Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тази беше друга ,много бавно действате две ги лапнаха за секунди . :wink:
tihomir123 - специалист
1600 или 1900 все тая, ама по скъпата е чисто нова.
filmatoplo - майстор
За информация.Дядо коледа дава една рб 50 ,втора ръка ,запазена мой монтаж беше на Атмос 50 ,човека тази година купи друг котел Пелетерм 60 и го смехме понеже Атмоса станал на 12 години..горелката седи .
Rumen89 - специалист
Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....
filmatoplo - майстор
Заради шлака,бучки,нагар,пясък - така става .
Rumen89 написа:
Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....
Румба, шлаката си е шлака, от нея трудно ще се отървеш с наличното гориво. Просто вдигни темпото, за да може горелката да се самопочиства, преди да се образуват бучките.
Така ще ти се образуват други проблеми, които са резултат от грешки в конфигурацията на инсталацията.
filmatoplo написа:
За информация.Дядо коледа дава една рб 50 ,втора ръка ,запазена мой монтаж беше на Атмос 50 ,човека тази година купи друг котел Пелетерм 60 и го смехме понеже Атмоса станал на 12 години..горелката седи .
Аз имам интерес към този Дядо Коледа?
Може и на лично.
frizera - напреднал
[quote="Rumen89"]Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....[/quoe]

Сподели на коя фирма са производство, че да имаме едно на ум.
Rumen89 - специалист
frizera написа:
Rumen89 написа:
Разбрах от какво ми падат не изгорели пелети отсрани на горелката. Пелетите са иглолистни но в тях има може би има пясък който седи ниско в горивната камера и след време започват да падат пелети отсрани. Ще трябва всеки ден да го разръчквам за да издухва пясъка. Типичната българщина! Пелети от пътя за Банкя да не се купуват препоръчвам.....[/quoe]

Сподели на коя фирма са производство, че да имаме едно на ум.
Няма на опаковката надпис безцветна е.
bedamusa - специалист
От 2 дена имам следния проблем горелката е с зададена стойност 65 градуса управлява се от стаен термостат, но реално не успявам да вдигна тези 65 градуса стигам максимум до 64 за момент и след това падам на 63. Стайния термостат не изклюва защото не е достигната температурата на която е зададено отоплявам 2 етажа по 70 квадрата със стари стражишки радиатори без серпентина и тн. 10 на брой с размери 160-140х70 и за да топлят им трябва повечко температура. Някой може ли да сподели каква може да е причината за това, че не успявам да достигна 65 градуса.Системата ми е на грейко котел + горелка 30-ки ето и настройките ми:
Прикачен файл:
nastrojki.jpg
nastrojki.jpg (115.59 KиБ) Видяна 1628 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: