• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI - майстор
Бийвъра е маломощен 0,9-2,5-4,1, не е от високия клас, модел 2012.При+2 градуса отдава 3 кв максимално.При добро оразмеряване и читава машина ще върши работа.
mariochakra - напреднал
Не можах да схвана "и читава машина ще свърши работа" Имаш предвид че този Beaver не е читав или казваш че трябва да съм взел нов климатик - те ли са читавите?Просто неразбрах накрая какво имаш предвид.Иначе благодаря за това опресняване че е маломощен
EDI - майстор
Имам предвид, дали конкретната машина, която си набелязал, всичко и е наред и е профилактирани преди продажбата.
dundurma - специалист
mariochakra,извинявай колега ,но явно никога си нямал ХУБАВ ЯПОНЕЦ и не си попадал на перфектно рециклирани клими.е аз имам 5 и никога не бих си купил ОТНОВО нов ЕВРОПЕЕЦ,ма да имаш хубави машини струва бая лев дори повече от нови.комфорта и ниските сметки получени с тях са несравними и за да не си мислиш ,че съм последни селски тарикат дет търси ЙОВТИНКУ, 5-те ми машини струват над 8 БОНБОНКИ
EDI - майстор
Марио, ДУНДИ е върл маняк по темата и наистина има прекрасни машини.В какво помещение смяташ да слагаш машината.Между другото, годината на реколтата не е от значение.Има машини за Япония, модел преди над 10 години, които и сега нямат конкуренция по ред причини.
dundurma - специалист
МИ ЩО говори глупости бре ЕДИ.............тва са празни приказки и ако е ФЕН го знае мноооу добре.пък и да гледаш в чуждата паница е малко..............аз никога не съм питал САШО какво му е печалбата.доволен съм от него и МИРО,а кинтите да са им халал вадят си ги почтенно и кадърно,и винаги са ми влизали в положение при нужда.
mariochakra - напреднал
Стаята е 12 квадрата.Beaver-а е 6 татами,като за охлаждане е с 1,2 повече.Май е малък за помещението,поне ако става дума за отопление.Но ще видим като се застуди.И другото интересно е че имам на дистанционното силна-слаба-средна-автоматична-JET(турбо) и още една степен неизвестна за мен.Но май са некви 7 метра струя или незнам си кво,но като я пусна не духа по силно от средната степен.Не я знам тая функция(степен)защо е,откъде е,за какво е.И на мен ми се стори че не е силен климатика от първото ми днешно впечатление.JET степента ми хареса но незнам дали ще духа през цялото време така силно като я включа или само първите 20 минути.Мога да проверяа ама баба ми ще си даде пенсията за хапчета.Тряа да изкарам навънка и да го пусна на JET та да вида.Не съм много очарован да не казвам голяма дума и да не навличам карък но ми се струва че Hitachi-тата са ми по добри.Sharp-a е в магазина и там ще си остане друг ще му се радва.А моя Beaver e средна работа
EDI - майстор
ДУНДИ :partyman: :rock: Марио, може и да се справи с 12 квадрата.
mariochakra - напреднал
dundurma.Аз само казвам че тия нащи фирми тряа да продават колко се продава ТАМ + превоза.За 50 лв от yahoo japan си взимаш 2015г и му плащаш още 150 за доставка.Това казавм,сега ти естествено ще ми кажеш че тука има заплати на служители,има монтажници и проценти печалба има и КЕФ.Аз искам само да се знае че там климатик се купува през 4-5 месеца.A нйй тука кат взеим един който е към 1000 лв си знаем че нещо най накрая сме си купили.Затва тия в парламента има още кой да ги слуша.За тва тука е 3-тия свят.Шото там не говорят тва-ти и онова ти.Там живеят както тука са 2% от населението да не и 1%.Като почнеш да си сменяш климатиците през половин година и производство от предходната тогава яла и ми кажи че у България има нещо за което трая да се слуша и внимава :rock:
Chefo77 - майстор
mariochakra написа:
Аз искам само да се знае че там климатик се купува през 4-5 месеца.
? Ко речи?
Значи тъпите японци са толкова тъпи, че си хвърлят парите на вятъра, така ли да го разбираме?
То малко като оня виц, че немците си сменяли колите като им се напълни пепелника ...
И ти много го разбираш ценообразуването - купува го за 100 лева, слага транспорт и готово - пазарна цена. Че хвани се да внасяш климатици и да ги продаваш тънко, ще изкъртиш пазара на тези гнусни печалбари ...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: