• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stivemaster - майстор
Ами ако вземе че го направи ? Като гледам какъв пример давате - продавате системи , най вероятно ги подържате и гаранционно но признавате че не им разбирате и подвеждате всички под общ знаменател (те знаете ли кви са сложни забулени в тайна) пък те си имат разширителен обем в самия бойлер най отгоре.
Колегите попитаха как става допускането на въздух в системата , за да слезе антифриза в този обем ,на което не отговорихте колега Ганев и не можем да приемем че системата е без обезвъздушители и под налягане постоянно . Просто няма как да се изпразнят колекторите (на мястото на антифриза какво влиза)
Ако става дума за нова система дали ще се купува нов контролер и като продават соларни контролери по 350 лв те пък да не би толкова да струват.
LazarGanev - "Велик майстор"
:) stivemaster, Газкомфорт и Вайлант сключват договори за монтаж, сервиза си е техен, но не мисля да се оправдавам пред теб, защо не съм разглобил един бойлер за да го изуча за да мога да ти отговарям сега на въпросите :) . Основната ми работа с Газкомфорт е с газовите котли. Ако имаш голямо желание - можеш да си купиш една система и да я изучаваш, ще ти съдействам за отстъпка, но си приготви 6 хилки :-D .
stivemaster написа:
Ако става дума за нова система дали ще се купува нов контролер и като продават соларни контролери по 350 лв те пък да не би толкова да струват.
Сега и за цената на контролерите ли ще ме обвиниш? Може би и за цената на яйцата, бензина, нафтата? Губя си времето само като ти отговарям, затова спирам .
stivemaster - майстор
Я прочети хубаво колега Ганев "Ако става дума за нова система дали ще се купува нов контролер и като продават соларни контролери по 350 лв те пък да не би толкова да струват." някъде тук визирам ли теб или за да не се налага да отговориш на въпроса ?
Много ме разсмя с цената така не бях се смял скоро и още нещо има и друг начин човек да разбере какво има вътре (ей тука имам предвид теб) достатъчно е да потърси в гугъл и ето първия резултат http://www.google.bg/imgres?q=drain+bac ... 29,r:0,s:0 ,а иначе благодаря ти за намерението да ми уредиш отстъпка.
saraneron - специалист
Някъде прочетох ,че ги произвеждат от преди 25 години,наистина много просто и сигурно,обаче помпата според мен трябва да е по-мощна/ за по-високо налягане/ за да компенсира водниа стълб при напълване на системата , специалистите да кажат колко би била разликата в консумираната електроенергя ..... http://www.youtube.com/watch?feature=en ... IDI2M&NR=1 туdrain
x1pokrat - специалист
Как беше заглавието на темата, че го забравихте ... май !!!
x1pokrat - специалист
Човека пуснал темата си има система , стига сте давали ъкъл как да направи някаква друга , ама по-сигурна.
saraneron - специалист
Точно по темата си пишем ........какво не ти харесва.Е малко тона от време на време загрубява ама това за нас българите си ни е като задължение да се посдърпаме,ако обаче успеем да пренесем разговора очи в очи сме много по–добрички.....Как мислиш ,че е по лесно да се качва на покрива и да му опъва чадър на панела всеки божи ден или прдпочиташ щори за прозорци с дистанциооно и компютарно управление или малко да се преправи системата и да забрави за проблемите си.
x1pokrat - специалист
Точно. Тук са се събрали хора разбиращи . Нека да коментират повече начини за|||Защита на слънчев колектор|||
saraneron - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=VlAfTYTA0Z0 Коментар на един проектант на соларни системи .Точно по този проблем, надявам се да се съгласиш с него!Ти май разглрждаш колектора като самостоятелна система......а той е само един елемент от системата! Ако има добрината ,, stivemaster ,,да каже къде се монтират дачиците за температура и каква е логиката на управление,защото в един момент няма флуид в панела и как реално се мери Т там ,кога да се пусне помпата и при какви температури?Малко теотия и споделен практически опит ,контролера ,може ли да се ползва от старата система или се налага подмяна на термисторите ........ :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Лазаре, така и не разбрах, има ли начин да си направя система, която:

- Изключва: Качване на покрива
- Изключва: Източване на вода (освен аварийно)
- Защитата пряко зависи от електричество
- Трябва да се включи, към съществуваш бойлер на Теси - 200 л.

П.П. Можеш да ми отговориш в Троян ;)
Последна промяна от ArturDent на ср мар 07, 2012 8:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31

Тема "Защита на слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: