• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
harley davidson - специалист
вт фев 01, 2022 3:47 pmharley davidson написа:
https://photos.app.goo.gl/MHB2mLmTzH7x5Eev6
Котел Хидро Терм със горелка V - Fire работеща на сламени пелети. След тунинг на котела от три на пет ходов димните от 240 са вече 110-120 градуса. Управлението
на горелката е Натурела ,а сондата на фукса на котела..!! Тъй като сламените отделят повече пепел от слънчо съм си решил проблема със шнек монтиран на дъното. Под самия котел направих технологичен отвор и монтирах шнека ,който ми отвежда сгурта,пепелта извън котелното. Понеже съм на втория етаж пепелта излизайки навън по принципът на гравитацията пада през тръба във контейнер директно във чувалчето за отпадък..Контейнера и трасето до него са херметически затворени за да не бъркат количеството въздух в горивната камера..
Последна промяна от harley davidson на вт фев 01, 2022 4:20 pm, променено общо 1 път.
harley davidson - специалист
вт фев 01, 2022 4:10 pmharley davidson написа:
https://photos.app.goo.gl/yDVRjNP8B4KpjQAh9
Това е шнека ,който ми реши проблема.. Захранва се от електро-мотор 24в. от чистачки на камион . То е свързано със трафче и циклично реле за време. включва се на два часа за по минута.. :supz:
пет яну 20, 2017 2:04 pmbobi65 написа:
LazarGanev написа:
Биби, да беше писал по-рано бе човек, предуи да се изръся толкоз хилки за уреда! Колегите, които искат да си купят просто ще ги разубеждавам и ще ги пращам при тебе да им продадеш някоя ламбда сонда или термометър, пък може и да почерпиш. :)
Стоян Славев написа:
Лазаре жив и здрав бъди,ти си майстор а Боби е по космическите технологии!
Шшшт, тихо, че от NASA ще ни го откраднат, пък без шаман е скучно :wink:
ШШШШт тихо пък ти.. сега ще ме нападнат пък аз нямам толкоз сонди.. :))
За понеделник пускам няколко броя и после пак МЪКА НЯМАААА и в склада НЯМААА.

А иначе Имал пари дал.. знаеш я тази приказка. Все пак се занимаваш професионално с котли .. Но пък си мериш и СО ,и Влага и температури всичко..
Единствено не си я ползвай много много че кислородната клетка не издържат дълго и струва колкото моят комплект Ламбда наблюдение.. :rolleyes:
Здравейте, добри хора
Много моля някой да се свърже с мен
Имам пелетна камина бързите и за пръв път ми погажда номер. Температурата ми е настроена на 65⁰, достига я, влиза в модулация, пада на 53 и си стои там. Не тръгва да качва до 65⁰
Изгорелите газове са около 80-90 като показатели. Мисля, че се наложи да я рестартирам поради грешка alt er3 и от тогава веднъж се изключи, запазих я и продължава да стои на 53⁰
Моя номер е 0896595050 - Сашо. В едно забутано село съм и нямам майстори под ръка
Ще съм благодарен за вашите съвети и по възможност по телефон
Благодаря #-o
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Колко са градусите на изгорелите газове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: