Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
По принцип при слънчогледови пелети дозите са по малки сравнени с дървестни пелети ,така че регулирай и това .пламъка при слънчогледа е много по голям и буен .Е от пелети до пелети има разлика - твоите са по калорични.Друго високата температура на газовете се дължи и на замърсен топлообменник .
gunpowder - специалист
Здравейте на всички отново . Този път не пиша защото имам проблем с горелката и търся решение , а за да предложа на заинтересовани съфорумци табличка за изчисление разхода на пелети http://dox.bg/files/dw?a=8548552dba това е линка. Ако съм помогнал на някой за мен е удоволствие !
filmatoplo - майстор
В моя град настройките ги правят на кафето като се саберат хора с горелки .Единия казва - аз на 1 ва степен сън на 1,5 ,на 2 ра съм на 3 ,а на трета съм на 6 :lol: и всички като си отидат в къщи и правят тези настройки :lol: :lol: .
gunpowder - специалист
filmatoplo написа:
В моя град настройките ги правят на кафето като се саберат хора с горелки .Единия казва - аз на 1 ва степен сън на 1,5 ,на 2 ра съм на 3 ,а на трета съм на 6 :lol: и всички като си отидат в къщи и правят тези настройки :lol: :lol: .
Е в нашия град сме само трима с такива горелки от които единия е брат ми , а с него настройките на по бира ги правим :partyman:
gunpowder - специалист
И все пак ако на някой е нужна табличката да тегли .Само че колко ще е активен линка незнам .
gnt69 - майстор
Аз ползвам ТАЯ ТАБЛИЦА и с нея съм си настроил котела. :partyman:

Вчера чистих котела голяма мръсотия тия слънчогледови.
Прикачен файл:
mrasen kotel.jpg
Направи ми впечатление че втория ход много сив към черен ето снимка на капака. На какво се дължи това.
Прикачен файл:
kapak.jpg
Иначе доволно турболаторите чистят перфектно тръбите. Още не съм монтирал чиния ама по празниците ще конструирам нещо.
Прикачен файл:
kotel.jpg
Прикачен файл:
turbulator.jpg
lz2skt - специалист
На по-ниската температура на д.газове в посл.ход
ico_3 - специалист
Здравейте Весели празници на всички.Скоро не бях писал ама имам нужда от акъл топля се със слънчогледови пелети от Харманли качество никво но това е за друга тема,та на въпроса максималната температура на водата която докарвам е 55 градуса.Настройките ми са следните P3 7.0-45-52 P2 5.0-45-50 P1 3.0-40-48 как ще ме посъветвате да вдигна температурата с увеличаване времето за подаване или намаляне времето на циклите?
andy_forresite - майстор
Работи само на трета и не вдига над 55?
gnt69 - майстор
ico_3 написа:
Здравейте Весели празници на всички.Скоро не бях писал ама имам нужда от акъл топля се със слънчогледови пелети от Харманли качество никво но това е за друга тема,та на въпроса максималната температура на водата която докарвам е 55 градуса.Настройките ми са следните P3 7.0-45-52 P2 5.0-45-50 P1 3.0-40-48 как ще ме посъветвате да вдигна температурата с увеличаване времето за подаване или намаляне времето на циклите?
Слагаш трипътен вентил на 60 градуса и си ти. Аз съм така и на първа и на 2 и на 3-та под 67 не съм го виждал да гори, без значение на градуса колко е връщащата се вода от радиаторите.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: