Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
Rumen89 написа:
Здравейте, аз имам последен въпрос относно настройката на горелката, спрямо инсталацията ми. Котел е чугунен, 46 киловата, с горелка рб 20. Системата е свързана с 2 помпи, но не разделени на първи и втори етаж, а е свързана последователно. Сега в това време държа горелката да работи между 69 и 75 градуса и се контролира от термоглави на всички радиатори. Трябва ли да държа толкова високи градуси след като радиаторите в долната част са студени, а в горната топли? В момента работи предимно на 2ра и понякога на първо но ако намаля температурната например на 65 градуса ще работи предимно на 3та и 2ра за кратко. Какво може да ме посъветвате да направя? Иска ми се да мога и да използвам стайният термостат за единият етаж защото представлява едно голямо помещение и да го свържа с едната помпа. Дори имам възможност да си взема още един стаен термостат но няма как да разделя етажите на две.
Румба, интернет управляем стаен термостат салус IT 500 и приставка IT300- необходима за две независими отоплителни зони може би ще ти свърши работа ( ако не те бърка цената де :? ) около 380 лв. термостата и приставката около 55 лв. Управляваш вкл. изк. на горелката, регулиране температурата, промяна запаметените седмични параметри от всяка точка на света с интернет.
п.п. да не се счита за реклама- не продавам, само ползвам... :lol:
n.ganev - майстор
Филмаа Аз вярвам ама не ми се обади, а когато съединителя ми се еВа у .ъза до Резово се потихме и двамата до твоето градче ама чадърите си седяхя у багажниците на сянка - да не избелеят нали съм си Габровец Баси :lol: :lol: :lol:
bai_bradyra - специалист
damyaniq написа:
Здравейте и Честита Нова Година на всички! Имам следния проблем: Нивелирам точно горелката RB 20 kw но при работа въпреки че е стегната нивелацията се разваля а и заводски кутията отзад не е центрована с глвата на горелката. Горелката провисва надолу и предната част се надига нагоре с около 10-15мм Струва ми се че така се влошава качеството на горене Мисля че и при други колеги е така ако някой се е преборил с проблема нека сподели Благодаря! :partyman:
Пристягащата гривна с болта отдолу, ако е отгоре провисва. Не знам защо :? По -напред в темата Лазар ме открехна :prayer:
Rumen89 - специалист
[quote="Evgeniy"]Многократно е споменавано, че енергията от котела-горелката на практика покрива топлинните загуби в конкретния момент. Например имаш 10 Кв загуби. За да поддържаш текущите градуси са ти необходими 10Кв за час. Дали ще са на 2-ра 12Кв за 40 мин и още 20 мин на 1-ва на 6 Кв или 15 мин на 3-та и после на по- ниски за топлинния режим е почти едно и също. Избираш по-добрия режим на горене откъм кпд и комфорт. След като има термоглави, те би трябвало да ограничат топлото до тези 10Кв/ч, ако работят правилно. А за стайния термостат просто пробвай и сподели резултата.[/quote Да пробвам със с тайният но системата няма никаква автоматика и къщата е с няколко стаи няма как да се прецени къде да се сложи. Не съм гаси горелката повече от 3 месеца осен ако не я почиствам. Стайни седи като часовник неизползваем. Иначе като разход някъде около 50 кг за 24:00ч. Последните няколко дни. Искаше ми се да го използвам по някакъв начин този стаен термостат.
Rumen89 - специалист
bai_bradyra написа:
Rumen89 написа:
Здравейте, аз имам последен въпрос относно настройката на горелката, спрямо инсталацията ми. Котел е чугунен, 46 киловата, с горелка рб 20. Системата е свързана с 2 помпи, но не разделени на първи и втори етаж, а е свързана последователно. Сега в това време държа горелката да работи между 69 и 75 градуса и се контролира от термоглави на всички радиатори. Трябва ли да държа толкова високи градуси след като радиаторите в долната част са студени, а в горната топли? В момента работи предимно на 2ра и понякога на първо но ако намаля температурната например на 65 градуса ще работи предимно на 3та и 2ра за кратко. Какво може да ме посъветвате да направя? Иска ми се да мога и да използвам стайният термостат за единият етаж защото представлява едно голямо помещение и да го свържа с едната помпа. Дори имам възможност да си взема още един стаен термостат но няма как да разделя етажите на две.
Румба, интернет управляем стаен термостат салус IT 500 и приставка IT300- необходима за две независими отоплителни зони може би ще ти свърши работа ( ако не те бърка цената де :? ) около 380 лв. термостата и приставката около 55 лв. Управляваш вкл. изк. на горелката, регулиране температурата, промяна запаметените седмични параметри от всяка точка на света с интернет.
п.п. да не се счита за реклама- не продавам, само ползвам... :lol:
Днес гледах системата как са я направили не че разбирам но всичко е свързано последователно едната помпа управлява 2 радиатора на вторият етаж и примерно два на първия етаж. Според мен трябваше да бъдат разделени двата етажа на две отделни помпи.
bai_bradyra - специалист
Сигурен ли си, че едната помпа не е за етажите, а втората за бойлера.
damyaniq - специалист
Благодаря на всички за помощта! Моята е на вратата с болта нагоре сега ще изчакам сезона а през лятото ще я обърна Още веднъж благодаря за помощта! :prayer: :partyman:
frizera - напреднал
damyaniq написа:
Благодаря на всички за помощта! Моята е на вратата с болта нагоре сега ще изчакам сезона а през лятото ще я обърна Още веднъж благодаря за помощта! :prayer: :partyman:
Нищо не пречи като изгасиш котела за почистване да обърнеш болта. И при мен гайката е от горе и горелката висеше. Освен това бе извъртяна леко в ляво. Така я монтира инсталатора преди два сезона..... Единствения проблем, който забелязах е че пепелта се изсипваше от ляво и почти не уцелваше пепелника. Преди седмица я разхлабих и наместих според моето око и сега пепелта е вътре в пепелника. Няма друга промяна в начина на работа освен тази. Положението на болта не съм променял.
димитар кисиов - специалист
Rumen89 написа:
Evgeniy написа:
Многократно е споменавано, че енергията от котела-горелката на практика покрива топлинните загуби в конкретния момент. Например имаш 10 Кв загуби. За да поддържаш текущите градуси са ти необходими 10Кв за час. Дали ще са на 2-ра 12Кв за 40 мин и още 20 мин на 1-ва на 6 Кв или 15 мин на 3-та и после на по- ниски за топлинния режим е почти едно и също. Избираш по-добрия режим на горене откъм кпд и комфорт. След като има термоглави, те би трябвало да ограничат топлото до тези 10Кв/ч, ако работят правилно. А за стайния термостат просто пробвай и сподели резултата.[/quote Да пробвам със с тайният но системата няма никаква автоматика и къщата е с няколко стаи няма как да се прецени къде да се сложи. Не съм гаси горелката повече от 3 месеца осен ако не я почиствам. Стайни седи като часовник неизползваем. Иначе като разход някъде около 50 кг за 24:00ч. Последните няколко дни. Искаше ми се да го използвам по някакъв начин този стаен термостат.
Вдигни градусите в стайте от термоглавите и регулирай по стаен термостат за да ползваш икономичен режим.Можеш да го сложиш навсякъде но преди това наблюдавай какви градуси показва
vesonp1 - специалист
gnt69 написа:
damyaniq написа:
Здравейте и Честита Нова Година на всички! Имам следния проблем: Нивелирам точно горелката RB 20 kw но при работа въпреки че е стегната нивелацията се разваля а и заводски кутията отзад не е центрована с глвата на горелката. Горелката провисва надолу и предната част се надига нагоре с около 10-15мм Струва ми се че така се влошава качеството на горене Мисля че и при други колеги е така ако някой се е преборил с проблема нека сподели Благодаря! :partyman:
Нищо притеснително няма в това. Ако все пак те притеснява провисването подложи и едно пънче под задната част да не провисва.
Аз моята никога не съм я нивелирал и си гори добре. Гласена е на око. :partyman:
И Аз така реших проблема още като го видях......подпрях отдолу с две квадратни пънчета от пале :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: