Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa - специалист
alex_serviz написа:
За тия 4 дни, до като чакаш да се напълни този пепелник - няма ли да се налага да дозареждаш пелети в бункера?
Аз слизам вечер за 5 мин. да изхвърля чекмеджето с пепелта и да допълня бункера - не ми тежи.
Ами за сега съм на тестово ниво :) и обмислям да взема ето това:
Изображение
filmatoplo написа:
:prayer: Супер бях споменал по назад за това ,ти си го правил това не е купешко така ли.
Филме не мога да заварям, но проекта е мой като идея размери и тн. само заварките са направени от мой познат и той направи крачетата от шестостен за да могат да се въртят без да мърдат петичките.
filmatoplo - майстор
Само такива бункери ползвам . :wink:
frizera - напреднал
bedamusa написа:
alex_serviz написа:
За тия 4 дни, до като чакаш да се напълни този пепелник - няма ли да се налага да дозареждаш пелети в бункера?
Аз слизам вечер за 5 мин. да изхвърля чекмеджето с пепелта и да допълня бункера - не ми тежи.
Ами за сега съм на тестово ниво :) и обмислям да взема ето това:
Изображение
filmatoplo написа:
:prayer: Супер бях споменал по назад за това ,ти си го правил това не е купешко така ли.
Филме не мога да заварям, но проекта е мой като идея размери и тн. само заварките са направени от мой познат и той направи крачетата от шестостен за да могат да се въртят без да мърдат петичките.
Каква вместимост има?
LazarGanev - "Велик майстор"
Този бункер на снимката не е най-доброто решение за Грейко. Шнекът стои на 45 градуса, както изискват други марки, но за Грейко е по-добре на 60 градуса
andy_forresite - майстор
Аз съм с такъв, само че шнекът ми е на 53°. За да е 45° трябва горната част на шнека да се хване със скоба така, че да се изравни разстоянието с това в долния край на шнека. При мен отдолу е 3 пръста, а отгоре 1 пръст. Вади по 31 кг на час с този наклон.
Хваща уж 150 кг ... може би с 6 мм пелети и поне 30 см връх да се получи. Трябва да го напълня с чувалчета по 15 кг и ще разбера.
n.ganev - майстор
"Хваща" 150кг дървесни и 120кг слънчогледови. Наклона е 60* :cool:
andy_forresite - майстор
120 ги хвана (8 торби х 15 кг) и остана към 5 см догоре. Значи с връх 135 кг., т.е. 9 чувалчета в празен бункер ще се хванат от моите пелети.
bedamusa - специалист
Като разбутах котела и му направих камерата май съм му дал малко по-голяма денивелация и горелката е леко килната назад, което ми доведе поне според мен е от това проблем с пепелта и натрупването на шлака от страна на датчика за пламъка. Каква според вас може да е причината за това натрупване и трябва ли горелката да е на нивелирана за да пада пепелта като хората и да не прави шлаката до сега не съм я имал?
filmatoplo - майстор
Супер е бункера ,шнека седи леко по изправен от 45 ,не сън го мерил колко но 60 няма .Побира точно 11 торби ,или 150 кг .Където съм сложил такъв бункер - никакви ядове както с разните бидони и варели .Много добре се вързва и когато горелката е странично . :wink:
grants - специалист
Здравейте колеги съфорумци.От няколко дни се чудя дали има вариант да се ограничи горелката да работи само на първа мощност,без да модулира.Камините на пелети имат такава опция,поне някои (Алфаплам). Сещам се един начин примерно ако сваля температурата от 60 на 50 градуса и помпата тръгва на 45 градуса и модулира 10,5,0 градуса тогава мисля че ще се получи.Някакви идеии.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: