• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
vanko1988mnt написа:
1.температурата на помещението е 24гр,а температурата на водата 60гр.Това което не ми е ясно нормално ли е за целодневна работа при потдържане на темп 22-24гр разхода ми на пелети да е чувал и половина ..........
2.Опитах се един път да сложа недостижима температура на помещението 40гр и въпреки,че бях задал 60гр на водата тя достигна 80++ градуса....
1. Разхода според мен е нормален за това което описваш като квадратура и поддържана температура.
2.Нещо не е както трябва работата,няма как камината да гони температурата искана от термостата и да пренебрегне зададената температура на водата щото иначе....бум :) Или има дефект в температурния датчик или нещо не си се справил с настройките,да не говорим че обикновено фабрично ограничават температурата на водата до 80 градуса и за да я подмине трябва нещо да е прецакано !
vanko1988mnt - помощник
Ами колега тази година с още двама мой приятели си взехме такива камини и при 3та проблема е същият.Камината се влияе приоритетно от температурата от температурата в помещението,а не от темп на водата.Като чета темите и други хора се оплакват от този недостатък.Отправих запитване към Сънсистем дали може датчика на температурата на помещението да се спре или поне камината приоритетно да се влияе от температурата на водата и те ми отговориха,че не може.Вариант е да се откачи този датчик и камината да работи без него.
Svezar - специалист
Тия ме изненадаха с инДжинерна мисъл,честно :shock:
filmatoplo - майстор
Има лесно , направете толкова мощност че нагласената вода да не може да се достигне преди стайния термостат да изключи по стайна температура .
naskov - майстор
Svezar написа:
А standby дадохте ли го на on :?
benimm8808 - специалист
naskov написа:
Ako имаш нужда от помощ мога да помогна.

Колега,имам нужда от помощ относно настройки на бурнит комфорт 23кв.
Как мога да се свържа с теб?

Поздрави.
kafaka - специалист
naskov написа:
Svezar написа:

За да модулира по температура на вода Standby на on или off да го настроя?
benimm8808 - специалист
kafaka написа:
naskov написа:
Svezar написа:

За да модулира по температура на вода Standby на on или off да го настроя?
На off колега.
benimm8808 - специалист
Колеги споделете кой какви стойности е задал на камината си от 1 до 5 степен за подаване на пелети и вентилатор и съответно къв му е разхода с тези настойки за Burnit 23kW.
Ще споделя моя опит;
Пелети: 1- 0.7сек.; 2- 0.9сек.; 3- 1.1сек.;4- 1.3сек.;5- 1.4сек.
Въздух: 1 -1450об.; 2- 1500об.; 3-1600об.;4- 1700об.; 5- 1750об.

При така зададени параметри ми гори 1.2кг на час. с пелети СКРАВЕНА А1 при зададена температура на водата 60гр.,мойта камина съм я настроил да гони градусите на водата,стайния е на маx.
Зясякох я в режим ON/OFF и в режим на модулация(без да гасне) разхода е един и същ(може би една идея в повече за режим на модулация+100-150гр).

Давайте мнения на базата на разход и настройки.

Поздрави.
mimitoni - специалист
Здравеи колега. 1-0,7сек. 2-1,2сек. 3-1,8сек. 4-2,8сек. 5-3,2сек. 1-1900об. 2-2100 3-2200 4-2400 5-2600. Стаен термостат-22гр. вода-60гр. Работи 10 ч. От 3 до 5 и от 15 до 23ч. При сегашните температури 15кг. на денонощие. Температура на изх. газове 1-98гр.(в модулация). 2-120гр. Все още не ползвам 3 степен. Какви бяха настроиките от завода. А как измерваш разхода толкова прецизно?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: