• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 41
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Boyan - специалист
a_stoev написа:
Оня ден една от нашите машини ме побърка. Заради слаба помпа, делтата на отоплителния кръг е голяма, агрегата мисли че термоглавите са затворили и се разтоварва на минимум, изчаква някакво време и спира.
+1
шоп - майстор
6osi6 написа:
Ако компресорът е двойно-роторен, но не е, обикновено му дават работа в минимум при 30 Hz, но това е само с едната ролка, а другата се изключва.

Мощността може да се свали до 15-20%.
Бих го оставил да работи така. Като се повреди, ще сложа нов, двойно-роторен.

@6osi6иииииш, стига!
Това да не са носни кърпички и току така ще сменяме компресори. Един компресор работещ при номинална мощност и оптимални условия кара по 15-20 и повече години. Не вярвам на рекламите, но спиралните им дават живот 100 000 часа.

Тези небивалици за сваляне на мощността на компресора до 15-20% с намаляване на честототата на тока може да си ги направиш на твоята бъдеща ТП

Но ако знаеш с колко пада механичното КПД при това окастряне ще минеш на леко открехване на прозорците :-D

И наистина, заради влошеното мазане ще сменяш компресори.
Успехи и очаквам да се похвалиш със собствена ТП направи си сам.

П.П. Все още оаквам да ми кажеш къде ги има магнитните вентили за по 2-3 лв бройката ( нали говорим за 1'') за да си накупя повечко :-D
a_stoev - майстор
Boyan написа:
a_stoev написа:
Оня ден една от нашите машини ме побърка. Заради слаба помпа, делтата на отоплителния кръг е голяма, агрегата мисли че термоглавите са затворили и се разтоварва на минимум, изчаква някакво време и спира.
+1
Off/
Добре че бях забравил да дам архивиране на софтуера, че щях да го пратя на китайците да ни видят резила
radius - майстор
Абе баш си е инертна къщата. Именно защото се интегрира за голям период, би трябвало да са по близки отделните отчети, а не да "играят". Викаш да не пробвам с по-слаба циркулация. Нищо не ми пречи да опитам тия дни. То ще е за 3-4 часа.
Офф, що ми се чини, че напролет ще мести ТО и после кеф ти дебит, кеф ти голям буфер.
Само г-н Стоев да одобри.
a_stoev - майстор
Не ме карай да ти го доказвам теоретично. /не мога, от преди 15г ми бе изпита./ Вдигането на времето за интегриране в един момент води до колебателен процес. Е тез охлюви затуй сме ги чертали. Да не говорим, че се получава двойно интегриране и затова терморегулатори се правят ПД а не ПИД.
С думи прости, изхода на системата реагира със закъснение на входното въздействие. Като увеличаваш времето на интегриране увеличаваш и това закъснение и в един момент входа и изхода влизат в противофаза и отрицателната ОВ става положителна което води до колебателни и автоколебателни процеси. Питай във форум свързан с аудиотехниката, там въпроса за устойчивостта на системите е важен и хората са по-добре подковани теоретично.
radius - майстор
Мани го Найкуист, ела на практика да оптимизираме нещата. Но все пак мисля, че те разбрах.
Всъщност какво толкова ще стане заради честите спирания?
Разхода ми е добре, компресора има резервен... кво се кахъря в петък следобед и аз не знам. :drinkers: :drinkers:
шоп - майстор
Всъщност, колко са чести спиранята?

Гледах графиките, но не се ориентирах.

На практика-нищо няма да му стане. На теория му се скъсява живота заради високия пусков ток, намалено мазане при старт и студено масло, а КОПа до влизане в режим е по-нисък... абе няма страшно. Моята ТП прави 2-3 старта на час.
a_stoev - майстор
То инвертор, няма висок пусков ток и маслото надали се е стекло толкова бързо... Само загуба на СОР докато влезе в режим.
radius - майстор
Ами шопе, 3 на час, не е толкова много. Спира за по 3 минути, следователно не може да говорим за изстиване (изолиран е с кече).
Стоев, колко бързо влиза в режим, предполагам за половин минута?
Я вижте как работи, когато навън е под нулата (-6 -7), като инвертор :). Ей това, ако го докарам и при + 7-8 мога да спя спокойно. Тази нощ при -3 -4 е същата графика - без излишни спирания! Дефрост през 75-80 минути.
Прикачен файл:
220118.jpg
220118.jpg (100.28 KиБ) Видяна 1157 пъти
6osi6 - майстор
Малко подценяваш способността двойно-роторен компресор с инверторно управление.
шоп написа:
Тези небивалици за сваляне на мощността на компресора до 15-20% с намаляване на честототата на тока може да си ги направиш на твоята бъдеща ТП
Отваряш на 33-та страница и четеш
https://www.google.bg/url?q=http://bse. ... fYlhjt91DJ

Toshiba RAS-4M23SAV, мощност от 1,4 до 7,5кВ. Ограничаването на мощността е под 20%.
Преди него са RAS-M14GAV-E, RAS-3M18SAV-E и RAS-3M26GAV-E1, съответно с мощности 1,1 - 4,5 1,4 - 6,5 и 1,4 - 8,9. Един компресор, различно количество фреон, различни параметри на управление - три мощности.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 41

Тема "Буфер в ниско температурна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: