Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
Това е моя отражател/ от спирачен барабан на бус /. За два месеца работа, до сега няма проблеми. Смъква температурата на изгорелите газове, но ми повишава температурата на подаващото устройство.

Прикачен файл

IMG_20170921_175733.jpg
IMG_20170921_175733.jpg (98.45 KиБ) Видяна 1947 пъти
bedamusa - специалист
bedamusa написа:
По повод рационализациите да покажа и моята към момета системата ми работи с старата схема на 32 години и е доста неефективна от страна на радиаторите който са стари без серпентини, термо-глави и са доста неефективни, но това е друга тема която няма да дискутирам сега:
1-вото което направих след като умувахме с комшията проблемите по котела са слагането на това:
Изображение
Изображение
След като горя няколко дни стана следния ефект:
Изображение
Изображение
смени се цвета и пепелта започна сама да се отлепя и пада от стените, идеята бе да отдам малко повечко топлина на ризата преди да отиде в димогарните тръби според мен може да се направи и на чистите Грейковски котли с помоща на планките предвидени за преустройство на комбинираните котли които да служат за петички.
Ако не сте видели това при мен работи добре обмислям да сложа ламарина на С с огнеупорна тухличка в нея за да я приближа още малко до огъня и обмислям варианта за кутията просто късно се сетих да работя по темата и ще трябва да преработвам системата, но като я направя ще сложа някой друга снимка.
Изображение
Какво е това и за какво служи?
gnt69 - майстор
bedamusa написа:
според мен може да се направи и на чистите Грейковски котли с помоща на планките предвидени за преустройство на комбинираните котли които да служат за петички.
Къде са тия петички. Моя е чисто пелетен и вътре е гладко като стъкло, няма къде да се захване нищо. :partyman:
andy_forresite - майстор
При нашите котли, като гледам как са направени, врялото така или иначе се бие в капака, който е ВР, завива му се свят от въртене и става горещо, тръгва по тръболята надолу ставайки слабо горещо и тръгва нагоре напускайки през фукса вече като леко топло. С шмиргел, спирачен барабан, чиния, огнеупорна тухла или дожигател, можем да целим по-бавно натрупване на фината пепел под тръбите. Чинията ми е фаворит или друго гъбоподобно. Само такава форма би спомогнала за постигане на целта. Завихрянията в иначе празното отделение не виждам как ще подобрят усвояването. Без това съм на 10 града от конденза в кюнците.
tihomir123 - специалист
Здравейте,при мен нещата нещо се объркаха тотално,имам чувството,че ми гори много пелети (над 30 кг. на денонощие) какво да корегирам вече не знам и аз.
Имам котел 20kw greyko expert и горелка 20kw greyko rb,отоплителна площ 105 кв.м. pvc дограма,външна топлоизолация 10 см. неопор ал.радиатори с термо глави.Нещо за настройките може ли да ми кажете как да станат аз съм на фабричните заводски настройки :? :? :? :? :?
gnt69 - майстор
tihomir123 написа:
Здравейте,при мен нещата нещо се объркаха тотално,имам чувството,че ми гори много пелети (над 30 кг. на денонощие) какво да корегирам вече не знам и аз.
Имам котел 20kw greyko expert и горелка 20kw greyko rb,отоплителна площ 105 кв.м. pvc дограма,външна топлоизолация 10 см. неопор ал.радиатори с термо глави.Нещо за настройките може ли да ми кажете как да станат аз съм на фабричните заводски настройки :? :? :? :? :?
Нормално гори 24 часа по 1,200 килограма са 28.800 килограма. Освен да не гори 24 часа ама трябва да кажеш колко часа.
Kondor1 - специалист
tihomir123 написа:
Като те зарибяват за горелка ти обясняват как вечер "ще сипваш 1 чувалче пелети и си готов". Да ама не е 1, а 2-3. А при някои и повече.
bai_bradyra - специалист
tihomir123 написа:
Горелката ти идва мощна за отопляемата площ и явно често гаси и пали отново. Решението е буфер или играчка с настройките или да сложиш термостат и да управляваш горелката по температура на въздуха. Намали мощността на 15/7/5 . Може да ползваш табличката за дозите за съответните мощности. Някой колега да ти я изпрати, че до края на седмицата не съм покрай компа.
andy_forresite - майстор
Може и да не е мощна. То а дано му е мощна на човека! Дай боже всекиму. На мен например така настроената първа ми е леко слаба. Говоря за горене с 1,250 кг/час средно за 24 часа. Няма изчаквания (не достига зададената) и от време на време минава на втора. Ако не съм сигурен как е работила системата ми, няма и как да съм сигурен в нуждата от буфер. При мен буфер ще е голяма глупост. Това се слага когато стопля, претопли и за да не претопли, да се складира излишната топлинна енергия. Препоръчвам да се намери начин за проследяване работата на горелката. Дали ще е с компютърна графика или с редовни посещения при котела, важното е да се установи реалната работа за едно денонощие. Ако се окаже че трябва буфер, трябва да се радва човека, въпреки цената да се сдобие с такъв. Ако се установи циклично намаление в интензитета на пламъка, да се коригират настройките.

Кондоре, наистина има жилища с по едно чувалче. Това си е до жилището. Не е до настройките. Хората трябва да разберат, че това са много добре направени жилища, поне откъм способност за задържане на топлината. Вече влага, проветрение, това няма откъде да се знае. Повечето, особено сред старите къщи, дет се вика до вчера се отоплявали с 10 кубика дърва и 3 тона кюмюр и от днес с пелетна горелка иска 1 чувалче. Е нема как да стане.
В апартамента ми, първи етаж, никога не замръзва нищо, а там не живее никой. Било е с дни -11 дневна и -20 и кусур нощна. Е бях оставил шише с вода на пода под прозореца и водата си е течна. Ако оставя само два-три дни къщата без да отоплявам в такъв студ, леле, това ще стане на иглу. Не вярвам дори компотите в мазето да устискат :-D Демек в къщата ако съм на 5 чувала за ден, в апартамента ще съм на 2,5 чувала на ден. В първия случай ще ми кажат настройки, не знам какво... бе много е тва, не е реално, нещо има сбъркано.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: