• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
timon_tg - специалист
това е схемата при мен:
Изображение

нагледно:
Изображение

въпрос..при връщащата вода към малкия кръг трябва ли да има възвратен клапан, за да не вкарва топла вода (под 50гр) от малкия кръг, преди да отвори големия ?
filmatoplo - майстор
Тази схема може и да работи ,аз лично монтирам трипътния вентил с задвижка и помпа на малкия кръг долу на входа на котела ,няма грешка -никакви ядове. :) Някой се е избазикал със схемата и вие я прилагате в този вид ужас .
andy_forresite - майстор
Схемата може да е ужас, но това изпълнение ме изкефи! Това е едно ЯКО котелно с много поНпи и тръби :partyman: На мен ще ми е жал да преправям при това положение. Във варианта на филма ще се подсигури връщаща вода с определената температура. Дори не знам колко е важно, защото не мога да върна вода с желаната температура.
filmatoplo - майстор
От как се помня вентила си го слагам долу на входа ,имам и снимки мъчих да кача ей сега обаче не ги допуска че били големи .
andy_forresite - майстор
Дали херца с изнесен сензор и термостатична глава ще може да се премести на входа и да върши работа? Сензорът трябва да се сложи на връщащата тръба, но къде точно - веднага след вентила в посока входа на котела ли :?
timon_tg - специалист
filmatoplo написа:
Да
filmatoplo, предполагам схемата за която говориш е като тази 37страница на gnt69 ?
Изображение

още не съм установил тестово дали 3пътния вентил работни коректно, но със сигурност термо датчиците на горелката допряни/вързани за тръбата показват по малко от реалната температатура в тръбата. Разликата е около 3-4 гр.
filmatoplo - майстор
Не - помпата е долу на местото на филтъра .
timon_tg - специалист
ок, но на дадения трипътен комбинира 2 потока, за да нагласи изходящия за вентила (входа на котела), а този на Hertz разделя входящия..или няма значение посоката на монтаж ?
Въпреки, че на официалната му документация има показани схеми и с обърнат Hertz : http://www.herzvalves.com/www/downloads ... _Valve.pdf
andy_forresite - майстор
Как да ги сложим тогава тези датчици. Най-напред червеният датчик бях пъхнал в капилярка отгоре в направения за целта отвор 1/2 с женска резба. Дължината на капилярката е малко над тази на сензора за капилярния термостат. Ако не се лъжа 130 мм при 110 мм за сензора на термостата. Сензорът и червения датчик допрени един до друг седяха в капилярката. Сензорът е дебел 90 мм и заедно с кабела датчик се обира луфта и заспива.
Добре е щом вентилът Херц може да седи надолу с термост. глава. С хоризонтална работи много точно. Един градус да се завърти и дава разлика като се гледат стойностите на дисплея на управлението.

Понеже го наблюдавам 2,5 месеца мога да ти кажа как работи. За да върне 55°, трябва да се подават поне 56-57 постоянно. Всяка липса на мощност води до връщане на вода под зададената от термоглавата. Например задавам 55 на главата и освобождавам мощността да се вдига колкото иска. След не много време връщащата вода застава на 55 и се колебае с някакви десети от градуса. В същото време водата в котела е 60 и повече. Тоест ще работи 60/55, 65/55 ... бил съм и на 65/45 при 45 зададени на главата. Като вдигне 67, тогава температурите са 67/47, респ на 55 ще станат 67/57. Тук е стоплил и предстои да понижи мощността си. Или държи 10-те градуса разлика както са зададени - 65 котел и 55 вентил, 60 котел 50 вентил - пак 10 гр. разлика. Съответно при 65/55 и при спадане до 63 на водата, връща 54, понякога 53 ... постоянно се нагажда, чувайки се тихо пукане на вентила.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: