• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
При положение, че имаш буфер 1000 л, защо не си сложиш термостатични глави? Температурата ще ти е постоянна с точност 0,1°С. Едни електронни, програмираш си по кое време колко да се гони и няма грижи.
С термостат не може без разлика. Докато "включи" се губи още температура. А малък хистерезис значи 8-10-15 паления и толкова гаснения на ден, според колко е напъна на студ отвънКА.
Моят темп. контрол е за под 200 лева. Температурата е постоянна като закована с пирони. Тъй като нямам буфер не може да си намалявам градусите както си искам, понеже ще стигне до "прегряване" (като затворят главите), гасене и скоро пак зареждане, запалване, разгаряне, горене 1, 3, 2, 1, 2 .......
valqta - напреднал
пет сеп 20, 2019 2:12 pmandy_forresite написа:
При положение, че имаш буфер 1000 л, защо не си сложиш термостатични глави? Температурата ще ти е постоянна с точност 0,1°С. Едни електронни, програмираш си по кое време колко да се гони и няма грижи.
С термостат не може без разлика. Докато "включи" се губи още температура. А малък хистерезис значи 8-10-15 паления и толкова гаснения на ден, според колко е напъна на студ отвънКА.
Моят темп. контрол е за под 200 лева. Температурата е постоянна като закована с пирони. Тъй като нямам буфер не може да си намалявам градусите както си искам, понеже ще стигне до "прегряване" (като затворят главите), гасене и скоро пак зареждане, запалване, разгаряне, горене 1, 3, 2, 1, 2 .......
Буфер нямам - имам термо глави на всички радиатори без изключение!
valqta - напреднал
пет сеп 20, 2019 2:25 pmvalqta написа:
Буфер нямам - имам термо глави (не са електронни) на всички радиатори без изключение!
speka_rs - майстор
пет сеп 20, 2019 11:05 amvalqta написа:
чет сеп 19, 2019 1:36 amspeka_rs написа:
Аз ползвам същия Салус и съм доволен.

п.с. 150м2 със добра изолация 5т пелети ще имаш и за догодина.
Колега,взех този Салус- сложих батериите,за да видя как реагира на температурата в стаята и дали ще отчита правилно,но нещо не ми харесва,как измерва - мисля,че не отчита правилно за по-сигурно ще взема и един термометър,за да ги сравня,но според мен има нещо нередно!
При теб как е ?
Aми сега успях да ги сравня при показание от 23.8 на Салуса, ласерния термометър показа 23.7, така че според мен е добре.
valqta - напреднал
пет сеп 20, 2019 3:09 pmspeka_rs написа:
пет сеп 20, 2019 11:05 amvalqta написа:
чет сеп 19, 2019 1:36 amspeka_rs написа:
Аз ползвам същия Салус и съм доволен.

п.с. 150м2 със добра изолация 5т пелети ще имаш и за догодина.
Колега,взех този Салус- сложих батериите,за да видя как реагира на температурата в стаята и дали ще отчита правилно,но нещо не ми харесва,как измерва - мисля,че не отчита правилно за по-сигурно ще взема и един термометър,за да ги сравня,но според мен има нещо нередно!
При теб как е ?
Aми сега успях да ги сравня при показание от 23.8 на Салуса, ласерния термометър показа 23.7, така че според мен е добре.
Много благодаря,значи би трябвало да си е точен! :lol: :?
gnt69 - майстор
И термоглави си имам прости на всичките 10 радиатора на лирите нарочно не съм сложил. Всичко е въпрос на баланс, за всяка къща е различно. Аз в къщи нямам тайни, знам че трябва да затворя един от 4-те радиатора в хола ако искам да стопля еднакво с хола стаята на дъщерята на втория етаж. По нова година като паля камината във всекидневната направо местя датчика на стайния термостат на втория етаж и затварям всички термоглави на първия етаж.
В салуса ме нервеше че има голям хистерзис и усещах разликата кога работи парното и кога не, сега на BBoil RF съм задал хистерезис 0.1 градуса, направил съм си няколко сценария за отопление в приложението на термостата и си ги сменям в зависимост от сезона и потребностите ми. Така че универсално решение няма, всяка къща е различна както и потребността от топло на обитателите и. :partyman:
Гледам другата седмица в Лидъл Румъния Термоглави по 25 лева някой питаше.
ТУК
n.ganev - майстор
gnt69 написа:
ТУК
Добри са - тествани са :yawinkle:
live1102 - специалист
вт сеп 24, 2019 10:14 amn.ganev написа:
gnt69 написа:
ТУК
Аз не съм доволен от подобна термоглава. Зимата купих една само за тест. Първите два месеца работеше изключително прецизно, но след това спря да затваря автоматично при зададена температура, като я подминаваше. Трябваше ръчно да я регулирам. Смених батериите, но проблема си остана. Така, че експеримента с Лидълска термоглава приключи в полза на Овенторп.
n.ganev - майстор
Като си сменял батерии провери ли да не се е разбутала фината настройка за разликата?
ср сеп 25, 2019 9:35 amlive1102 написа:
вт сеп 24, 2019 10:14 amn.ganev написа:
gnt69 написа:
ТУК
Аз не съм доволен от подобна термоглава. Зимата купих една само за тест. Първите два месеца работеше изключително прецизно, но след това спря да затваря автоматично при зададена температура, като я подминаваше. Трябваше ръчно да я регулирам. Смених батериите, но проблема си остана. Така, че експеримента с Лидълска термоглава приключи в полза на Овенторп.
Дай модел на главата или качи снимка, ако пазиш изделие в резерв!
Аз ползвах старият модел 2 години. Никакви отклонения.

Много е вероятно, два месеца по късно, баш когато е настъпил истинският отоплителен сезон, други фактори да са се намесили, като не са били отчеени от теб.
Правя сравнения на много изделия, маркови и брандирани (буквално същите, на ниска цена), като не откривам разлика в поведението на изделията.

От 5 термоглави, на SilverCrest, една дефектира и парите бяха възстановени.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20

Тема "Много моля за съвет- Какъв Котел и Горелка да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: