• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi8008 - напреднал
iceheart написа:
Би трябвало да е 51 защото беше написал, че е променил само t07. Върни t07-19 както беше писал че си го нагласил. Ролята на мидулацуята не е да стигне градусите и да изгасне горелката, а да се опитва да подържа температурата близка до зададената. Излиза, че с тези настройки 1 не стига. Почни да намаляш t07 с по едно докато ти хареса....
Не става нищо
Ще взема да изхвърля всичко :x
При настройки
Т07 17
Т08 40
За 12 часа 2 чувала :?
На 1 скорост си бачка и неможе да достигне 65 гр и това си е.
Пламъка на 1 е малко по добре но ми се вижда слаб.
:? :? :? :? :?
6osi6 - майстор
rosso666 написа:
Друга важна подробност, която не е за пренебрегване е, на какъв котел е поставена горелката - дали специален пелетен котел или е присъединена към котел на твърдо гориво.
Без да ставам многословен ще обясня, защо не трябва да се учудваме от големият разход, при положение че сме сложили горелката на котел на твърдо гориво. Основната и много важна разлика, между пелетният котел и котела на твърдо гориво е в начина, по който се извършва горивният процес.
При котела на твърдо гориво, се нуждаем от тяга, малко съпротивление вътре в котела и свободен достъп на кислород (въздух). В противен случай няма горене. Този тип котли се проектират така че да осигуряват тези параметри на горенето и достигат КПД 55-65% (монтиран на място, а не в лаборатория)...
Роско :prayer: не се крий помагай на човека! :-D
Със стоманен котел, който е с по-голямо вътрекамерно налягане, май така му се казваше :? харчи по 45 кг. пелети на ден.
Моя чугун с 21% по-ниско калорични пелети, (не че тези който той гори са 5100 Kcal, но щом така са му казали търговците :^o ), отоплява при същите стайни температури 200 кв. метра площ, която е с 42% повече, без два изключени радиатора, и без допълнителна вътрешна изолация, като разходът при режим на включен стаен термостат е под два килограма на час.
svelikov написа:
Здравейте,
Искам да споделя и за моята инсталация. Къща на около 20км от дунава. Отопляват се около 140кв.м. на 2 етажа. Къщата е с външна и вътрешна изолация + вата на тавана и пвц дограма. Инсталирани ал.радиатори 104 ребра + 1 лира в банята...

При положителни температури (до момента все още) 2 от радиаторите са спрени. Поддържам температура около 22-23градуса. За гориво ползвам пелети от гр.Шивачево от някаква фабрика за паркет: бор 50%, бук 30%, дъб 20%, 4800-5400 Kcal/kg.
bobi8008 - напреднал
Колеги айде помагайте.
Айс можели да ми дадеш някакъв съвет.
Че направо се откачам вече. :x
svelikov написа:
Здравейте,
Време за подаване на пелети 7сек/пауза 14сек, вентилатор 14%.
Намалих вентилатора на 8%, че като че ли доста силно духа. То верно, че котела е 3 ходов + турболаторите и все нещо трябва да напъва от вътре ама ще засека така сега да видя, а ако все пак някой има други идеи ще съм благодарен.
bobi8008 - напреднал
Колеги дайте някакви настроики да намаля този разход :? :? :? :?
bobi65 - специалист
bobi8008 написа:
Колеги дайте някакви настроики да намаля този разход :? :? :? :?
Колега.. писах съм ти на лична но ти не прие подадената река.
Svezar - специалист
bobi8008 написа:
Слизам сега при котела и
При настройки
Т 07 - 20
Т 10 - 65
Т 12 - 90
Дал си само стойностите на вентилатора, а колко е времето за дозата /т9/ не знаем ?? При мен за да има нормален пламък на степента която ползвам /втора/ постоянно /не използвам модулация/ параметрите са тези дадени по-долу,естествено при теб могат да се приложат и за настройка на първа степен / Т08 и т09/ . Дозата варира при различните пелети които съм ползвал от 28 до 36 като тези в момента са ми на 32.
Т 07 - 20
Т 10 - 52
Т 11 - 32
filmatoplo - майстор
За да работи добре на степен 1,се налага понякога да се повиши дозата от 28 нагоре, или Т7 не повече от 15.
димитар кисиов - специалист
n.ganev написа:
iceheart написа:
:-D Как е n.ganev......как са нещата.
Имаш ЛС. Иначе - :yawinkle: :wink: . Само ако знаеш онова Ферари дето го поНатурелих как пръцкааааа :rock: - СтраУотно работи.
това че няма А01 ли е показателно за добрата работа
iceheart - специалист
Кой казва, че не се случва да не запали и да даде грешка, случва се но много рядко...
Показателите за добра работа са много.... Повечето модели горелки на пазара са общо взето едни и същи само в различни форми... :-D
Ако изключим различните модели котли и визираме само горелките....кое е различното при тях...контролера. Ако Torch ми дадат един от техните контролери и го сложа на Феролито, колко голяма смяташ, че ще бъде разликата?
Управлението на Натутрела ти дава възможности и опции които оргиналното няма.
Повече настройки на повече параметри и модули....по-плавна модулация и стабилна работа на ниска мощност на горелката и въпреки това може и още... :-D

Ще ти дам пример:

С контролера на Фероли не съм постигал по-голямо разреждане между дозите от 32 сеунди и то с много играчка с въздуха иначе губи осветеноста и минава в фаза чистене и всичко започва отначало....

С контролера на Натурела постигам това:

Степен - 3
Зареждане - 4.6 сек.
Изчакване 38 сек.

Степен - 2
Зареждане - 3.8 сек.
Изчакване - 40 сек.

Степен - 1
Зареждане - 2.8 сек.
Изчакване - 44 сек.

Степен - 0
Зареждане - 2.5 сек.
Изчакване - 60 сек.

Щнек - 60 мин. = 19.8 кг.
Пелети - 1 кг. = 4.8 кв.

Ако някой иска да знае колко ми е мнималната мощност може да направи една кръчмарска сметка..... :-D

Това, че съм пуснал тема за Фероли не значи, че се занимавам само с тях, напротив работя с Greyko, B-Max, Lamborghini, Bisolid, GP, Biotermac и други. Във всяка има неща които харесвам и неща които не харесвам, но това си е мое мнение. Просто обичам да експерементирам, а не да се чете от "Голямата книга" и толкова. Идеята е да постигам по-добри резултати ако е възможно.

Стига толкова, че почваме да разводняваме темата.....за тези неща си има други теми в раздела...може да продължим там....

П.С.
Абе като чета какви съм ги написал, явно си обичам работата.... :-D :-D :-D
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: