Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
дфд
Последна промяна от bai_bradyra на пет дек 01, 2017 6:03 pm, променено общо 1 път.
bai_bradyra - специалист
andy_forresite написа:
Това са моите мощности, с които работя в момента. Не се въвеждат никъде, а се получават след изчисляване с формули в ексел на база въведеното време (в секунди) за работа и пауза на шнека за всяка степен.
.
Анди, ако не си разбутал таблицата ( макар, че съм блокирал полетата в които не трябва да се въвежда) :lol: мощностите може да се въвеждат по желание. За идваща силна горелка или за по-топло време може да ги направиш на 15/7/5 или 10/7/5 например. На всеки ред където има "въведи" в колона B може да се коригира стойността. Направено е така за да може да я ползват и колегите с РБ 30, 50 и т.н.

Извинявам се за късният отговор ( след три страници :-D ), но съм постоянно в движение и по-рядко влизам напоследък.
Последна промяна от bai_bradyra на пет дек 01, 2017 6:15 pm, променено общо 2 пъти.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Питам бавно за да разбереш къде виждам евентуален проблем :) Този ЮПС има вграден стабилизатор. Не всеки има както знаеш. Моделът от линка доколкото видях е с 500-ватов стабилизатор и инверторът също е 500W.
Аз си мисля че няма да имаш проблем. Моята горелка съм я засичал при пускане черпи около 300 вата които намаляват до 180 след 30 секунди. Иначе за другото си прав всичкия ток минава през UPS и се вижда колко е натоварен има една скала със светодиоди. С моята запалка и консумация от 300 вата при включване стига до 2 от 5. Явно във момента на пуска запалката консумира повече. Ако можеш измери каква е консумацията. :partyman:
gnt69 - майстор
[quote="bai_bradyra"][/quote]
Аз да споделя оригиналната таблица на колегата пък ще го черпим засега виртуално а някога може и реално. :partyman: :drinkers:
ТАБЛИЦА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ ДОЗИ ЗА ГРЕЙКО
andy_forresite - майстор
Да съм разбутал таблицата? Ако внедряването на моите настройки за зареждане и нанасянето им в твоята таблица за да видя какви kw е всяка степен, се счита за разбутване, значи съм я разбутал. То не е за преписване, а всеки да въведе шнек и колко киловата търси. Въздухът се различава по принцип.
Много ми е интересно като направя 5/7/15 кога ще изпише "изчакване" :-D Одеве ме подразни това изчакване. Стигна 65°, изчака и докато се опомни след като тръгна на 63, падна до 60 и излязох. Сигурно е минало на втора да си навакса. А стоя в изчакване 7-8 минути. Така е всеки път.
bai_bradyra - специалист
Анди, който иска може да модифицира на воля :roll: , но сподели какво си добавил- може да се сетим още нещо да направим. Нали знаеш в две тикви има повече семки :lol: . Ако някой може да подскаже зависимостите на вентилатора към отделните мощности може и тях да добавим, но най-вероятно се определя опитно и индивидуално в зависимост най-вече от тягата на комина. А най-добре грейковци добавят и ламбда-та :axe:
andy_forresite написа:

...... Одеве ме подразни това изчакване. Стигна 65°, изчака и докато се опомни след като тръгна на 63, падна до 60 и излязох......Така е всеки път.
Хахаааа, тръшна ли и вратата, Анди?!!
Бе ти семейни задължения нямаш ли или това си измислил за оправдание?!!
Шегувам са, стевственно.
Нещо куца баланса, щом са получава тъй, ма важното е да е топло в одаята.
Rumen89 - специалист
gnt69 написа:
bai_bradyra написа:
Аз да споделя оригиналната таблица на колегата пък ще го черпим засега виртуално а някога може и реално. :partyman: :drinkers:
ТАБЛИЦА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ ДОЗИ ЗА ГРЕЙКО
При мен когато въведа данните от шнека се получава за 20kw повече от 4 кг. на час. За по точно около 4.700 грама на час. На горелката и дават максимален разход 4 кг. час. Дали ще успеят да изгорят всичките прелети който пуска?
tihomir123 - специалист
Значи с въпросният KEMOT 500W, след отпадане на мрежовото захранване, ще продължи да работи горелката без проблем?
tihomir123 написа:
Значи с въпросният KEMOT 500W, след отпадане на мрежовото захранване, ще продължи да работи горелката без проблем?
Ще продължи без проблем.
Мисля, че ще я пали, дори с 320 ватовата запалка, с подходящ капацитет на акумулатора.
Трябва да предвидиш, дали в този момент може да работи помпа и колко вата е.
Давам пример-
420 вата обща мощност на горелката + 2х40 вата помпи=500 вата.
В такъв случай избирам 700 ватовия UPS.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: