• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Един бойлер 150литра и един 80литра + подовото.[/quote]

А бе човек ти чел ли си нещо от форума,толкова много е изписано по тая тема.Иначе ми е интересно как го поръча и как го получи този колектор,на каква цена пристигна?
LazarGanev - "Велик майстор"
ktt74 написа:
Здравейте. Предстои ми да правя водно подово с ламинат отгоре на около 120кв/м., захранвано с вакуумно тръбен соларен панел, който ще згрява водосъдържателя за подовото (панела е основно за затопляне на боилерите). Смятам да сложа 2см. фибран, Ф16 тръба с алуминиева вложка, 6-7 кръга, около 500 метра тръба :? Ако нещо пропускам моля за помощ!? Благодаря предварително.
ktt74 написа:
Панел съм купил 30 тръби Ф58 на 180см. по точно http://www.alibaba.com/product-gs/22165 ... image.html
ktt74 написа:
LazarGanev написа:
Какво ще топли тоя панел?
Един бойлер 150литра и един 80литра + подовото.
За момента не бързай да връзваш панела към подовото, за подовото намери друг източник на топлина.
filmatoplo - майстор
Този панел е Китайски , и аз ги слагам за 250 литра вода .Вода -БГВ , за подпомагане на отопление не съм слагал -няма кой да го плати , тук вярват само на дървата :wink: .А човека сам да обясни системата си -тези бойлери с каква вода ще са пълни -от инсталацията на подовото или с бгв :? , ами лятото -къде ще ходи енергията .
ktt74 - помощник
Панела ще топли първо 150 литровия бойлер, който е с приоритет (чрез серпентината в него), след това ще се грее отделен водосъдържател (чрез серпентината в него), който е само за водното подово. Тази схема е за зимата! За лятото панела ще топли първо 150 литровия бойлер след това 80 литров бойлер.

Питането основно ми е за подовото, дали е достатъчно 2см. фибран, колко да е замазката върху тръбите, Ф16 с алуминиева вложка тръба върши ли работа за подовото, през какво разстояние се полага тръбата, количеството вода в тръбите ще е от 40 до 50 литра-какъв обем трябва да е водосъдържателя за подовото за да е ефективна системата и ако нещо пропускам моля за съвет!? Благодаря.
Последна промяна от ktt74 на ср мар 23, 2011 7:17 pm, променено общо 1 път.
ktt74 - помощник
kuuuuuul написа:
Един бойлер 150литра и един 80литра + подовото.

А бе човек ти чел ли си нещо от форума,толкова много е изписано по тая тема.Иначе ми е интересно как го поръча и как го получи този колектор,на каква цена пристигна?[/quote]

Панела струва 1500лв. Закупих го от Пловдив. Междудругото чатих с китайците, този панел могат да ти го доставят за около 935лв. всичко! Панела в Китай струва от порядъка на 300$ до 400$ но доставката и ДДСто са , колкото цената на панела! :-D :shock:
BobyB - специалист
ktt74 написа:
Панела ще топли първо 150 литровия бойлер, който е с приоритет (чрез серпентината в него), след това ще се грее отделен водосъдържател (чрез серпентината в него), който е само за водното подово. Тази схема е за зимата! За лятото панела ще топли първо 150 литровия бойлер след това 80 литров бойлер.

Питането основно ми е за подовото, дали е достатъчно 2см. фибран, колко да е замазката върху тръбите, Ф16 с алуминиева вложка тръба върши ли работа за подовото, количеството вода в тръбите ще е от 40 до 50 литра-какъв обем трябва да е водосъдържателя за подовото за да е ефективна системата и ако нещо пропускам моля за съвет!? Благодаря.
При тая постановка, както е приземен етаж (няма мазе отдолу?) и искаш да се топлиш с тоя слънчев колектор че и бойлер, според мен ще успееш само ако го докараш до параметрите на пасивна къща - 15-20 см фибран на пода, не 2 см., 25-30 см стиропор или 30 см вата на стени, 50 см вата на тавана, само южни прозорци, с тройни стъклопакети с К стъкла и прочие.
Ти всъщност топлотехническа сметка прави ли?
ktt74 - помощник
BobyB написа:
ktt74 написа:

Питането основно ми е за подовото, дали е достатъчно 2см. фибран, колко да е замазката върху тръбите, Ф16 с алуминиева вложка тръба върши ли работа за подовото, количеството вода в тръбите ще е от 40 до 50 литра-какъв обем трябва да е водосъдържателя за подовото за да е ефективна системата и ако нещо пропускам моля за съвет!? Благодаря.
При тая постановка, както е приземен етаж (няма мазе отдолу?) и искаш да се топлиш с тоя слънчев колектор че и бойлер, според мен ще успееш само ако го докараш до параметрите на пасивна къща - 15-20 см фибран на пода, не 2 см., 25-30 см стиропор или 30 см вата на стени, 50 см вата на тавана, само южни прозорци, с тройни стъклопакети с К стъкла и прочие.
Ти всъщност топлотехническа сметка прави ли?
Сградата в момента се завършва под мен ще е магазин и избени помещения на , който таван ще е с 7 см. стиропор дефакто първия живущ етаж отдолу ще е изолиран с 7 см. стиропор включително цялата сграда от вън! .......................25-30 см стиропор или 30 см вата на стени, 50 см вата на тавана.........................колега да нямаш някаква грешка сградата е в гр.Пазарджик не в СИБИР.
bobivg - специалист
ktt74 написа:
ако нещо пропускам моля за съвет!? Благодаря.
Котела!!!
ktt74 - помощник
bobivg написа:
ktt74 написа:
ако нещо пропускам моля за съвет!? Благодаря.
Котела!!!
Климатик колега климатик :yawinkle: и в краен случай газ!
LazarGanev - "Велик майстор"
а подовото от климатика ли ще се топли?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Тема "Водно подово и ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: