Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
bedamusa написа:
Tzinata написа:
bedamusa написа:
Колега какви са тези 10тона,ти какво грееш?Да не говорим за училище?Пишеш че не си богат :? .Аз грея къща 290 квадрата и с 6тона миналата година се справих,че и десетина чувала имах за тази година.До тук съм малко над тон и половина.
bedamusa - специалист
Tzinata написа:
Колега какви са тези 10тона,ти какво грееш?Да не говорим за училище?Пишеш че не си богат :? .Аз грея къща 290 квадрата и с 6тона миналата година се справих,че и десетина чувала имах за тази година.До тук съм малко над тон и половина.
Топля 2 етажа по 70 и кусур квадрата с вътрешна изолация на места на 2-рия етаж и сменена дограма и тук идва въпроса защо имам такъв разход ами просто цялата ми система е с цолски тръби част от които преминават през студен гараж а 2 от тях вървят по земята + стражишки ламаринени радиатори без серпентина неколкокртно боядисвани на 30 години, а вътре дали са наслоени и колко само мога да гадая. В тоя ред на мисли се оказва, че трябва да затопля много вода тя да позагуби топлина по пътя а дали о колко ще отдаде аз поне не мога да кажа.
gnt69 - майстор
bedamusa написа:
Топля 2 етажа по 70 и кусур квадрата с вътрешна изолация на места на 2-рия етаж и сменена дограма и тук идва въпроса защо имам такъв разход ами просто цялата ми система е с цолски тръби част от които преминават през студен гараж а 2 от тях вървят по земята + стражишки ламаринени радиатори без серпентина неколкокртно боядисвани на 30 години, а вътре дали са наслоени и колко само мога да гадая. В тоя ред на мисли се оказва, че трябва да затопля много вода тя да позагуби топлина по пътя а дали о колко ще отдаде аз поне не мога да кажа.
Изолирай тръбите през студения гараж и тези които вървят по земята, за стражишките радиатори не се тревожи, ако не могат да усвоят топлината тя се връща пак в твоя котел. :partyman:
ico_3 - специалист
[quote="andy_forresite"]Не знам дали ще помогне. Аз съм си поставил.
Добре съм те питал за трета и градусите. Така си и мислех че стоят нещата - на първа 55.
Иди при горелката и върни подаването както си е било. Вместо това задай повече градуси. Ти си задал 60 и праговете са ти предполагам 10; 5; 0. Просто трябваше да зададеш 65, 67 или нещо такова и ще вдигне над 55. Няма да достигне зададената. Не и при правилна настройка.
Моята първа е на ръба да гори въобще. Когато трябва минава на втора, после пак първа, пак втора... Викат му модулация на това. Тези настройки не ги пипам колкото ще да е студено навън. Затова са три степени с различна мощност - да си включва необходимата за случая. Аз само правя профилактика на котела и изнасям пепелта.[/quote]

Весела Коледа!Не знам дали те разбрах правилно кои градуси трябва да са 60 праговете са 8-5-0 CH Setup e 45,Set Temperature Range e 40-80
andy_forresite - майстор
Вдигни градусите на водата - от 60 я направи 64 или 65.
Tzinata - специалист
Весела Коледа!Не знам дали те разбправилно кои градуси трябва да са 60 праговете са 8-5-0 CH Setup e 45,Set Temperature Range e 40-80[/quote]
Според мен котлите на твърдо гориво имат най-висосо КПД при 75-80 градуса.
Така че по добре я вдигни минимум на 75.Така ще има по добро горене.
Вдига се и се сваля от стрелките на горе и на долу.
stelibg - специалист
"Удоволствието от ниската цена на слънчогледовите пелети трае до първото почистване на котела"

Два "фабрични" пепелника за 25 дни, изстъргани от стените на котела. Добре, че имам 45 чувала букови, и като застудее сериозно ще ги ползвам тях, за да не се налага ежедневно изхвърляне на пепелника. Догодина ще се дебне за цена 330- макс 340 лева за "дървени" пелети.
lakosste - специалист
Моля за съвет.
Грейкото ми взе да губи пламък и да гасне от работа със слънчогледови пелети.Възможно ли е да ми е много зацапан датчика и как да го изчистя.Върти ми се из главата как да стане но нека да чуя от хора които знаят за какво става въпрос.Иначе пелетите са добри -не са боклук.
andy_forresite - майстор
Почисти нагара, провери отворите за въздух, виж около шнекчето да не е натрупала нагар, махни пепелта под предното капаче, почисти датчика за осветеност, проследи на коя мощност колко пелети падат (на око) и се убеди че настройките в контролера са същите.
Ако си с котел грейко почисти тръбите и пепеляка под тръбите. Кюнците също ако не те мързи и виж дали коминът тегли.
Аз правя тези неща всяка седмица, като датчици не съм почиствал досега (никога на моята, само на чужди), кюнците на два месеца, а коминът не знам кога. Сигурно догодина :)
Гофрето прозрачно ли ти е още, или е станало почти непрогледно от пепел? Ако е второто, може би и бункера трябва да изчистиш, но това ако видимо падат малко пелети на първа мощност. Времето за загуба на пламък на колко ти е? Стандартното е 90/10, а моето е 5/210.
dorzo - специалист
Tzinata написа:
bedamusa написа:
Tzinata написа:
6 тона? Или лъжеш или имаш егати и изолацията???

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: