• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
@ Radoslaw: Много благодаря за компетентното мнение, което напълно споделям. Само с една разлика, че аз лично не се чувствам много в час. Освен това в нашия район няма даже добри специалисти по топлотехника и затова няма на кого да се доверя. Затова питам, за да намаля до минимум грешките и неприятните изненади.
s_s1 - специалист
Днес говорих с офиса на Ерато за новия им модел на 3ферата с автоматичната запалка, за който от пролетта няколко пъти ми обещаваха да изчакам и че със сигурност щели да го пуснат в производство. Е нямало да стане за този отоплителен сезон, имали много работа...
Така че от Ерато няма да ме огрее, а зимата си идва...
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Днес говорих с офиса на Ерато за новия им модел на 3ферата с автоматичната запалка, за който от пролетта няколко пъти ми обещаваха да изчакам и че със сигурност щели да го пуснат в производство. Е нямало да стане за този отоплителен сезон, имали много работа...
Това ,котел на пелети ли е?Или е универсален?На универсалните котли също ,може да се инсталира автоматична запалка,само яе как ще запалиш чипс с влажност 30% ,не ми е много ясно,признавам или ,мокри въглища,
Christo - майстор
Ма вий сериозно ли, въглища с пелетна запалка, пък били те и сухи? А дано, ама надали.....
Radoslaw - специалист
[quote="Christo"]Ма вий сериозно ли, въглища с пелетна запалка, пък били те и сухи? А дано, ама надали.....[/quot

Естествено ,че запалката не е пелетнаили по точно не етази ,която си свикнал да виждаш.някой беше споменал тук,за такава запалка,Мощноста и е 2000вата.след седмица две,ще инсталирам такава универсална горелка в къщи.Тогава ,ще мога да кажа по точноза всичко,какво гори ,как го гори,каква себестойност излизаотоплението и т.н.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Това ,котел на пелети ли е?Или е универсален?На универсалните котли също ,може да се инсталира автоматична запалка,само яе как ще запалиш чипс с влажност 30% ,не ми е много ясно,признавам или ,мокри въглища,

Гори дърва, а като свърша шнека подава пелети, или чипс, но като загасне един път автоматично не пали. При мин. консумация на енергия поддържа горенето до 4 часа и после гаси и трябва да се запали с дърва. Недоносче някакво.

П.П. Тези от линковете, които съм дал в началото на темата не съм ги виждал на живо, но палят автоматично със всякакво гориво и само на сън систем, ако не се лъжа изисква 1000 вата, за да запали, на другите консумацията е нищожна дори и при палене. /поне според описанията им/
LazarGanev - "Велик майстор"
s_s1 написа:
Недоносче някакво.
Заеиси от гледната точка. Това е пиролизен котел с голям търбух и може да работи -8-12часа на дърва, после превключва на пелети и може да гори цял сезон без да спре с КПД=93%. Може да спре и да кара на стендбай 4 часа и пак да тръгне. Това е котел, направен е да работи, не е паметник. Организацията на горивния процес е такава, че трудно може да се намери място на запалката.
s_s1 - специалист
Спрях се на DEFRO DUO UNI. Гори различни горива: дребни въглища, въглищен прах с фракция от 0-25мм, пелети, отпадъци от зърнопреработването. Нуждаел от еднократно запалване в началото на отоплителни сезон.
...

Ноооо няма автоматично палене, като отида на ски и после няма кой да ми стопли къщичката.

Изхабих сумата и време да говоря със Сънсистъм за котел BURNiT CombiBurn, но е 35 кв. и най-малката мощност е 15кв. на горелката, но не било хубаво да работи на тази мощност и при моята малка консумация не ми давали гаранция... Да съм помислел да сложа повече радиатори, че да я оползотворя /може би навън да ги монтирам?/.
За запалване искал 300 вата, а 1200 дърпал компресора. Горял всичко...

Чудя се какво да направя?

Остават термокоз или?
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Спрях се на DEFRO DUO UNI. Гори различни горива: дребни въглища, въглищен прах с фракция от 0-25мм, пелети, отпадъци от зърнопреработването. Нуждаел от еднократно запалване в началото на отоплителни сезон.
...

Ноооо няма автоматично палене, като отида на ски и после няма кой да ми стопли къщичката.

Изхабих сумата и време да говоря със Сънсистъм за котел BURNiT CombiBurn, но е 35 кв. и най-малката мощност е 15кв. на горелката, но не било хубаво да работи на тази мощност и при моята малка консумация не ми давали гаранция... Да съм помислел да сложа повече радиатори, че да я оползотворя /може би навън да ги монтирам?/.
За запалване искал 300 вата, а 1200 дърпал компресора. Горял всичко...

Чудя се какво да направя?

Остават термокоз или?
това с sunsistem ,си е напражо една голяма лъжа,дано да се лъжа ,ама маи не.Видях им котела на пловдивския панаир.Намирисва на внос от турция.За тия пари ,тук в българия ,можеш да си купиш ,два котела.скоро в продавалник видях една обява на такива котли ,струваха 2800 лв.е вярно турски са,даже не мога да повярвам ,как я докарват тази цена.мислиш ли ,че поляците ,ако можеха ,не биха направили автоматично запалване?как ще запалиш мокри въглища или чипс с 30% влажност?Ако са само пелетите ,може и да става.а казаха ли ти колко ще ти струва комплекта със запалването?Защото опцията май беше допълнително към 700 евро.
s_s1 - специалист
Не, не се доплаща, но цената е около 8 000 лв.

Модела на Кострева Pellets Fuzzy Logic има автоматично запалване, но представителя на фирмата ми каза, че няма оторизирани сервизи на територията на Бг и само неговата фирма сервизирала и монтирала котлите.

Някакви отзиви за Тоди Инженеринг Пловдив?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: