Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tihomir123 - специалист
Ами при мен U=228V, разход от 1,530 кг. на час, изолиран съм перфектно, обороти на вентилатора около 1000 об.мин.но не съм сигурен точно!
filmatoplo - майстор
6 киловата топлозагуби супер.моите са 4 -4,5 без изолация .имам приятел на който подаването на първа му е 0,9 секунди . :wink:
andy_forresite - майстор
Допускам че от 1 кг можем да извадим 3,5 kwh на топломер (какъвто нямам). Следователно 1,5 * 3,5 = 5,25.
Тишо, според мен трябва да вдигнеш процентите. Пробвай с 42% и кажи дали се получава по-добре.
tihomir123 - специалист
Разходът ме задоволява напълно, нали е слънчоглед 180 лв.тон, но и температурата в стаите е 26 гр. абе перфектно къщатата да, но отоплявам и една пристройка от около 25,30 кв. м. там няма изолация. Проблем е само бучките в горивната камера!!!
ОК КОЛЕГА ЩЕ ПРОБВАМ И 42%
andy_forresite - майстор
За бучиците става въпрос. Искаме да ги намалим. Разходът при тези минуси е ясен :yawinkle:
Аз съм купил на 160 лева осмици и на 205 шестици. Сега съм с вторите понеже не са капризни на въздух и въобще не правят буци и нагари. Пепелта им е фина точно като сняг. Като отворя вратата вътре в горивната камера непрекъснато се реят "снежинки". Изгаря ги до максимум, просто няма накъде повече да се оползотвори горивото.
filmatoplo - майстор
Добре сте вие разбирате че от 1 кг се вадят толкова мощност - някой мои клиенти ми се блещят и искат от 1 кг 5,2 клв - защото толкова пише на чувала :lol: .
filmatoplo - майстор
Анди мани температурата на газовете - тествал ли си кога прави по малко бучки спрямо % на въздуха .
andy_forresite - майстор
Бучки прави винаги с 8-ците и то особено когато гори само на първа. С тях под 1180 оборота огънят се разваля, температурата пада и т.н., както и над 1280. Наблюдавал съм само този оборотен диапазон (1180-1280) и бучки има винаги. По-малки са в студено време понеже минава на втора чат-пат и явно повечето идващи накуп пелети събарят "моста" преди да стигне до отсрещната стена на котела.
Evgeniy - майстор
Аз горих слънчогледови първата година. С всички проби и грешки 2 тона ми стигнаха точно от Коледа до Гергьовден...
Но имам спомен, че най бях доволен при цикъл около 22-24 секунди. Особено на ниските степени по-равномерно ми се струва че беше горенето и не се изтегля чак толкова назад.
Ама през ден - два с един широк нож - бучките от предната част в пепелника.
filmatoplo - майстор
Бях писал за една моя идея за почистващо устройство за котел с горелка Грейко ,но приложимо само ако горелката е отстрани за да може моторчето и стержина който ще се върти и бута остатъците от главата да е срещу горелката ..Аидеята е едно моторче през определен период да движи една манивелка в орбита на главата и минавайки отгоре да обстъргва от бучки.Ако имах котел с горелка Грейко още днес щеше да го направя .Още една особеност ,толкова секунди да се движи манивелата така че винаги да завършва своя ход под главата за да не се нагрява от пламъка и да не изгори .С един куршум два заека ,защото когато манивелата мине отдолу ще чисти пепелта под горелката за да се освободи още малко за нова пепел.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: