• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
Защо да не работи постоянно? Ако е настроена както трябва си стига зададената температура и крета ту в поддържане, ту в Р1. Не вярвам да даде кой знае колко по-добър разход ако я припалваш по два пъти на ден. Няма как да очаквате да греете 100+ кв. метра (над 250 кубика) с една шепа на час. Елементатна сметка е да се сметнат калориите в килограм пелети. Ако топлите апартаменти по 70-80 квадрата, нещата стоят пп съвсем друг начин. Там и да не отопляват съседите, пак имаш обеми с температура на въздуха 10-15 градуса около теб, а не външна среда с -15. Но за разхода си има тема, а и обсъждането й е достатъчно безсмислено, поради около 2579 причини.
ПП: Камината работи безупречно! Имам информация, че се готви и безжичен термостат от Натурела, ама ще е за другия сезон.
Emoooo - специалист
Чета всеки пост на тая тема за да разбера за някоя нейна издънка на камината, ама като гледам май засега няма.И май за следващият сезон ще взема и аз една от тея бижута. Дано само се задържат на това ниво на качество от грейко.
filmatoplo - майстор
Za Sega izdunki pravqt samo horata ,kaminata he.Ako s kaminata razhoda e 3 kg kolko mislite ste gori s motel .
Последна промяна от Virtex на пон яну 29, 2018 1:28 pm, променено общо 1 път.
Причина: Латиница
Ndp007 - специалист
Сезона го приполовихме даите да видим кой колко е изгорил.Аз за 3 ммесеца 800 кила.
ivanovhr - специалист
2072 килограма до момента. Къщата няма изолация от 2-ри ноември не се гаси. Намира се в средна гора в едно сенчесто място и си е студ навън, но вътре топлоо. Освен днес щот тока спря, а чисто новия ЮПС на техногама умря на седмица и от седмица седи в завода. И сега се греем с извиненията на управителя, че са го забавили. А на вън е -8 в момента.
ivankosata - помощник
Проблема ми, ако въобще може да го наричам проблем си мисля, че е и от липсата на термо вентили с термоглави на радиаторите. До сега бях с котел на дърва и въглища и яко бичих донбаса и не беше много препоръчително да ми се затварят радиаторите с термовентили, но ми писна от зареждане и чернилка, а и цената му в Ст.Загора удари 420 лв./т. като е на чували. Така при анализ ползи разходи се реших да изхвърля Де Дитрихчето ( чудно котелче междувпрочем) и минах на пелетките. Та препоръчайте няква прилична марка термовентили и да бягам да навзема някой друг за да се ъпгрейдна. P.S. Tърси се мераклия за чугуненото котле De Dietrich CF124.
filmatoplo написа:
Za Sega izdunki pravqt samo horata ,kaminata he.Ako s kaminata razhoda e 3 kg kolko mislite ste gori s motel .
Филме, в мотела няма значение дали е чехкиня, полякиня или рускиня. Тягата е добра.
martolk - специалист
Ndp007 написа:
Сезона го приполовихме даите да видим кой колко е изгорил.Аз за 3 ммесеца 800 кила.
Колега, ти веднъж в седмицата ли я пускаш тая камина. Ще подведеш някой сиромах с тоя разход. Ако грееш две стаи по 20 квадрата съм съгласен, ама... Така или иначе, както казах по-горе, коментарите за разход са пълна глупост и освен да подведеш някой съзнателно или не, друго не може да се постигне.

ПП: За 80 часа изгорих 115 килограма. И кво от тва?!
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: