• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gim - специалист
Да разбирам ли ,че горелка с по голяма мощност ще стане? И ако става ,да ми кажете модел които може да се монтира на отвор с вис.15см и шир.23см.
Или по-вероятно ,няма горелка която да върши работа с този котел?
filmatoplo - майстор
ИВГ то може да ти стига, но въпроса е котела като топлообменник колко ще усвои от мощноста на горелката.
gim - специалист
Ще опитам да сканирам и кача някой страници от книжката на котела.
Тази процедура ще ми е за първи път.Затова ,моля за търпение!
gim - специалист
Прикачен файл:
Scan_20150123 (3).jpg
Прикачен файл:
Scan_20150123 (2).jpg
Прикачен файл:
Scan_20150123.jpg
Не разбирам руски,но като гледам "картинките"явно са предвидили това котле и за монтаж на горелки.
Ruseff - специалист
Според мануала на котлето има възможност на монтаж на горелка-газова или нафтова.За пелетна не виждам място за пепел дали ще остане.
naskov - майстор
Като се замисля върху това, че с температура на водата от 50*С при нула вън, вътре ви е 20-21*С, нещо не ми се връзват нещата. Един от тези чугунени глидери при 50*С има мощност не повече от 50W. Тогава 400 глидера излъчват общо 20кВт в най-добрия случай. С 20кВт да топлиш 1200м3 значи, че имате или много добра изолация или термометъра на котела не е верен :?
gim - специалист
Ruseff написа:
Според мануала на котлето има възможност на монтаж на горелка-газова или нафтова.За пелетна не виждам място за пепел дали ще остане.
Дъното на горивната камера е решетачно ,пепелта изпада и си има вратичка за чистене ,същата се ползва за регулиране притока на въздух.
naskov написа:
Като се замисля върху това, че с температура на водата от 50*С при нула вън, вътре ви е 20-21*С, нещо не ми се връзват нещата. Един от тези чугунени глидери при 50*С има мощност не повече от 50W. Тогава 400 глидера излъчват общо 20кВт в най-добрия случай. С 20кВт да топлиш 1200м3 значи, че имате или много добра изолация или термометъра на котела не е верен :?
И моите сметки са почти същите.Реших че бъркам нещо в начина на пресмятане.Но това е факт ,а не моя интерпретация. Термометъра лятото(когато не се ползва котела) показва около 20 градуса,което според мен означава че е що годе верен. Има ли значение че е монтиран в изходящата тръба на 30 см от котела? А изолацията бих нарекъл "добра" но не и нещо повече.
naskov - майстор
Няма значение, че е монтиран там. Ако при показание 50*С можеш да държиш ръката си върху тръбата продължително, то значи е верен. В такъв случай излиза, че въпросната горелка ще ти върши работа. Ератовските горелки май имат подобни размери на горивната камера, така, че имаш избор.
gim - специалист
naskov Възможно ли е "мистерията" с градусите да се крие в циркулационната помпа.Тя е 800 w и се води високо оборотна/каквото и да значи това(не и знам точните обороти)/Доколкото знам ,колко по -бързо се движи водата толкоз по-добре.Вярно ли е?
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: