• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pitona_89 - специалист
Всичко ще си дойде на мястото , ракия и салата да има и ще я наблюдавам с часове :)
Технически грамотен съм ,ако видя нещо ,което ме притеснява ще пиша ,не ме е срам да питам .
Благодаря ви много за сега :) Лека и спорна .
Ако ви се развали някой електродомакински уред ... може да пишете ,ще помагам :)
filmatoplo - майстор
Моля да разгадаем 5 и 6 .
Това казах- Питона ще изследва, а до тогава просто ще гадаем.

Питоне, задачка закачка- мощно късо в домашна инсталация, след което напрежението е в норми, но при включване на консуматор от 200-300 вата, кляка драстично. Има и продължение.

Филме, само заради теб ще го направя- работи 2 секунди, пауза 8 секунди.
Надявам се, натам е ясно?!

Това го приемам като да ма извиниш, дето вчера та накарах да четеш.
Не беше трудно, то си го пише- :10. За очила си, ако не за голям телефон. А ако е от монитора, окъсал си я.
Няма контролер който да ми са опре.
filmatoplo - майстор
:) Благодаря ти ,абе няма с кой да ги обсъждам тези неща ,всеки казва -ти знаеш ,е нали ходих на курс :wink: плямпаше там един несвързани неща :lol: фумиса главно от Екоспар го разучих ,сега от котлите Термолукс ,ето ,че и камините Термолукс са на пътя ни :wink: За очилата от къде позна :lol: :-D
pitona_89 - специалист
пет окт 16, 2020 12:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това казах- Питона ще изследва, а до тогава просто ще гадаем.

Питоне, задачка закачка- мощно късо в домашна инсталация, след което напрежението е в норми, но при включване на консуматор от 200-300 вата, кляка драстично. Има и продължение.

Филме, само заради теб ще го направя- работи 2 секунди, пауза 8 секунди.
Надявам се, натам е ясно?!

Това го приемам като да ма извиниш, дето вчера та накарах да четеш.
Не беше трудно, то си го пише- :10. За очила си, ако не за голям телефон. А ако е от монитора, окъсал си я.
Няма контролер който да ми са опре.

Като цяло е трудно така да ти отговоря с точност кво е станало.Трябва да се види къде е гръмнало ,да се премери , утечка някъде дава ли .
На целия апартамент ли се получава спад или само на някой токов кръг.След късото ,може да се получи изтъняване на проводник най-вече нулевия и от там да се получава после спада.
Слаба нула като цяло . Много работи, в процес на търсеше ще се намери проблема :) Случвало ми се е ; Клиента ме вика в тях и казва ,че гръмнала пералнята и предпазителя падна. Отивам вдигам предпазителя ,пералнята тръгва .... проблеми не се виждат .Пералнята нагрява ... изкарва си цикъла . Пускам 2ри път .... баммм :) .... Свалям капаци ,меря нагревателя дава слаба утечка на корпус ,без да бие ток като я барнеш ,а контактите са занулени :) Извадих нагревателя и съвсем леко се е сцепил и когато си иска дава късо и после пак работи ...
съб окт 17, 2020 6:01 pmpitona_89 написа:
Благодаря, че се ангажира с мнение. Съвсем компетентно предположи, че проблемът е в нулевият проводник- тотално прекъснат между кутията и главното табло, с електромерите. Всичко е минало, оправено е, разминах се на няколко секунди да ми се подпали къщата. Тръгвах за работа в пожарната служба. Пет секунди ако бях тръгнал по рано, нямаше да чуя как се пали помпената група на слънчевият колектор. Просто стоях замислен, от къде е този брум, при свалени предпазители- в главното табло и на моят етаж. Знаех, че имам сериозен проблем, но не знаех точно какъв.
Два етажа, два кръга, обща нула. Сещам се и как един от енергото беше ми изрязал зануляването на бойлера, след комшийски сигнал, че крадем ток, щото тях ги тресяло от мивката. Добре, че го оправих.
Изгасих си пожарчето и доволно заработил отидох на работа, хахааа.
Изрязах няколко жици набързо, преди това. Да ти кажа, като се наложи, гася под напрежение, особено моята къща. Много бързо ми светна къде е бил проблема. Добре, че инструмент винаги имам под ръка.

Айде, че ще ни шамарят с тия тоци при пелетните каминки.
Твоята задача вече е с попълнени неизвестни. Остава само да дойдат студове и да си решиш уравнението.
Пожелавам ти приятно, успешно и топло настройване!
pitona_89 - специалист
Днес я запалих .... точно в 8:00 и в 8:35 водата си достигна зададената температура 55градуса.
Нещо ми се струва неспокойна .... усилва вентилатори намаля ги ... горенето не е равномерно , ту гасне ту гори като луда ...
Точно в момента 09:10 включи се ако вентилатора и в момента угасна ..... Много интересно ... найстина вече няма огън и темп. на водата падна на 54 градуса .... и взе да мига лампичката за запалване на ново .... кво праим :) Самопочиства ли се кво се случва .... 09:27 все още само върви вентилатор. Изключвам я ръчно и пак ще я включа. Ще връщам печката на дърва май .... тя в мазето все още ....

Преписал съм настройките....

Прикачен файл

20201018_090130.jpg
Не бързаааай!
Тя си пали лампата за палене на камината, но вентилира камерата докато охлади до определени градуси. Иначе има Бум.
Просто идва мощничка за къщата, а и времето не е толкова студено. Още ходя по къс ръкав.
Трябва да се пипнат мощностите- намаляване на подаването и скоростта на вентилатора. Не помня дали се правеше за 1ва и 5та степен, а за другите си ги смяташе сама ли?
Комитата топли 75 квадрата с 21ца. Кротнал я е, ще успееш и ти- нали вече имаш сервизното с параметрите?!
Предлагам ти първо да пипнеш само 1ва степен. Сваляй по малко подаването, като вентилатора го гласиш да ти харесва пламъкът! Няма да стане бързо и лесно, но инак- дръвца.
filmatoplo - майстор
Оф държа пред мен листа с настройки от една аурига ,гори добре ,ама нямам време да пиша 100 настройки .по късно.
pitona_89 - специалист
времето топло за това угасна ... достигнала си е температурата .
Искам да намаля вентилатора ,че е много силен ,комина ми дърпа добре .
И знаете ли как да модулира по вода а не по стайна темп.?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32

Тема "Пелетна камина Thermolux" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: