• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
Ква температура ще намалява?:shock:
Оказа се, че при някои марки конвектори, единствения шум който се чува е от перфоратора при монтажа. :lol:
Всички топлят и при 27гр на флуида, да речем. Могат да топлят с тази температура и при - 20 навън. Въпрос на сметки.
пък и кво пречи в спалнята да си оразмеря радиатор? Или термопомпата не работи с радиатори :lol:

Просто нямам думи ... :ugly:
:lцl: С тия 5-6 страници ми се обърна представата

Предлагам на имащите власт, да прекръстят темата на "митове и легенди за термопомпите и всичко свързано с тях" :lol:
denuchi - специалист
защо ми пращаш тази таблица на ЛС. какво искаш да кажеш с тези данни от клима 2000. има много марки конвентори и къде по добри от тях. ти неможа ли да разбереш че данни за ТП и конвентори при мен бол. да те замервам от бургас до където и да си , че и на обратно. въпроса не опира в това колко ще е мощноста то дори и за неграмотник като мен е ясно че мощноста ще е малко ама нищо нему пречи да си работи. според теб това е НЕВЪЗМОЖНО. незнам защо отвори тази тема. досега не си отговорил на нито един човек който те е попитал нещо, с нещо конкретно а само ала бала. аз те попитах . антон те попита и немисе връща да гледам още кой и за какво. а това последното конвектор или климатик има по малко шум ти ми говориш да ги сравним с подовото. по какво по шум ли. нете знам какъв проектант си но като консултант не струваш. аз небих ти разрешил да даваш консултации на теб си, а да не говорим за други хора.
а това от постати на 14.11. """На хората който си правят сами ТП мога да ги посъветвам просто да си намерят схема на дадена марка и да я копират,така хем ще спестят накой лев хем ще имат нещо прилично."""" е това е много яка консултация. излиза че всяка марка си има свои закони за термодинамиката. според теб така ли е. защо трябва да гледам дадена марка как е сглобена за да си е сглобя сам. това на снимката на коя позната машина ти прилича като марка според теб. аз съм дотук неискам да се ядосвам повече на клавиатурата. и затова ДОСТАТЪЧНО.

Прикачен файл

DSC00031.jpg
DSC00031.jpg (121.47 KиБ) Видяна 4891 пъти
denuchi - специалист
объркал снимката, но няма значение друга няма да слагам.
argento - напреднал
По принцип нищо не пречи да си монтираш радиатор,но ми се струва че само пишете а не четете.
Човека попита конвектор или подово.

А това найстина е добро решение лира преди подовото.
argento - напреднал
Че има по хубави да така е,и пак не НЕВЪЗМОЖНО , а НЕ ЕФЕКТИВНО е при
тази температура.

И тази литература която имаш при теб май ти служи само по "голяма нужда". :lol:
Всичко е възможно

Започвам да гледам от смешната страна на нещата.
2v6 - майстор
argento написа:
...
И другото неудобство е че конвекрора при 35 градуса няма да тръгне , на него му е необходима температура над 45 градуса .
:-D :-D :-D
Чаро - Акълия
Aз не мисля че има някой, който не гледа на цялата тема с насмешка.

Имам 13киловатов конвектор. Топли и при 25 на водата, при -10, -15 на вън.
Подовото можеш да го вържеш след лирата, ако си с котел и останалата част от инсталацията ти е високо температурна.
Ако подовото в коридора грее с 35градуса вода, тва след лирата с колко ще грее. И то там, където е най-необходимо пода да е топъл. Пълна смехория.

Ходи вържи на някой баровец подовото в банята след лирата, да видиш :lol:

Дочети, доучи,монтирай още някоя машина на познати(да не те бият някъде) и тогава ела се включи в тама за ТП.
Много неща не са ти ясни. На мен също и на други хора по форума. Както разбра, и тук има много хора,които се занимават с термопомпи.
Но никой от нас не е пуснал тема -" аз съм професионалиат.... консултирам..."
Не ме разбирай погрешно,това го казвам без лоши чувства.
Прави ми впечатление, че кой чул, кой не дочул, кой прочел,кой не доочел... всеки се юрва да прави такива инсталации. Просто искам да няма подведени и излъгани хора, откъдето идва общото мнение, че хората дето монтират са измамници, а системата не е толкова ефективна.
filmatoplo - майстор
Не е добра идеята за свързване на подово след лира или след радиатор , един мой колега пък свърза конвектор след гръг на подово :-D . И аз съм свързвал подово след радиатор но при високотемпературна инсталация - става ама пода се топли доста над 35 гр . И на едно друго место на една баровска вила - пускам тръби за лирата и жената се излигави да навия по коридора тръбата - като ходи от банята до спалнята да и е топло .Стана ама отоплението беше за радиатори по принцип пък и навивките бяха 20 тина метра .Дебитите и Делта -Те са различни и затова е най добре дори задължително на отделни температурни кръгове . И в повечето случаи когато някой реши да навие малко тръба по пода редом с радиатори се сеща в последния момент без да има изолация под тръбите и става - нищо не става :lol:
Последна промяна от filmatoplo на нед ное 15, 2009 9:46 am, променено общо 1 път.
argento - напреднал
Направо започвам да се ядосвам на себе си.Че обяснявам на разни неграмотни хора.
Да и не само на един баровец на около 70 ина ,3 офис сгради ,и един завод съм го правил и става и работи и е доста комфортно.Пак да кажа че се занимавам ПРОФЕСИОНАЛНО,и там къдто съм пуснал инсталация работят много добре.А ако някой иска да види с радост ще го заведа на който иска обект.
Но в крайна сметка е трудно да намериш общ език с неуки и ...... хора.

Успех. :cool:
filmatoplo - майстор
Магазините на Шкода са с водно подово с тръби на Рехау . Еско-инженеринг се фалиха едно време с малки сметки за отопление на бизнес сграда с термопомпа с подово има и снимки.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: