• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Даже много и за това трябва да се ограничи на някоя степен.
На скоро настройвах такава за 150 кадрата без изолация и я ограничих на 3 степен.
plastkomfort написа:
Колега почни по следния начин.
Ограничи я на 1 степен корегирай пелетите и вентилатора така че да виждаш малко огънче колкото да я подържа да не изгасне.
След това на 2 да е малк по-голям и стабилен и така с всички съепени само пелети и въздух горене нищо друго.
Успех.
Здравей, имам въпрос - при мен скоростта на вентилатора за горене е зададена 200U за първа степен и със стъпка 5U нагоре, можеш ли да ме ориентираш с колко да ги променя, за да вдигна скоростта на вентилатора?
Благодаря много
zlatev2000 - специалист
plastkomfort написа:
Ограничи я на 1 степен корегирай пелетите и вентилатора така че да виждаш малко огънче колкото да я подържа да не изгасне.
След това на 2 да е малк по-голям и стабилен и така с всички съепени само пелети и въздух горене нищо друго.
Успех.

На 1-ва степен поддържам някакво пламъче, по скоро свещ :). Подаването на пелетеи съм го намалил на всички степени.
На 1 ми е 0,6 на 2-ра 0,9 , 3-та 1,2 , 4-та 1,5, 5 та 1,8 . Подава на 9 сек, искам по-нарядко ама не може. Това ми е минимума.
Снощи вдигнах вентилаторите на входящ и изходящ въздух че доста ги ги бях намалил, и нещата с опушването взеха да се оправят. За 5 часа стъклото има лека мъгла , но пепелта си е същата.....доста. Пелетеите са ми от Ахира 100% дърво без кори и др. примеси.

Намалях вентилаторите като се водя от идеята че колкото по-бавно преминава горещия въздух толкова повече темп. ще отдаде преди да излезе. Ама не може да намаляш изходния въздух, а входа да не го пипаш пропорционално, не е логично. Ще се получи че надуваш яко с въздух а не го вадиш със същите темпове.... няма логика. Според мен винаги изходния вентилатор трябва да надвишава входния.
Така че няма как да намаляш изхода а входа да не го пипаш....

Ама все пак камина е БГ... може да работи най-добре точно когато правиш нелогични неща :)))))
jabata - специалист
zlatev2000 написа:
Намалях вентилаторите като се водя от идеята че колкото по-бавно преминава горещия въздух толкова повече темп. ще отдаде преди да излезе. Ама не може да намаляш изходния въздух, а входа да не го пипаш пропорционално, не е логично. Ще се получи че надуваш яко с въздух а не го вадиш със същите темпове.... няма логика. Според мен винаги изходния вентилатор трябва да надвишава входния.
Това с непропорционалното увеличаване на входящия и изходящия въздух не е много препоръчително, защото може да се изпадне до ситуация в която входящия духа силно а изходящия духа слабо, и тогава при запушване може да се стигне до момента да връща в помещението.
Затова повечето камини на пелети имат само един вентилатор на газовете, който да смуче изгорелите газове и да ги праща в комина.
Но при BurnIt, понеже е малко балканско чудо на техниката, са се опитали да направят нещо, но понеже не са успяли са го дооправили с още един вентилатор.
zlatev2000 - специалист
jabata написа:
zlatev2000 написа:
Това с непропорционалното увеличаване на входящия и изходящия въздух не е много препоръчително, защото може да се изпадне до ситуация в която входящия духа силно а изходящия духа слабо, и тогава при запушване може да се стигне до момента да връща в помещението.
Затова повечето камини на пелети имат само един вентилатор на газовете, който да смуче изгорелите газове и да ги праща в комина.
Но при BurnIt, понеже е малко балканско чудо на техниката, са се опитали да направят нещо, но понеже не са успяли са го дооправили с още един вентилатор.
Това ми беше и на мене мисълта колега.
Защото всеки ми вика пипай само изходящия вентилатор и пелетите... Не е правилно според мен това. Щом местиш на изхода трябва и на входа , и обратното.
Точно затова и четох по-напред в темата , колеги които искат да слагат ламбда сонда. Много мъдро решение.
Тогава ще се постига перфектната настройка за максимално добро изгаряне, защото ще можеш да следиш параметрите на изгорелите газове и съответно да видиш дали иска още входящ въздух или пък е много и трябва да се намали.
jabata - специалист
Аз мисля че слагането на Ламбда сонда може да усложни прекалено много всичко. Ламбда сонда можеш да ползваш само и единствено за да си настроиш спрямо пелетите в момента. Към вече съществуваща система, много трудно можеш да вържеш ламбда сонда която да командва вентилатора, освен ако командния блок на горелката/камината не поддържа това като опция, но мисля че са малко тези контролери които поддържат това.
Като цяло съм на мнение че ламбда сонда има нужда само отвреме навреме за да се настрои спрямо пелетите, но не и постоянно да следи. Първо защото ако се ползва постоянно ще се замърси и ще дава грешки (това все пак е консуматив) и по-този начин ще увеличи разходите по поддръжка. А за единични настройки, опитния инсталатор може да се оправи и на ръка следейки пламъка.
lokoni73 написа:
plastkomfort написа:
Успех.
Здравей, имам въпрос - при мен скоростта на вентилатора за горене е зададена 200U за първа степен и със стъпка 5U нагоре, можеш ли да ме ориентираш с колко да ги променя, за да вдигна скоростта на вентилатора?
Благодаря много
Всичко се прави на око.
Гледаш пламака да е стабилен.
За параметър 9-6-18 а това което си написал 200 u е за друг вентилатор.
plastkomfort написа:
lokoni73 написа:
plastkomfort написа:
Успех.
Благодаря много
Всичко се прави на око.
Гледаш пламака да е стабилен.
За параметър 9-6-18 а това което си написал 200 u е за друг вентилатор.
9-6-18 не е ли вентилатора на комина?
Да аз с този вемтилатор нагласих една камина и за сега няма проблем другият не съм го бутал
ivoto - специалист
Пичове, наистина ли вярвате, че има два вентилатора?
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: