Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa - специалист
Докато сме на темата ремонт да споделя какво направих с котела си, който в момента е Грейко експерт лонг тайм, горя по 50 килограма средно на ден слънчогледови пелети и ми омръзна да го чистя всеки ден а не се е и застудило та снимките ще разкажат какво съм направил (лента има и на котела + след слагането на котела в-ху кутията съм сложил и от черния силикон за по сигурно):

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

за в момента 4 дена ще държи лонг тайма :D без да се препълни ако се напълни до горе сигурно ще откарам и 1 седмица.
filmatoplo - майстор
:prayer: Супер бях споменал по назад за това ,ти си го правил това не е купешко така ли.
alex_serviz - специалист
За тия 4 дни, до като чакаш да се напълни този пепелник - няма ли да се налага да дозареждаш пелети в бункера?
Аз слизам вечер за 5 мин. да изхвърля чекмеджето с пепелта и да допълня бункера - не ми тежи.
Здравейте колеги, не намерих в темата някой да се е борил с управление и монитор на температура(стайна) през WIFI.
Да се похваля , монтирах WIFI контролер с много опции , ръчно вкл. и изкл. на горелката , автоматично по зададена температура (стаен термостат) безброй таймери за вкл. и изкл. по час и дата и други .....
Ако някой има интерес мога да помогна с повече инфо :yawinkle:
Ето и малко снимки

Прикачен файл

Screenshot_20180110-204157.png

Прикачен файл

Screenshot_20180110-204129.png

Прикачен файл

Screenshot_20180110-204104.png

Прикачен файл

Screenshot_20180110-204052.png

Прикачен файл

Screenshot_20180110-204026.png
gnt69 - майстор
nskolev написа:
Как се казва и какво контролира. :partyman:
gnt69 написа:
nskolev написа:
Как се казва и какво контролира. :partyman:
Казва се направи си сам , и мисля че съм написал какво контролираме :rolleyes:
gnt69 - майстор
nskolev написа:
Здравейте колеги, не намерих в темата някой да се е борил с управление и монитор на температура(стайна) през WIFI.
Да се похваля , монтирах WIFI контролер с много опции , ръчно вкл. и изкл. на горелката , автоматично по зададена температура (стаен термостат) безброй таймери за вкл. и изкл. по час и дата и други .....
Ето и малко снимки
Ние в наше село на това му викаме стаен термостат, ама като си рекъл контролер контролер да се казва.
Ами сподели де какво струва, лесно ли става или трябва да имаме познания по електроника. :partyman:
gnt69 написа:
nskolev написа:
Ето и малко снимки
Ние в наше село на това му викаме стаен термостат, ама като си рекъл контролер контролер да се казва.
Ами сподели де какво струва, лесно ли става или трябва да имаме познания по електроника. :partyman:
Имаш Л С
tihomir123 - специалист
Каква е общата консумирана мощност от цялата система, горелка и помпа?
"помпата е Грунфост най обикновена червена на цвят"
Какъв подходящ ЮПС да си купя, колко вата?
markoscbr - специалист
Трифоне табличката за каква темпеатура на водата зададена от горелката е, сега добре работи с тези настройки само че от 2 дена гледам някой друг пелет овъглен, но си спомням като исипвах един човал беше много твърд пелета сл.люспа и на това се дължи поне така мисля , увеличих му цикала на подаване от 45на 50сек на 2ра мощност за да може да ги доизгаря. Почти не влиза на 1ва мощност задал съм 65*C и си държи 58*C

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: