• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mir4oto - специалист
Много са ми странни някои мнения, които се водят за капацитети тук. Следя темата почти от самото и създаване, чета как някои са си направили, къде успешно, къде не чак толкова горелки. И как никой не направи връзката между мощност на горелката, количество въздух и дебит на комина.
Филма, като чета последните ти няколко поста, напоследък гледаш филма „защо ми пуши извън комина”. Нищо лично, нито се заяждам, просто ме разочароваш. Тази горелка би трябвало да гори без особени проблеми само ако имаш много добра тяга Мисля, че всеки който се занимава с отопление би трябвало да знае, че комина се изчислява според мощността котела и вида на горивото.
wankata7108 - специалист
И какво да направи човека като му подпушва посред зиме.Да вземе да си зида нов комин ли и на мен ми пуши след час и половина работа и за това съм я пратил в гаража и си минах на донбас и си щракам с пръсти и тягата е супер на комина и нямам проблеми а с горелката на всеки час дежурен да я ръчкам демек проблеми .Сега е време да се топлим в тоя кучи студ а не да се пушим за това ДОМБАС е аз имам избор който няма кофти .
jorkataG - специалист
mir4oto написа:
комина се изчислява според мощността котела и вида на горивото.
Без да се заяждам и аз да попитам тогава.
Котела е 24 квт по книга а горивото е въглища Донбас как да разбера какъв комин да правя?
За сега е това горивото но има вариант и за тук коментираната горелка.
wankata7108 - специалист
жорката ти нямаш никакъв комин ли ли тоя който имаш не ти върши работа обясни подробно
mir4oto - специалист
Да разбирам ли, че същността на въпроса ти е да ти изчисля комин? Бих те посъветвал да се обърнеш към производителя на котела, те със сигурност знаят какво сечение трябва да бъде, каква височина и каква тяга. А и тук съм попадал на доста теми в които се разискват комините особено при многоходовите котли.
Относно пушенето мога да споделя моите наблюдения от Дакон дор, когато заседнат въглищата в бункера и под тях остане малко тлееща жарава, започва обилно отделяне на пушек. Същият котел, но при правилно оразмерен комин (изолиран, кръгло сечение 25 см) работи без никакъв проблем и пушене почти не се наблюдава. Извод: когато има пламък - няма пушек, когато пуши - няма пламък.
При вашите гравитачни горелки условията на работа са почти същите. Няма как да искаш постоянен процес на горене, ако зависиш от случайни фактори, като засядането на горивото. Най - доброто решение е автоматика, която да намалява и по възможност да игнорира случайните фактори.
ttttttd - специалист
mir4oto Наистина,, filmatoplo,, е влязъл във филма.Само той и: wankata7108 :не ми пратиха клип или снимки на горелките съответно на проблема.Говорил съм с wankata7108 и искам да попитам каква температура му бяха димните газове при работа на горелката на максимална мощност и каква е температурата на същите при донбаските въглища.От там на татък ако не си отговаря сам на въпросите защо му задръства значи няма смисъл да пишем повече по темата.При положение,че по кошничката са обсъдени абсолютно всички възможни корекции.До тук за две години това са два случая в които мързела надви здравия разум само това мога да кажа.При всички където се яви локален проблем беше отстранен и забравен.Но имаше желание и разбиране.

А filmatoplo с неговия капацитет, трябваше вятърна мелница в помещението да е вкарал.Да го разхлажда брашно да му мели,а той с една елементарна горелка не може да се справи.Как си вади хляба с отопление????????????????????????????????
filmatoplo - майстор
Моля ти се,Шумахер с Тръбант ще вземе първо място ама друг път. Писах че гори горелката, вдига градуси и си ги държи, но пали нагоре -само това.комина има тяга,има и височина. Вие не се сърдете но това не е сериозна горелка, алтернатива която ползвам за сега ,но почти не мога да оставя без контрол.хванах се на хорото, имам още 1тон пелети да ги изгоря и я махам.
filmatoplo - майстор
Леко провокиран се хванах ,изчистих печката и кюнеца -в момента държи 70градуса,сипвам по малко пелети 2кг повече не става защото ги топи и черни в бункера въпреки че затваря много плътно капака има гума и заключалка. Тези температури с дърва не ми държеше, и друго забелязвам -сега не иска толкова въздух колкото с дървата.
LazarGanev - "Велик майстор"
ttttttd написа:
А filmatoplo с неговия капацитет, трябваше вятърна мелница в помещението да е вкарал.Да го разхлажда брашно да му мели,а той с една елементарна горелка не може да се справи.Как си вади хляба с отопление????????????????????????????????
Добре, че Филма не си изкарва хляба, като монтира такива горелки, че ще умре от глад :-D .
filmatoplo - майстор
Свидетел ми е колега от форума който искаше да ме утърве от нея -но аз дори не можах да си помисля че ще се мъчи и бере ядове и не му я дадох, добре поне да разчупим малко -някой ползвал ли е тази горелка за казан за ракия.тоест да се подгрява с нея казана :rolleyes:
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: