Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Кое ще включи че не разбрах? Почистването от менюто е за външно устройство - компресор, някакво механично почистващо скарата устройство, по-мощен вентилатор или нещо несвързано с горелката - ел. двигател, който задвижва пружини в тръбите.
Фабричният fan нищо не може да почисти. Е, издухва там някаква пепел преди да запали. Повече вдига прахоляк отколкото може да си махне пепелта. За бучки пък абсурд с вентилатор.
Rumen89 - специалист
andy_forresite написа:
Кое ще включи че не разбрах? Почистването от менюто е за външно устройство - компресор, някакво механично почистващо скарата устройство, по-мощен вентилатор или нещо несвързано с горелката - ел. двигател, който задвижва пружини в тръбите.
Фабричният fan нищо не може да почисти. Е, издухва там някаква пепел преди да запали. Повече вдига прахоляк отколкото може да си махне пепелта. За бучки пък абсурд с вентилатор.
Фабричното почистване! Мисля, че щом го има в менюто трябва да се използва.
filmatoplo - майстор
Фабричното почистване е нищо друго освен -гасене и ново палене .
andy_forresite - майстор
Който иска може да ползва тази възможност, но трябва да сложи почистващо у-во защото такова фабрично не съществува. Е, няма да може да се прикачи на платката трифазен ел. двигател 2 kw за двубутален компресор :feuer: Максималният товар го пишеше в книжката, но не съм му обръщал внимание.
На някое GP SC25 механизма за движение на скарата напред може да се върже на тази опция с подходящото окабеляване от GP-то към платката на натурела.
И аз горя такива пелети с оформящи се буци. Вдига се нивото на огъня, напред стърчи до 15 см мост до другия край на котела. Всичко съм опитал и това мостче си се строи на всеки 5 часа. Оставял съм го да си гори и не се гаси. Просто отчита по-ниска осветеност и гори по-нависоко от обикновено, нищо драматично. Няма да изгасне огъня :yawinkle: Включително бучки има и вътре при пелетите. Като я изчовря с едно желязо следващите 2 минути горенето е малко щрапено докато се запълни освободеното пространство с това, което трябва - с пелети. Като забравя не го чистя и толкоз.
Включително бучки има и вътре при пелетите. Като я изчовря с едно желязо следващите 2 минути горенето е малко щрапено докато се запълни освободеното пространство с това, .
Добре де точно тези бучки в огнището не влошават ли драстично горивния процес?При мен точно те и малко стърчащите безформия влияят много негативно на горенето като позапушат отворите и изкривят посоката на въздуха някъде на м@й*ата му.Гори си ама пламъка губи цвят форма посока сила...За този феномен никой нищо не споменава по време на пазаруването...
Друг въпрос : как е възможно свързването на доп. вентилатор?Къде и как може да се закачи такова нещо без нарушаване на гаранцията ?дали ще помогне в борбата със безформията при слънчогледа без да гасим горелката? :? Грейковците не работят ли над някаква подходяща бъркалка... [-o<
alex_serviz - специалист
Когато изчегърташ горивната камера на горелката от натрупания налеп, след това би трябвало въпросните буци да не се образуват. Е, поне за известно време.
А всички мечтания за допълнителни почистващи устройства, според мен са безсмислени ( поне за тая горелка ).
Почиствай я веднъж в седмицата ( работа за 10 мин. ) и виж как ще се държи.
andy_forresite - майстор
Това не са "мечтания", а реални възможности за използване на въпросната опция.
Стъргал съм всеки ден, шомполиране всеки ден, капачето всеки ден, кюнци ... и не и не. Влошават горенето, но има такива пелети и нищо не може да се направи. Не и само с настройки. Когато моята беше стартирана за първи път съветът на сервизния техник, инсталатор и т.н. беше "ползвай я с дървесни пелети". На ум си казах "да бе, е са" и от първия старт повече дървен пелет не е виждала. Ще ги гледа само на снимка.
Иначе с тази горелка и с другите пелети 6 мм от 225 лв/т, дааа, определено няма нужда от почистващи устройства. Всъщност има - от мен :-D 24 часа - два пъти пепелника. С дървесни пелети щеше да е веднъж седмично, но предпочитам да го изхвърлям 5 пъти на ден и да не горя дървесни.
alex_serviz Почиствам я основно и горелката и котела и не и не ,нагар има но не е много и верно се чисти за под 10 минути.След няколко часа горене и слизане на първа мощност почват растежите.Преминаването на първа за дълъг период и по-малкото подаване на пелети води до тези процеси сякаш. Вчера например изкарах от горивната камера подобаващо голяма бучка слепнала пепел а пламъка в този момент беше синкаво никакъв, осветеноста близка до 80 -90.След премахване светна,разгоря се .
andy_forresite А какви са тези пелети от 225 пара и не създават проблеми ако не е тайна?
Evgeniy - майстор
От моите спомени със слънчогледа съм останал с впечатление, че се получават буци и затлачване както при съспенда и горенето на малки мощности, когато пламъка е изтеглен назад.
Мисля, че за самопочистването е нужно негорящите пелети да са почти до ръба на горелката и пламъка да е ясна подкова, като въгленчетата стигат до самия ръб. Така пепелта ще се избутва извън горелката. Ако подаването е недостатъчно, или вентилатора е много ще се образува пепел или нагар и следващите пелети вместо да го избутат се качват отгоре и не горят добре.
bugs_bunny написа:
Преминаването на първа за дълъг период и по-малкото подаване на пелети води до тези процеси сякаш.
Ето и ти си стигнал до подобен извод. Оправи си първата степен. Опитай да намалиш въздуха, ако трябва увеличи пелетите, като се стараеш да има слаб, но очертан в края огън.
andy_forresite - майстор
Въздуха при мен трудно може да се нагоди. Когато 39 и 45% са 1200 оборота в различни минути от един час някак не виждам начин без допълнителна електроника да стабилизирам въздуха. Подковата на първа е добре оформена първите 3 часа. Ако направя подаването на първа да е 1,8-2,0 кг/час може да избегна слепването на пепел и овъглени пелети в бучки, но ще последват цикли от "изчакване". Знам че минимумът за стабилно горене с тези пелети е около 1,8-2,0 кг. Умишлено не съм го направил така. Под +6-7 градуса отвън изчаквания няма. Това с 1,6/45 сек/%-та променлив въздух. Като ходя за компот, за чушки, олио и други провизии, поглеждам към дисплея. Веднъж 1090, друг път 1310, 1140, 1197 ... Вече не му обръщам внимание. Сутрин мятам пепелника в една кофа, ръчкам формированията, на обяд майка ми го разръчква, след работа аз, преди лягане пак аз и отново мятам пепелника... И така. Изобщо не се оплаквам :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: