benimm8808 написа:chungata написа:Колега тва ми е ясно,написах го заради колегите които мислеха,че има вентилатор и за входящия въздух и пипаха настройките за нещо, което не съществува.benimm8808 написа: Нищо,проходен отвор стигащ под пепелника.Така де. Нали от някъде трябва да дърпа кислород за горенето... Ако се запуши този отвор ще се започне с АЛ7.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chungata
- специалист
1732 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
benimm8808
- специалист
При мен настройките продължиха 2 месеца,убедих се че това е минимума разход,който мога да постигна и от тогава не съм я барал.
zlatev2000
- специалист
benimm8808 написа:При мен настройките продължиха 2 месеца,убедих се че това е минимума разход,който мога да постигна и от тогава не съм я барал.Аз още преди 3 дена спрях с чуденето за втория вентилатор.....като разглобих цялата печка по други причини, и видях че няма.
Колегата benimm8808 ми помогна с доста указания , за което му благодаря.
benimm8808 до колко разход я докара и какво отопляваш , на колко градуса на водата?
ДА знам за сравнеие при мене как гори и дали има смисъл да се бъзикам с настройките още. Въпреки че сега е топло и няма смисъл, ама питам като застудее да знам.
benimm8808
- специалист
Килограм на час в модулация по вода на 65 гр. това е миналата седмица, когато градусите падаха вечер на 3-4. Сега почти не я включвам. Иначе миналата година при ниски температури ми е качвала и до 1.5кг.,но там за един час се случва да качва на няколко пъти и до 2-ра степен и от там идва по големия разхода.
Като общ разход за сезона 2 тона Скравена,и 12 торби на Ахира. От 1 ноември до средата на април.
Но камината не работи 24 часа,вечер в 23ч. я гася.
Като общ разход за сезона 2 тона Скравена,и 12 торби на Ахира. От 1 ноември до средата на април.
zlatev2000
- специалист
benimm8808 написа:Килограм на час в модулация по вода на 65 гр. това е миналата седмица, когато градусите падаха вечер на 3-4. Сега почти не я включвам. Иначе миналата година при ниски температури ми е качвала и до 1.5кг.,но там за един час се случва да качва на няколко пъти и до 2-ра степен и от там идва по големия разхода.
При мене горя повече миналата седмица. И аз не я държа 24 часа. Имам 59 глидера 1 лира 1,80м 100литра бойлер.
Да ти кажа бая често качва на 3-та даже , модуира по вода на 62градуса.и за към общо 9 часа работа ( 2 сутрин и 7 вечер) гори 1 чувал на Ахира. Ама нещо режима не ми харесваше. Сега с този който съм направил ще видим като застуде. Сега в топлото е добре
Режима ми е пилети 9 сек подаване , 1 ва степен на 0,7 количество. втора ми е на 1, 3-та ми е на 1,2.
Стартира на 3-та иначе много време отнема да стопли водата и да влезе в модулация.
mizstefan
- помощник
mizstefan написа:Дойде техник и реши проблема: Беше запушен отвор на камината който е свързан с шлаух с вентилатора за изгорелите газове.jabata написа:Аз ползвам такава камина втори сезон.Преди около 10 дни сутринта при стартиране на камината,на дисплея се показваше,че зарежда пелети но те не се зареждаха.След около 30 секунди излезе аларма 7 "safety termal". При ново стартиране камината се запалва нормално и работи без проблеми и така вече 10 дни.Тръбите чистя на всеки 2 месеца.Някой да помага?vankatava написа:Значи тази аларма 7,която се включваше е за големи градуси на изходящите газове,разхерметизирана врата.Ок, дотука добре. но температурата на изгорелите газове зависи основно от коефициента на топлоотдаване. Какво значение има дали е лято и в стаята е 27, или зима и в стаята е 27. Коефициента на топлоотдаване ще е един и същи, ама те като я настройват, не гледат ли температурата на изходящите газове? Аз като правя такова нещо, винаги тях гледам.
Обясниха ми че лятото тягата на комина е по малка,и се вдигали много градусите на изходящите газове за това се включвала тази аларма.
Проблема го решиха като вдигнаха оборотите на разпалващия вентилатор с малко.Щом твърдиш че зимата
ще се отдава повече топлина значи нещата ще са наред,но сега при теста пък всички прозорци бяха отворени.
Всяка информация за тези камини ми е интересна,така че ако не ти представлява трудност напиши или дай някакви линкове.Благодаря за коментарите.
Както каза, другата причина е по-скоро разхерметизирана врата. По-скоро тя е дала аларма 7, защото вратата не е затворила плътно, и с увеличаване на оборотите на вентилатора, те са успели да компенсират това. Напълно възможно е, тягата като е по-малка и вентилатора по-трудно да издуха газовете, и съответно и входящие дебит е по-малко и поради тази причина дава тази аларма, но и така да е, през зимата при един силен вятър може да има обратна тяга, и тогава да се получи пак същото и по-зле, въпреки че навън температурата е -10 примерно.
Просто майсторите които са ти настройвали камината толкова си разбират, знаят 5 заучени клишета, и какво да правят, и готово. Но не е там причината.
Явно толкова са я и настроили, но това как и колко е настроена ще го разбереш зимата, като стегне студ....
Ама това пак са бели ядове и се оправят.
От мене успех, и ако имаш проблеми пиши, ще се опитаме да ти помогнеме.
Yordan_Angelov
- помощник
За втори път ми дава АЛАРМА 6 - Липса на пелети в бункера
Бункера е пълен, в потата също има неизгорели пелети.
Някои има ли идея каква може да е причината.
Тия украинските ми пелети са малко по дълги, да неби нещо да запецват в шнека.
Ама пък вече съм прекарал 5-6 чувалчета.
Има ли функция за тестване или почистване на шнека.
benimm8808
- специалист
Yordan_Angelov написа:За втори път ми дава АЛАРМА 6 - Липса на пелети в бункераИ кво изписва-press water?
Не са пелети колега,от вентилатора е.При това управление една аларма е за няколко дефекта.
Yordan_Angelov
- помощник
Ами няма надпис press water, но ако има нещо общо с вентилатора, то като се замисля май все в топлото го изписва това. Когато е студено не е давала такава грешка.
mimitoni
- специалист
Привет на всички. Днес при поредното почистване на БУРНИТ ПМ 23 забелязах, че задната стена на горивната камера е чувствително издута на десетина см. от отвора за пелети. Ползвам я трети сезон и не бях забелязал тази деформация. Налягането в системата ми е 1.4 ат. Дали да не го намаля малко. Моля ВИ за коментари 
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература