• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stanislav7140 - специалист
....и решението е нов компресор с правилната мощност?
idunno - специалист
E, значи и да идва някой няма да направи много...Сещаш се оттук натам каква е процедурата.
Нов компресор с правилната мощност.
Може ли да ме насочите?Цени?ДЕмонтаж и монтаж?(ще питам и човека от които я взех но искам да имам инфо)
a_stoev - майстор
stanislav7140 написа:
До преди малко оглеждах чилъра отвътре :idea: компресора е най малко свалян :sad: как мога да разбера какъв е оригиналният компресор?СЪмнява ме че компресора е по малък на него пише daikin JT140B-YE

Тъй като твоя агрегат е двойното кубче и в него място има, ти предлагам едно нетрадиционно решение. Да не изхвърляш сега работещия здрав компресор, а да му добавиш втори в паралел с мощност разликата между настоящи и оригиналния. Контролера ти може да управлява два компресора и така ще имаш и по-точно поддържане на зададената температура. Тандемно работещи компресори е често срещано решение и няма от какво да се притесняваш.

Забравих че трябва тръба за изравняване на маслото. Малките често нямат, така че ще трябва да импровизира нещо и не съм сигурен в резултата. Нека и колегите да кажат.
Честно казано няма много място...
Предпочитам да го сменя.
Знам че има знаещи и можещи хора във форума които да ме насочат при избора на компресор.

ПП Ако се счита за реклама може и на ЛС [-o<
idunno - специалист
Няма да стане с втори компресор, просто си купи нов компресор и извикай, някой грамотен да ти го смени, защото ще се вкараш в приключение, ако го смени някой не чак толкова грамотен.
kalin72 - майстор
В тази връзка не купувам кола втора употреба - може да е двойно и тройно по-скъпо като месечно плащане, но поне съм убеден, че някой полуидиот-полумайстор не се е упражнявал.....
И съм убеден, че ще изкарам поне 150К км безпрепятсвено, и колата ми ще е на линия когато ми потрябва...
Просто размисли на глас....
filmatoplo - майстор
:? Чудно защо е слаба машината дори и с по малък компресор , една самоделка (външно тяло 12 ка и пластинчат топлообменник )топли там 100 квадрата апартамент , а този чилър не може.Поне в случая няма оплакване че машината -шуми,пуши ,прегрява , или тече масло от някъде :wink: .
a_stoev - майстор
И на мен ми е странно това. Тази машина дори и в сегашния си вариант трябва да му стига в условията когато пусна темата. Температурите тогава бяха над 0*С. Наистина изолацията на стените му е тъничка ако е 2.5 см, да не кажа никаква, дали няма да е по добре тези 1500-2000 лв да ги вложи в изолация? Като тези пари са със sanyo, а не дайкин компресор. Дайкинския е 2к, с труда ще отиде на 3к. за 5к купува нов агрегат 15 квт. Гледам че го има и в алибаба, чисти японци.
Изображение
Иначе е добре смяната на компресора да се комбинира с топлобменник за бгв /десуперхиитър/ след компресора преди четирипътния. Дето се казва ще му излезе само цената на топлобменника, а ползите са големи. Лятото ще има безплатно топло на цена много по-ниска от слънчев панел.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "Чилъра не иска да вдига градуси...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: