• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Навсякъде казват че конвектор в спалня не било добре -ако е за шума преудолява се .Но ми направи добро впечатление микроклимата на МБАЛ Хаджи дим Сливен ,там се роди бебето.Цалата болница с вентилконвектори дори при бебетата .Френски конвектори ,нали ми е професионално изкривяване набързо ги разгледах -топлоисточника само не разбрах .Забравих името на машините ,май го записах някъде .Та ако слагам ще търся такива ,дайте някоя добра марка от лично впечатление .
vanko68 - специалист
Аз бачкам с Галети Естро.Италиански са,вземам ги от Интерметал,добри цени и дизайн,не са шумни.Малкия модел е 27дБ.
http://www.galletti.it/famiglia.php?tipo=2&idfam=7
За шума - ами просто като те затопли,спираш вентилатора и си топли от конвекцията като радиатор.Вентилатора е повече необходим лятото при охлаждането.
filmatoplo - майстор
Монтирам и Естро освен Клима 2000 , Естрото обдухва по добре но шуми повече -дори вибрира и дрънчи на 3 та скорост.Вградените им управления много рано изключват вентилатора , налагало се е да изнасям сензора за усет на температура.На климата също се налага да изнасям датчика при монтаж на тавана ,понеже пак рано сработва стоп .Обадих се в завода -мънкат.
vanko68 - специалист
Аз ползвам винаги само първата скорост и си правя сметките по нея. И не ползвам вградените управления,а слагам външни стайни със седмичния програматор.
Малкия - специалист
ами вижте сега , нищо лично, но тези неща ги учат хората с години , а и другото, ясно ви е че под формата на форум едва ли ще стигнете до отговора на всички въпроси :)

за "сухата материя" ако я нямаше , нямаше да има и "мокра" :)

2v6 формулите едва ли ще може да ти ги запише момичето, можи някакви основни, в които пак ще питаш това какво е и каква му е дименсията
общо взето не са много нещата които просто се взимат :)

филматопло , ще вкарваш ли пресен въздух с конвектора ?

мойто мнение: не ти тярвба да се занимаваш с глупости :) , за кво ти е само пари да набиваш , купи нещо на детето вместо да ги харчиш за тоя конвектор, но ти си решаваш и зависи какво търсиш

обаче ако ще слагаш конвектор, който да "духа" по добре някой по мощен че да не усеща детето някакъв поток ;)
vanko68 - специалист
??? По-мощен,за да не усещало течението детето ??? А какво,вятъра ли ? Не се ли предполага,че по-мощния има по-голям дебит и " течението" ще е повече?
denuchi - специалист
работим с VENTILCLIMA и DAIKIN. но от наблюдение италианските са по добри. а и самите представетили на ДАЙКИ си признават, че неса много добри в тази област. говорим за конвекторите конкрето.
http://www.megaupload.com/?d=V8VU7V51 незнам дали ще се получи. несъм на ти с това. и накрая малко глупово може да прозвучи но оставете 5 мин. свободно време да отиден да си пуснем гласа. трябва да се гласува все пак.
2v6 - майстор
Малкия написа:
ами вижте сега , нищо лично, но тези неща ги учат хората с години , а и другото, ясно ви е че под формата на форум едва ли ще стигнете до отговора на всички въпроси :)

за "сухата материя" ако я нямаше , нямаше да има и "мокра" :)

2v6 формулите едва ли ще може да ти ги запише момичето, можи някакви основни, в които пак ще питаш това какво е и каква му е дименсията
...
Форума е за да могат хората да си помагат. Поне аз така мисля :cool:
Става въпрос за една не много сложна формула. Ако kotanka не може обясни как се смята като за хора не учили с години, не е проблем да го направя аз, но видях желание за писане и давам възможност да се развихри :idea:
kotanka - помощник
Аз не мога да разбера, къв е проблема че питам нещо, дали е за проект, за дипломна или това работя, не виждам къв е проблема :?: .

Материята е суха да, но в университетите за мое огромно съжаление няма практична част, а само теоретична. Предполагам и вие сте учили тази " суха" материя преди да почнете да бачкате :razz:
И нали този форум е за питане и помагане, нормално е да питам тук, незнам какво ви накривих шапките и толкова ли ви беше трудно да помогнете.

2v6 аз много добре мога да обясня като за хора незнаещи, защото самата аз ви питам вас, което значи че не знам всичко.
Само не можах да разбера защо ме изпитваш и за какво развихряне става въпрос?
Питах ви два въпроса, правя си дипломната и не мога всеки ден да ходя на консултация, това е.
Както и да е, всеки си има право на мнение и на преценка иска ли да помогне или не :)
filmatoplo - майстор
Нe може човек вс да знае ,учили сме някога нещата се менят всеки ден .Непрекъснато се самообразовам ,карам доп курсове и презентации на нови продукти и технологии .За ровене в нета да не говорим -ама аз си искам патило да ми даде съвет. :) пък за конвектора който изкам да слагам -първо трябва да помисля и за управлението му -понеже помпата включва и работи в диапазон 55-60 .Паля печката включва на 55 гр ,поработва 2 минути и спира ,после пак сработва , като набере мощност стои на 60 после при свършване на дървата пак намаля и помпата спира -трябва да синхронизирам помпата с вентилатора -да не духа при студена пита на конвектора .При радиатора 2-5 минутни интервали без работеща помпа не се усещат много -радиатора си акумулира топлина.Най много ме претеснява че тръбите ми са медни ,и радиатора е свързан по диагунал а конвектора с изводи вляво -изка преработка която ако не ми хареса конвектора как се сменя наново.И друго съм намислил да вкарам в печката допълнителна серпентина от 3/4 тръба и да усиля ризата -правил съм го с цол серпентина 6 м в камина без риза и става идеално-в къта на Биг брадърския.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: