• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
Вижда ми се, че на колекторите има затворени кранове. Защо? Имаш нещо предвид ли?
Зная, че е против разбиранията ти, но един затворен разширителен съд и помпата на максимална степен, според мен биха оправили нещата. Но ако ще го правиш, извикай истински специалист.
Камината ти ври, защото нямаш циркулация през нея..., нямаш циркулация, защото навярно тръбите са тънки и дълги, и не дай си Боже сплескани при монтажа, а и помпата е на ниска степен... но не можеш да увеличиш помпата, защото РС не е монтиран коректно. Нещо пропускам ли...сетих се...опитай от колекторите да пуснеш да циркулира само през един радиатор, после през втори и т.н., та ако случайно има въздух, да го изгониш.
Премести помпата долу, близо до входа на камината! Има изисквания за минимално предналягане, което с нарастване на температурата се увеличава. Така нямаш почти никакво статично налягане спрямо помпата.
Схемата ми заприлича на, иначе здравите C1J, C2J мотори на рено. При теч, в охладителната система, помпата първа оставаше на сухо.
И не се очудвай, че пиша рано! Пак съм на работа, а пожарогасителите никога не спят.
kozl - майстор
genzlat написа:
Hoвoceлckи написа:
Не разбирам защо не отговаряш коректно на всичките ми въпроси :? Системата ти е доста фалшива. Вземи направи по-реалистична скица (до колкото можеш). Ако ще ти е по-лесно я надраскай на хартя и я снимай. Гледай да отразиш къде тръбите ти имат качвания и спускания. Там се обрзуват въздушни възглавници, които понякога много трудно се оправят от самосебе си (от увличане на въздуха от движещата се вода).
и аз не разбирам защо мислилиш,че отговорите ми са некоректни-та нали се напъвате в моя полза?
Не е ли по лесно вместо да гадаете,конкретно да предложите нова схема,която няма да ефалшива?
И като ти предложат нова схема ще къртиш ли?
А новата схема отдавна, отдавна ти е предложена - напорна с мембранен РС.
Горе на тавана замръзва ли (пада ли под нулата).
Купувай и монтирай манометрите. Може да ти предложа и друго но по-скъпо. Топломер. На него ще можеш да отчиташ директно дебит, Ти, Твх и енергия.
Щом ти намалее дебита (директно по дебитомера в топломера или се увеличи делта Р по манометрите) бегаш по тръбите и тражиш дека има мехур. Ама първо почваш от филтеро. Обезвъздушители на вси "кореми" по тръбите - нагоре към небето и на радиаторите в най-високата точка. На горния вход на серпентината по-скоро виждам тапа отколе нещо за изпущане на въздух.
Реално с гравитачната схема и твоето разположение на тавана ти трябват други манометри, един 0-2,5 бара и поне още един от -1 до +1 бар (такъв не открих в Нета). Ако монтираш два от вторите манометри пред и след филтъра, бързо ще можеш да видиш кога има нужда от почистване. При твоята таванска схема в според мен РС трябва да е свързан в непосредствена близост преди помпата, пред филтъра и по възможност по-къс път и възможно макс. височина на самия съд с тръба препоръчително равен диаметър на щранга. На втората тръба до РС сложи тапа с дупка Ф2 в края при РС. Тройника към поцинкованата хор. Тръба би трябвало отклонението да сочи нагоре и поне 20 см да е същия диаметър.
Аве май по-лесно да минеш към напорна система. Нема да бегаш по автом.обезвъздушители, но по некое време прокапват та все пак трябва да се наглеждат и подменят.
Козли, не го фърляй в тъча с тия техники! Хиляди подобни инсталацийки си работят без проблем. Неговата има много грешки, една от които е монтажа на помпата на тавана. Писах преди твоето мнение. Ясно е, че имаш познания, но тука няма нужда от такова оскъпяване. За затворена система гласувам За, само да не я прави същия майстор.
vrangelov - специалист
Утрото е по-мъдро от вечерта.
Не е много случайно, че прититата са все с отворени РС. Много им били тънки ламарините и нямало да издържат на налягането на затворената система.
При затворена система не е от голямо значение къде ще е помпата, но при отворена, както написа @Трифон П.Трифонов,
тя трябва да е при камината.
fbr - майстор
vrangelov написа:
. Много им били тънки ламарините и нямало да издържат на налягането на затворената система.
И къде е казано колко трябва трябва да е налягането на затворената система. http://www.water-technic.com/predpazen- ... -bar-p685/ Под това налягане може да се разположи примерно.
Тая, дето ме топли в момента, съм я карал на между 0,7 и 2 бара при температура 80 градуса. И да има някаква разлика, не дъм я забелязал.
Статично налягане 0,3.
Ако тръгне с преместването на помпата, да не си усложнява живота.
Hoвoceлckи - майстор
Слагал съм помпата на тавана, на топлата вода. Не е имало никакъв проблем. Отворена система, но студената си минаваше долу със спазен наклон.
Тук ми се струва, че има много места, където може да остане въздух. Според мен разширителя трябва да се сложи на топлата, на неговото място - задължително обезвъздушител. Вариант е да се вдигне на високо, но има ли такава възможност?
vrangelov - специалист
fbr написа:
... Под това налягане може да се разположи примерно.
А кой ще каже, дали ще издържи...
Доколкото знам от прити си вързват гащите и препоръчват само отворена система. Трябва да се провери, какви са възможностите на конкретния модел.
kozl - майстор
Hoвoceлckи написа:
Слагал съм помпата на тавана, на топлата вода. Не е имало никакъв проблем. Отворена система, но студената си минаваше долу със спазен наклон.
Тук ми се струва, че има много места, където може да остане въздух. Според мен разширителя трябва да се сложи на топлата, на неговото място - задължително обезвъздушител. Вариант е да се вдигне на високо, но има ли такава възможност?
Така може да се допусне вакум във водната риза. Немам идея на какво налягане издържа, ама на вакум си мисля нема да издържи.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: