• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
С риск да стана досаден, ще напиша следното ( и последното) по повод оборотите на вентилатора. В двата менюъла, налични във темата, няма обороти, а волтове. Да, ама колегата startx e публикувал по-горе страничка от менюъл, в която машинно са попълнени и полетата с обороти, не само с волтове. Което говори за наличието на друг менюъл. Моята камина е от декември 2016 година и може да има разлика в заводските обороти от по-стари инструкции, поради разлика в конструкцията на камините от различни години. Просто исках ако някой ги има налични, да ги даде.
startx - специалист
burner написа:
С риск да стана досаден, ще напиша следното ( и последното) по повод оборотите на вентилатора. В двата менюъла, налични във темата, няма обороти, а волтове. Да, ама колегата startx e публикувал по-горе страничка от менюъл, в която машинно са попълнени и полетата с обороти, не само с волтове. Което говори за наличието на друг менюъл. Моята камина е от декември 2016 година и може да има разлика в заводските обороти от по-стари инструкции, поради разлика в конструкцията на камините от различни години. Просто исках ако някой ги има налични, да ги даде.

Преди секунди ти ги качих :) на машината ми с линк тъй като при сканирането излезнаха по големи изображенията и не мога да ги ъплоадна тук поради ограничение.
burner - специалист
startx написа:
burner написа:

Преди секунди ти ги качих :) на машината ми с линк тъй като при сканирането излезнаха по големи изображенията и не мога да ги ъплоадна тук поради ограничение.
Хиляди благодарности, startx!!
ivo_steel - специалист
benimm8808 написа:
Виж снимката, с уговорката че на колегата му е дала грешка като го е сменил.При теб кажи,ако пробваш какъв ще е резултата.
Колега , това е в обратния ред , в тоя случай който си цитирал , показанията на камината са във волтове и след смяна в обороти ,дава грешка понеже дадения екземпляр няма енкодер ! Така че няма база за сравнение !
Когато показанията са ти в обороти(следователно има енкодер) можеш винаги да смениш P25 = 0(да изключиш енкодера и да ти показва във волтове) и няма да ти даде грешка !

П.С. :Преди да напиша нещо тук , съм го проверил ! Не съм привърженик да пълня темите с празни приказки !
ivo_steel - специалист
Тъй като в началото на темата е повдигнат въпроса за запалката (от къде се намаля времето и на работа) , но така и никой не е написал дали е открил от кой параметър се регулира, реших да ви споделя от кой параметър е зависимо времето на работа на запалката , а именно от TP04 Th02 ,което по дефоут е 52 , което ще рече ,че едва когато изгорелите газове достигнат 52гр. запалката ще се изключи. Според мен е безсмислено тази запалка да продължава да работи след възпламеняване на пелетите, затова съм задал Th02 на 30 .
grants - специалист
ivo_steel написа:
реших да ви споделя от кой параметър е зависимо времето на работа на запалката , а именно от TP04 Th02 ,което по дефоут е 52 , което ще рече ,че едва когато изгорелите газове достигнат 52гр. запалката ще се изключи.
Е да ама не :) Поне при мен не е така или поне не при точно достигане на 50гр (в моя случай). Т достига 50гр , подминава ги и някъде около 54-55 нагревателя изключва, което ме навежда на мисълта че сигурно и някакви времена играят роля при изгасването примерно Т04 и Т06. Сподели като я палиш какво се случва при теб, защото аз 2-3 пъти обърнах внимание и никога нагревателя не ми изключи точно на 50гр. Също като се замисля не е много добре зададената Т да е твърде ниска, защото ако си изключил камината и решиш скоро след това да я включиш Т може да не е паднала под 30гр или да е около 30гр примерно и има шанс нагревателя да не се включи или да се вкл за твърде малко време , същото важи и за токов удар :)

Поздрави !
Raij - специалист
Написано е как работи запалката в темата просто четете по обстойно.
ivo_steel - специалист
grants написа:
ivo_steel написа:
реших да ви споделя от кой параметър е зависимо времето на работа на запалката , а именно от TP04 Th02 ,което по дефоут е 52 , което ще рече ,че едва когато изгорелите газове достигнат 52гр. запалката ще се изключи.
Е да ама не :) Поне при мен не е така или поне не при точно достигане на 50гр (в моя случай). Т достига 50гр , подминава ги и някъде около 54-55 нагревателя изключва, което ме навежда на мисълта че сигурно и някакви времена играят роля при изгасването примерно Т04 и Т06. Сподели като я палиш какво се случва при теб, защото аз 2-3 пъти обърнах внимание и никога нагревателя не ми изключи точно на 50гр. Също като се замисля не е много добре зададената Т да е твърде ниска, защото ако си изключил камината и решиш скоро след това да я включиш Т може да не е паднала под 30гр или да е около 30гр примерно и има шанс нагревателя да не се включи или да се вкл за твърде малко време , същото важи и за токов удар :)

Поздрави !
При мен точно на 30 гр. на изгорелите газове индикатора на запалката изгася . В извънреден случай ,като например токов удар винаги мога да променя параметъра и да я запаля :)
А тези времена Т04 и Т06 , нямат връзка със запалката ,тествал съм ги ! Това са времена за които камината трябва да си премине от фаза разгаряне през фаза стабилизация до фаза горене., и ако са зададени твърде кратки или пък пелетите са калпави и много трудно се разгарят и не успее за зададеното време да си достигне до фаза горене , дава грешка "Неуспешно запалване":) Запалката си изгася много преди да са изтекли тези времена,така че няма никаква връзка с тях !
Поздрави!
Krasi_S - специалист
Answers: 1
Да се включа и аз по въпроса за изкл. на запалката, защото съм си играл доста докато го установя, макар че e написано в ръководството след края на всички настройки, ама докато го схФана...
Та каквито и стойности да сложите за Th04, 05 и т.н., има едни условия при които прави нещо (в случая да изключва запалката), само ако темп. на изгорелите газове са над Th09. Затова аз при мен съм го сложил на 120 градуса и досега съм нямал проблем. При тези градуси огъня ми е вече доста силен.
Raij - специалист
ivo_steel написа:
Тъй като в началото на темата е повдигнат въпроса за запалката (от къде се намаля времето и на работа) , но така и никой не е написал дали е открил от кой параметър се регулира, реших да ви споделя от кой параметър е зависимо времето на работа на запалката , а именно от TP04 Th02 ,което по дефоут е 52 , което ще рече ,че едва когато изгорелите газове достигнат 52гр. запалката ще се изключи. Според мен е безсмислено тази запалка да продължава да работи след възпламеняване на пелетите, затова съм задал Th02 на 30 .
Тваята е 25 , при нас с 13 е вързано и с времето Т04. Немога да си го обясня защо е така написана програмата. Сигурен ли си в това което казваш.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: