• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Благодаря за схемите -продължавам да твърдя че са много странни :? :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
За странен котел - странни схеми, какво толкова :wink: ? А не е ли странно как се отопляват 400м2 + бойлер с щрангове 3/4"?
И въобще се напълнихме с руски секретни високи технологии - с Галана се отопляваха в руските ядрени подводници, а този Стропова сигурно е топлел руската совалка Буран - измислили са го руснаците да издържа една седмица за да не се налага космонавтите да го презареждат по време на полет :-D
mrmagooo - специалист
От литва са бре :-D :-D :-D
LazarGanev Също размерите не са задължително и ние с баща ми и двама топлотехници стояхме и гледахме и се пулихме след телефонен разговор с представителите казаха че не са задължителни но не трябвало да се пада под тях . Ако искаш нещо странно виж това http://www.termo-stropuva.com/%D0%B8%D0 ... i-ploshti/ Схемата им за отопление на големи площи ...Не знам но на мене тия смесителни тръби фи110 са ми много странни може и така да се прави попринцип ама аз сефте виждам (млад съм все пак )

Иначе схемите верно са си мамата джасали ..най-простата тази която и ние ползваме при нея трипътния разделя котела +евентуалния бойлер в един кръг и радиаторите в друг при достигане на заданената температура .И при това положение котела загрява би-металната пластина се разширява и затваря отвора няма въздух горенето изчезва напълно като изстине започва пак ...
ЗА сега точно тая би-метална пластина прави проблема при нас или поне така мислим може и да е нещо друго . Практически пластината прави изместване в рамките на 2санта което за това което са я предназначили е добре .Но при нас ли котела бавно качва температура пластината ли не реагира достатъчно бързо системата ли изстива бързо не можем да разберем още затова съм решил като се прибера за празниците да направя един клип на едно пълно изгаряне на котела хем за наблюдение хем да покажа за какво става дума в реалния живот не по брошурите :razz:
Ако се окаже че е от пластината с баща ми ни се върти в главата побългаряване на котела като клапата да бъде задвижвана от механичен термостат монтиран на извода предвиден за вентила за налягането (дясната тръбичка )
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 0697_n.jpg
или нещо такова по-сложно :
http://www.youtube.com/watch?v=1g3knVbcC_E
И докато гледах тоя клип си викам абе хората щом са го направили сигурно е там проблема ама първо ще се прави "наука " :lol:
Друг недостатък който ще се оправя са вратичките никаква изолация долната не е проблем ама горната е точно на ниво ръка и лесно можеш да се парнеш затова се обмисляме как да ги изолираме !

Иначе за сега както съм казвал няколко пъти най-голямо впечетление прави че затопля системата по-бързо с около 30тина минути по-бързо .Иначе ползата от продължителното неспиращо отопление на сградата се вижда веднага след първите две последователни паления ! За икономия на гориво ще мога да говоря с точно в края на сезона !
mrmagooo - специалист
filmatoplo написа:
http://www.youtube.com/watch?v=UxpgiN1Su4w-Тзи схема по бива . :wink:

Аз идеята за механичния термостат от тоя котел си я откраднах :roll: (иначе той пак е литовски явно си падат литовците по тия типове котли)

А схемата до колкото гледам и разбирам/неразбирам не е ли същата само че е добавен термостат за помпата и тя самата е монтирана на байпас?
И също да попитат като стана дума за това въпросния термостат който оказва на помпата кога да работи и кога не и дебитомера не играят ли една и съща роля или бъркам?
filmatoplo - майстор
По принцип -от скоростите на помпата се променя и дебита , термостата само я пуска и спира , ако скоростите са недостатъчни за точна регулировка се прибягва до спирателен кран -който регулира дебита , за целта трябва да има и уред дебитомер монтиран .
mrmagooo - специалист
Това добре а само спиране и пускане какво цели ?Каква е ползата от това защото надали е икономия на електричество като знам колко изразходват тия помпи!
filmatoplo - майстор
Не за друго спира помпата , но под 50 градуса ако остане да работи -ще охлади котела или бойлера -ако е с 1 помпа :wink: .
isko6p - специалист
Прикачен файл:
10_no_idapp2008-10-28_13.52.17.gif
Прикачен файл:
6763_no_idapp.gif
6763_no_idapp.gif (31.03 KиБ) Видяна 3905 пъти
Прикачен файл:
Котел STROPUVA - Чертеж.jpg
Агенти това чудо може ли да се направи.
Последна промяна от isko6p на нед дек 23, 2012 7:46 am, променено общо 3 пъти.
Christo - майстор
Много ми е смешно, когато прочета в някоя брошура, колко квадрата може да отоплява даден котел. Колко квадрата какво? Дали е оранжерия, къща с плътни тухли, тухли четворки, със или без изолация, брой и вид прозорци и още много други работи. Ами с какви въглища? Щото калоричността им е различна в пъти. Или тези, които са го писали нищо не разбират, или нас правят на балъци.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: