
nokoniko - специалист
Вижте италианците какво са измислили и патентовали, за да не се задръства дъното дори и с по-некачествени пелети. Гледайте след 2.40 мин. - https://www.youtube.com/watch?v=n_fJBvC7Ics - електромотор го върти...
ivo_steel - специалист
Ами явно някой от sunsystem се е помислил за голям инженер и е решил да надупчи кошницата отстрани , като не е направил разлика между камината и барбекюто си в двора ...
benimm8808 - специалист
nokoniko написа:
Вижте италианците какво са измислили и патентовали, за да не се задръства дъното дори и с по-некачествени пелети. Гледайте след 2.40 мин. - https://www.youtube.com/watch?v=n_fJBvC7Ics - електромотор го върти...
Вчера ходих да си взимам пелети от един склад тук в Плодвив, и съвсем случайно се заговорих с собсвеника имаше изложение няколко пелетни камини. Отворих една Италианска Ravelli с водна риза и имаше точно такава -Автоматична система за почистване на горивната пота, с моторче отстрани и през определен интервал завърта механизма и чисти дъното.
grants - специалист
Може и без мотор , моята камина става вече 1 седмица не съм й барал кошничката, а тя си седи все така чиста :lol:
Просто 2/3 от въздуха като минава отстрани и си отива към изхода на камината няма как да има хубаво горене и изгаряне.
benimm8808 - специалист
grants написа:
Може и без мотор , моята камина става вече 1 седмица не съм й барал кошничката, а тя си седи все така чиста :lol:
По неговите думи с тоя механизъм може да се горят и кофти пелети(но все пак е търговец и ми се ще да видя с очите си).
Barbutko82 - специалист
Направих си експеримент снощи.Сложих ламаринка около 10см висока пред кошницата,с цел по-бавно зацапване на стъклото,но ефекта даже мисля,че е отрицателен.А иначе,проблема със задръстването на кошницата мисля,че го решихме.72часа непрекъснато горене,само лееееко загатване на пепел в единия ъгъл.Много съм доволен от резултата.Поздрави колеги.
Привет на всички.Искам да попитам как да се справя с шум във радиаторите.Благодаря
Raij - специалист
TONINO7608 написа:
Привет на всички.Искам да попитам как да се справя с шум във радиаторите.Благодаря
Наклон на радиатора, обезвъздушаване,и в краен случай смяна на крановете.
Raij - специалист
Колеги след запушване на отворите на кошничката намалихте ли си оборотите или ги оставихте същите.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: