Проблемът ще се оправи с трипътен термовентил, не с буфер, а буфер като искаш пак си сложи. Този вентил смесва връщащата в котела вода за да гарантира 60*С на влизащата в котела вода. Тогава няма конденз и нагар 

LazarGanev написа:Проблемът ще се оправи с трипътен термовентил, не с буфер, а буфер като искаш пак си сложи. Този вентил смесва връщащата в котела вода за да гарантира 60*С на влизащата в котела вода. Тогава няма конденз и нагар
VLADO66 написа:И ще си топли предимно котела.Сигурно е малък за инсталацията или въглищата не са калорични.Значи котелът за да топли добре трябва да е горещ. Без трипътния вентил няма да топли повече, просто ще трупа нагар, който ще влошава топлообмена, ще влошава КПД и топлината ще отива в атмосферата
LazarGanev написа:Проблемът ще се оправи с трипътен термовентил, не с буфер, а буфер като искаш пак си сложи. Този вентил смесва връщащата в котела вода за да гарантира 60*С на влизащата в котела вода. Тогава няма конденз и нагар
VLADO66 написа:.Друг е въпроса ,че по време на работа тези газове кондензират-това какво говори?говори, че не съм изпълнил инсталацията и не обслужвам котела правилно
trichocephalus написа:Резултатът от почистването с пърлачката :На колко време го почистваш?
ПРЕДИ :
![]()
(обърнете внимание на пространството зад третата плоча, където е димоотвода)
лошото е, чене може да се види както трябва дъното на котела - точно там ми беше проблемът - от наслояването на катран разстоянието между долния пос на плочата и дъното беше останало около 2 см.
СЛЕД :
Резулатът ве повече от задоволителен - в момента дори съм затворил клапата на комина защото гори като полудял.От снощи няма и наслоявания по питите.Не успях да изчистя ризата и пода до метал, както ми се искаше, защото е голяма гадост -катранът се пали, пуши в лицето ми, кашлям като гад, но какво да се прави.Явно със стърженето нищо не съм успявал да почиствам досега, защото в момента разтоянието от долния пос на третата пита до дъното ми е около 10 см
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: