• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Нов харисвам никой го неще ,камоли да се купува от магазина.В някой случаи тунинг Виадрус е по добър .
6osi6 - майстор
Малък, Виадрус със 6 хода няма как да работи добре. Направи го с 4. Сипи му сухо, калорично гориво. Изолирай кутията с вермикулит. Сложи плочи около горелката. В този хамбар - долу, не можеш да вдигнеш 800°С. Ако след това нищо не става или не ти се занимава, хвърляй за скрап.
trunski - специалист
[quote="mircho82"]Здравейте, обещах ви снимки на тунинга на моят Виадрус:

Здравей "mircho82"!
И аз почти по същия начин съм си си организирал котела. По назад в темата съм публикувал снимки.
Към момента е така:
Прикачен файл:
rsz_img_20171215_085455.jpg
Но долните прегради са керамични и не опират отстрани в ребрата на печката, оставил съм разстояние около 3-4 см.
На мощност 16 киловата температурата на иноксовия комин е около 56-60 градуса, а на 12 киловата е около 53-54 гр. Температурата я меря с инфрачервен термометър на около 30 см. от котела.

Мисля да пробвам и така:
Прикачен файл:
rsz_img_20171215_090125.jpg
Газовете да дават повече топлина на долните ребра на котела.

Имам и още идеи за турболатори между долните преградни плочи, но май мече се уливам :) .

Виждам, че нямаш турболатори в последния ход. Според мен те дават най добър ефект.
Успех :) !
trunski - специалист
mircho82 написа:
Здравейте, обещах ви снимки на тунинга на моят Виадрус:
Здравей "mircho82"!
И аз почти по същия начин съм си си организирал котела. По назад в темата съм публикувал снимки.
Към момента е така:
Прикачен файл:
rsz_img_20171215_085455.jpg
Долните прегради са керамични и не опират отстрани в ребрата на печката, оставил съм разстояние около 3-4 см.
На мощност 16 киловата температурата на повърхостта на иноксовия комин е около 56-60 градуса, а на 12 киловата е около 53-54 гр. Температурата я меря с инфрачервен термометър на около 30 см. от котела.

Мисля да пробвам и така:
Прикачен файл:
rsz_img_20171215_090125.jpg
Газовете да дават повече топлина на долните ребра на котела.

Имам и още идеи за турболатори между долните преградни плочи, но май мече се уливам :) .

Виждам, че нямаш турболатори в последния ход. Според мен те дават най добър ефект.
Успех :) !
Rumen89 - специалист
По какво може да се прецени дали един преправян котел има добро Кпд без гасанализатор.
gnt69 - майстор
Rumen89 написа:
По какво може да се прецени дали един преправян котел има добро Кпд без гасанализатор.
По кюнеца. :partyman:
filmatoplo - майстор
Забелязъл съм че ако топлообменника е 2/3 по голям по добре .или ако ти трябва да гориш гориво за 15 киловата то котлето нека да има глидери за 45 клв .по малко вече ще вади високи газове .
Rumen89 - специалист
Температура 90-150 градуса доколкото четох е добре значи да не събирам пари за плетен котел! Държа котела 65-75 градуса че е чугунен горелката се управлява от термоглави.
vrangelov - специалист
Събери пари, да извикаш някой с газ-анализатор. Няма как да измериш КПД по кюнеца.
filmatoplo - майстор
150 е много .ама като знам че на дърва даже посинява кюнеца над 250 гр .
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: