• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 137
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Emoooo - специалист
А дали ще се сетят да сложат и като опция модулация на помпата.И още някоя друга глезотийка като WiFi.Като това с модулацията на помпата според мен ще е голям плюс при шарено небе.
mgbagera - специалист
Оооо WIFI вече е добавен но само срещу допълнителни 84лв. Така че общо взето вече е 200лв.
grants - специалист
Интересно, аз доколото разбирам трябва да се инсталира допълнително WiFi модула NRM-W3, за да имаме мониторинг и управление на съответния контролер. Гледам за комбинирания NHC-H52 има възможност, което е супер. Въпроса е колко струва това WiFi модулче ?
Намерил съм една китайска алтернатива отново за мониторинг и евентуално за управление(примерно вечер да вкл помпата да се охлажда бойлера подобно на функцията Ваканция или каквото ви дойде на ума) за около 20-25$. Разбира се не е фабрично и интерфейса е малко по-дървен и ограничен.
Някой ако има информация за цената на това WiFi модулче да сподели, също и дали може да се ползва на няколко контролера - примерно на Натурелски управления на бойлер и камина ?

Поздрави !
mgbagera - специалист
grants написа:
...Някой ако има информация за цената на това WiFi модулче да сподели, също и дали може да се ползва на няколко контролера - примерно на Натурелски управления на бойлер и камина ?

Поздрави !

Както казах по горе WiFi за натурела струва 84лв. Не знам дали става за всички модели.
grants - специалист
Тази цена е по-поносима понеже ми се върти в главата нещо от сорта на 150лв, като тогава още нямаше web-базирано приложение. Доста бих се замислил за нещо подобно ако може да го ползвам заедно с управлението на камината примерно :?
mgbagera - специалист
От известно време ми разправят за някакви "китайски" панели дето били по евтини дори и от турските :? Това ще рече че цената е под 200лв за брой. Питах много пъти за име, марка или фирма която ги предлага но все не можеха да ми дадат точен отговор. Днес обаче успях да разбера че ги взимали от Илиянци. Като производство не никой не знае какви са но всички предполагат че са китайски щом са от Илиянци.

Някой ходил ле е към Илиянци и дали е срещал такива евтини панели ?
mgbagera - специалист
Само на мен ли ме прави впечатление че алуминиевите турски панели нещо ги хвана липсата :? Повечето резултати в нета са на сайтове в който пише че е "изчерпан" или "не се предлага вече".
Halfdone - напреднал
Здравейте, имам нужда от съвет.
Ще слагам колектори, на които ще се разчита предимно топлите месеци, зимата бойлера ще се топли основно от газов котел.
Изчетох темата и стигнах до извода, че турските панели си заслужават, но нещо не ги намирам на пазара вече.
Бойлерът ми е Tesy 200 литра с 2 серпентини, тръбата до колектора по груби сметки ще бъде едни 13метра в посока.

Имам няколко варианта в главата и се чудя кое е най-удачно. Разбира се ще се радвам и на други предложения.
1. Bosch Solar 7000 TF - 1бр. - имаше мнения, че е достатъчен за този бойлер. - 1100лв
2. Bosch Solar 4000 TF - 2бр. - 1250лв
3. Sunsystem PK SL AL 2.0 кв.м - 2бр - като най-евтин вариант. - 900лв
Елдом/Теси? по 2 големи?

Ако може и препоръка за размер на медната тръба за тази инсталация и помпа.
Къщата се намира до София- с.Бистрица.
Благодаря много на всеки отзовал се .
Halfdone написа:
Здравейте, имам нужда от съвет.
Ще слагам колектори, на които ще се разчита предимно топлите месеци, зимата бойлера ще се топли основно от газов котел.
Изчетох темата и стигнах до извода, че турските панели си заслужават, но нещо не ги намирам на пазара вече.
Бойлерът ми е Tesy 200 литра с 2 серпентини, тръбата до колектора по груби сметки ще бъде едни 13метра в посока.

Имам няколко варианта в главата и се чудя кое е най-удачно. Разбира се ще се радвам и на други предложения.
1. Bosch Solar 7000 TF - 1бр. - имаше мнения, че е достатъчен за този бойлер. - 1100лв
2. Bosch Solar 4000 TF - 2бр. - 1250лв
3. Sunsystem PK SL AL 2.0 кв.м - 2бр - като най-евтин вариант. - 900лв
Елдом/Теси? по 2 големи?

Ако може и препоръка за размер на медната тръба за тази инсталация и помпа.
Къщата се намира до София- с.Бистрица.
Благодаря много на всеки отзовал се .
Не подценявай Теси.
Ползвах техен- доволен съм. Ако цената устройва - големия колектор, при умерена консумация през летните месеци, или 2х2квадрата, за семейство с по голяма консумация.
Ползвах и контролер, предложен от Теси, с модулация на оборотите на помпата. Също доволен. Elios X3, уж италиянски.
За Bosch, или хубаво или нищо. Фен съм.
Тва са мойте 5/100 от валутния лев.
шоп - майстор
Мойте 5 стотинки към темата са за управлението на Теси

Имам такова с модулиране на оборотите-изобщо не съм доволен, много орязано от към параметри :cry:
Brahma RS02 му е модела
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 137

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: