Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В случая и вентил няма да помогне ,какво като го сложи - мощността ще стига само за котела - радиаторите ще са много по студени .
Tzinata - специалист
filmatoplo написа:
По принцип при слънчогледови пелети
Благодаря за вниманието,но за слънчогледа вече ми мина.Изгорих точно 10 чувала по 13кг. и чистих 2-пъти котела.А нема нужда!!!
Вярно е че са със сто лева по евтини от дървесните,ама нали целта е да избягаме от хамалогията.Иначе то на въглища е още по далавера ако не смяташ труда. :)
bedamusa - специалист
Tzinata написа:
filmatoplo написа:
Благодаря за вниманието,но за слънчогледа вече ми мина.Изгорих точно 10 чувала по 13кг. и чистих 2-пъти котела.А нема нужда!!!
Вярно е че са със сто лева по евтини от дървесните,ама нали целта е да избягаме от хамалогията.Иначе то на въглища е още по далавера ако не смяташ труда. :)
Не знам как ги изчисли 100 лв. в нашия Русенски район слъчногледовите са на 180-210 лв. като има и насипно на 140 лв. а дървесните под 380 лв. не може да се намери за разлика от 200 лв. ще ме извиняваш ама ще си чистя котела всеки ден.
ico_3 - специалист
[quote="andy_forresite"]Работи само на трета и не вдига над 55?[/quote]
55 на 1 първа степен увеличих подаването с половин секунда на всички и вдигна 59 градуса.Трипътния дали ще помогне че все различни мнения чувам човека който ми монтира горелката каза че нямало смисъл.
gnt69 - майстор
Tzinata написа:
Голямо чистене си спретнал. На снимките котела е на 500 -600 килограма слънчогледови изгорени още 300-400 килограма можеше да изгори преди чистенето ама почивни дни като няма какво да прави човек и си ръчка котела. Важно е тръбите да са чисти и да минава пушека под тръбите между 2 и 3-ти ход. :partyman:
andy_forresite - майстор
Не знам дали ще помогне. Аз съм си поставил.
Добре съм те питал за трета и градусите. Така си и мислех че стоят нещата - на първа 55.
Иди при горелката и върни подаването както си е било. Вместо това задай повече градуси. Ти си задал 60 и праговете са ти предполагам 10; 5; 0. Просто трябваше да зададеш 65, 67 или нещо такова и ще вдигне над 55. Няма да достигне зададената. Не и при правилна настройка.
Моята първа е на ръба да гори въобще. Когато трябва минава на втора, после пак първа, пак втора... Викат му модулация на това. Тези настройки не ги пипам колкото ще да е студено навън. Затова са три степени с различна мощност - да си включва необходимата за случая. Аз само правя профилактика на котела и изнасям пепелта.
Tzinata - специалист
[quote="bedamusa"][quote="Tzinata"][quote="filmatoplo"]По принцип при слънчогледови пелети
Ами веднага ти отговарям колега:
1.У нас нямам условия да вкарам гондола и за това не взимам наливни.
2.В Пазарджик слънчогледовите са 230лв. А дървесни има по 330-360 е има и по 400.
Та извода при мен от направения експеримент (слава богу само с 10 чувала) не е в полза на слънчогледа.
D.Metodiev - напреднал
Предлагат ми 1 тон костилки от маслини, на цена 200 лв. Дали ще горят в Грейкото? И дали си заслужава, при положение, че купувам дървесни на 300 лв. на тон ?
Последна промяна от D.Metodiev на нед дек 24, 2017 9:23 pm, променено общо 1 път.
Tzinata написа:
filmatoplo написа:
Тва си е твойта версия. Благодаря, че сподели!
Ако имам пари, да си платим, бахамал съм му мамата, на твърдогоривното отопление и нема ви занимавам с Мене си.
На повечето им е трудно с финансите, като на мен, та са принудени и да са трудолюбиви, което се смята за добродетел.

Методиев, аз бих опитал, ако със 100 лева бих ощастливил някого, без това да бърка бюджета ми.
Иначе, карай си на дървесните!
Tzinata - специалист
[quote="Трифон
Виж сега,принципно си прав за стоте лева,особенно по коледа.
Ама аре стига с тея български номера да се правим на бедни.Всички сме с Грейковци за 4-5000лв.Всички с трипластов стъклопакет и изолация и накрая 100 пари проблем,аре сега.
Мнението го споделих за да обогатя темата и ако някой има желание за слънчоглед да знае какво го чака за спестените 100лв.Щото кат купиш 1-2тона и разбереш че си се върнал при въглищата много боли. :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: