По принцип при слънчогледови пелети дозите са по малки сравнени с дървестни пелети ,така че регулирай и това .пламъка при слънчогледа е много по голям и буен .Е от пелети до пелети има разлика - твоите са по калорични.Друго високата температура на газовете се дължи и на замърсен топлообменник .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gunpowder
- специалист
Здравейте на всички отново . Този път не пиша защото имам проблем с горелката и търся решение , а за да предложа на заинтересовани съфорумци табличка за изчисление разхода на пелети http://dox.bg/files/dw?a=8548552dba това е линка. Ако съм помогнал на някой за мен е удоволствие !
filmatoplo
- майстор
В моя град настройките ги правят на кафето като се саберат хора с горелки .Единия казва - аз на 1 ва степен сън на 1,5 ,на 2 ра съм на 3 ,а на трета съм на 6
и всички като си отидат в къщи и правят тези настройки
.

gunpowder
- специалист
filmatoplo написа:В моя град настройките ги правят на кафето като се саберат хора с горелки .Единия казва - аз на 1 ва степен сън на 1,5 ,на 2 ра съм на 3 ,а на трета съм на 6Е в нашия град сме само трима с такива горелки от които единия е брат ми , а с него настройките на по бира ги правими всички като си отидат в къщи и правят тези настройки
![]()
.

gnt69
- майстор
Аз ползвам ТАЯ ТАБЛИЦА и с нея съм си настроил котела. 
Вчера чистих котела голяма мръсотия тия слънчогледови. Направи ми впечатление че втория ход много сив към черен ето снимка на капака. На какво се дължи това. Иначе доволно турболаторите чистят перфектно тръбите. Още не съм монтирал чиния ама по празниците ще конструирам нещо.

Вчера чистих котела голяма мръсотия тия слънчогледови. Направи ми впечатление че втория ход много сив към черен ето снимка на капака. На какво се дължи това. Иначе доволно турболаторите чистят перфектно тръбите. Още не съм монтирал чиния ама по празниците ще конструирам нещо.
ico_3
- специалист
Здравейте Весели празници на всички.Скоро не бях писал ама имам нужда от акъл топля се със слънчогледови пелети от Харманли качество никво но това е за друга тема,та на въпроса максималната температура на водата която докарвам е 55 градуса.Настройките ми са следните P3 7.0-45-52 P2 5.0-45-50 P1 3.0-40-48 как ще ме посъветвате да вдигна температурата с увеличаване времето за подаване или намаляне времето на циклите?
andy_forresite
- майстор
Работи само на трета и не вдига над 55?
gnt69
- майстор
ico_3 написа:Здравейте Весели празници на всички.Скоро не бях писал ама имам нужда от акъл топля се със слънчогледови пелети от Харманли качество никво но това е за друга тема,та на въпроса максималната температура на водата която докарвам е 55 градуса.Настройките ми са следните P3 7.0-45-52 P2 5.0-45-50 P1 3.0-40-48 как ще ме посъветвате да вдигна температурата с увеличаване времето за подаване или намаляне времето на циклите?Слагаш трипътен вентил на 60 градуса и си ти. Аз съм така и на първа и на 2 и на 3-та под 67 не съм го виждал да гори, без значение на градуса колко е връщащата се вода от радиаторите.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература